Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Secia']Znalazlam info o UFO na FB no i jestem :-) Czy sunia ma aktualne ogloszenia? Moge jej kupic. Widzialam bazarek ze 130!!![/QUOTE]

Na pewno jej się przyda :) Na pierwszej stronie są jakieś informacje i zdjęcia, ale może gdzieś jeszcze na wątku jest coś bardziej aktualne? Ktoś wie?

Posted (edited)

ogłoszenia kupione :-) zaraz sprawdzam opis o suni i fotki.

znalazłam całą masę pięknych fotek Ufolcia. Cudne ale bardzo mnie martwi ilość adopcji 3 i tych powrotów do schronu. Może być ciężko.

Czy może być do ogłoszeń tekst z pierwszej strony wątku? A może ktoś ma inny pomysł. Nie znam suczki, więc trudno mi o niej pisać.

Edited by Secia
Posted

AtaO napisał(a):
Od grudnia 1998 w schronie, całe swoje życie tam spędziła....Boże, to brzmi jak jakiś koszmar...:-(

Cała masa takich koszmarów w schronach. Trochę mnie dziwi fakt, że sunia ma wątek już 2 lata i nic z tego nie wyszło. Nikogo nie obwiniam bo wiem, że o domki ciężko ale może już czas najwyższy poracować nad tym. Wykupiłam UFO 130 ogłoszeń. Tylko chciałam uśćiśli tekst z kimś kto zna sunię. Może można by pozbierać na DT. Szkoda sunieczki :-(

Posted

Secia napisał(a):
no to zacznijmy od tekstu do ogłoszeń. Czy poszatkować ten z pierwszego posta?

Można ułożyć z tego tekst do ogłoszeń, tylko może nie straszyć ludzi już na samym początku tekstu, że psinka ma 12 lat. I może trochę inne imię? Może Ufinka?

Posted

Ale mnie się imię podoba :-) ale może być Ufinka. O ile dobrze liczę to Ugo ma 13,5 a nie 12 lat i to trzeba podać ale uwypuklić urodę i dobre zdrowie :-)

Posted

Secia napisał(a):
Ale mnie się imię podoba :-) ale może być Ufinka. O ile dobrze liczę to Ugo ma 13,5 a nie 12 lat i to trzeba podać ale uwypuklić urodę i dobre zdrowie :-)

Tak, podać, tylko nie w pierwszym zdaniu :) To daj Ufo jak chcesz ;)

Posted

no to jutro po pracy siądę i posklejam i wstawię to aprobaty. Dzisiaj już późno u mnie i zaraz idę spać. No i zastanawiam się czy może trzeba by pomyśleć o DT dla suni. Ja wiem, że ona kocha schron ale kocha bo nie zna innego miejsca. Coś długo nie było tu Martki zaraz do niej napiszę może ona ma pomysł na DT. No i trzeba zapraszać, zapraszać, zapraszać...

Posted

Secia napisał(a):
no to jutro po pracy siądę i posklejam i wstawię to aprobaty. Dzisiaj już późno u mnie i zaraz idę spać. No i zastanawiam się czy może trzeba by pomyśleć o DT dla suni. Ja wiem, że ona kocha schron ale kocha bo nie zna innego miejsca. Coś długo nie było tu Martki zaraz do niej napiszę może ona ma pomysł na DT. No i trzeba zapraszać, zapraszać, zapraszać...

Secia, a bo Ty nie w Polsce :D inna półkola ;) właśnie znalazłam, że u Ciebie jest przed 22.00 ;)

Posted

ano prawda teraz jest 8 godzin do przodu ale naszą wiosną czyli za 3 miechy i wy i my zmieniamy czas i wtedy mamy 10 godzin różnicy :-) a u mnie dzisiaj pierwszy dzień zimy :-) dziwna ta zima trawa soczyscie zielona bo pada. Drzewa liściaste gołe, drzewa i krzewy miejscowe zimozielone, kwitną kame oraz zaczynają wiosenne rośliny cebulowe. Zaczęły kwitnąć azalie japońskie i zaczynają rododendrony a za oknem zimno, że hej brrryyy

Posted

Secia napisał(a):
ano prawda teraz jest 8 godzin do przodu ale naszą wiosną czyli za 3 miechy i wy i my zmieniamy czas i wtedy mamy 10 godzin różnicy :-) a u mnie dzisiaj pierwszy dzień zimy :-) dziwna ta zima trawa soczyscie zielona bo pada. Drzewa liściaste gołe, drzewa i krzewy miejscowe zimozielone, kwitną kame oraz zaczynają wiosenne rośliny cebulowe. Zaczęły kwitnąć azalie japońskie i zaczynają rododendrony a za oknem zimno, że hej brrryyy

Zima, ło ludzie.... u nas wiosna, a u Was zima, ale dziwne uczucie :o

Posted (edited)

ja też podrzucam i zaraz siąde do tekstu.

Ufo - całe życie w schronisku, do którego trafiła jak miesięczne szczenie w grudniu 1998. Choć schronisko traktuje jak własny dom, czuje się w nim bezpiecznie, ma jedzenie, dach nad głową - to jednak nie jest jej prawidziwy dom. Już czas na zmiany. Szukamy dla Ufo domu, który pokocha tą starszą damę i zaprzyjaźni się z nią. Suczka jest [SIZE=4]przyjazna i towarzyska choć przy obcych potrafi być nieufna i pokazać ząbki.
Na jej zaufanie trzeba sobie zapracować. Ufo jest bardzo wierną i oddaną suczką. Uwielbia wolontariuszy, którzy regularnie ją wyprowadzają na spacery. Sunia jest w dobrej kondycji fizycznej. Raz adoptowana w marcu 2001, niestety w kwietniu uciekła i wróciła do schroniska. UFO słabo chodzi na smyczy ale wychodząc z wolontariuszami, trzyma się przy nodze. Dlatego przyszły dom powinien posiadać doświadczenie w prowadzeniu piesków po przejściach.
Warunkiem wydania suczki jest przeprowadzenie wizyty przed i po adpocyjnej oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
reakcja na dzieci TOLERUJE
reakcja na koty TOLERUJE
szczepienia TAK
czip TAK
sterylizacja - TAK

[SIZE=4]Kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul. Gajowa 7a, tel. 063 243 80 38
oraz Karolina 723 527 154
Tak jak pisałam nie znam UFO, więc proszę osoby, które ją znają, aby przeczytały tekst i się wypowiedziały na ten temat. Jak trzeba coś zmienić to śmiało :-)

Edited by Secia
Posted

[quote name='Secia']
ja też podrzucam i zaraz siąde do tekstu.

Ufo - całe życie w schronisku, do którego trafiła jak miesięczne szczenie w grudniu 1998. Choć schronisko traktuje jak własny dom, czuje się w nim bezpiecznie, ma jedzenie, dach nad głową - to jednak nie jest jej prawidziwy dom. Już czas na zmiany. Szukamy dla Ufo domu, który pokocha tą starszą damę i zaprzyjaźni się z nią. Suczka jest [SIZE=4]przyjazna i towarzyska.
Lubi pieszczoty i głaskanie. Ufo jest bardzo wierną i oddaną suczką. Uwielbia wolontariuszy, którzy regularnie ją wyprowadzają na spacery. Sunia jest w dobrej kondycji fizycznej. Raz adoptowana w marcu 2001, niestety w kwietniu uciekła i wróciła do schroniska.
Dlatego przyszły dom powinien posiadać doświadczenie w prowadzeniu piesków po przejściach.
Warunkiem wydania suczki jest przeprowadzenie wizyty przed i po adpocyjnej oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
reakcja na dzieci?
reakcja na koty?
szczepienia?
czip?
sterylizacja - TAK

[SIZE=4]Kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul. Gajowa 7a, tel. 063 243 80 38

Tak jak pisałam nie znam UFO, więc proszę osoby, które ją znają, aby przeczytały tekst i się wypowiedziały na ten temat. Jak trzeba coś zmienić to śmiało :-)

Dodała bym, że na jej zaufanie trzeba sobie zapracować, nieufa obcym, potrafi wtedy nawet pokazać zęby, to ona sama wyznacza sobie moment kiedy chce głasków i pieszczot. Toleruje dzieci, ale musi na tej samej zasadzie - zaufać. Toleruje koty, jest zaszczepiona, zaczipowana. Nie potrafi za bardzo chodzić na smyczy, jak idzie na spacer idzie przy nas - bo nas zna.

Nie wiem co tam jeszcze.....

Posted

Rudziu dziękuję, że jesteś :-) Sunia musi być widoczna, więc podnoszenie bardzo się przyda a jak możesz zaprosić kogoś do dzwigania wątku to śmiało :-)