paulinken Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Cioteczki, zrobiłam bazarek dla Wizuska, pomóżcie chociaż podnosić (ale i trochę reklamy by się przydało ;) ) http://www.dogomania.pl/threads/188436-!!!R%C3%B3%C5%BCne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-do-domu-dla-WIZUSKA!-Do-18.07.-godz.23-45!!!?p=14965833#post14965833 Quote
IVV Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Wizusek zaprasza na bazarek !!!!!! uwazajcie na Oborniki [URL="http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDU%C5%9A-szuka-nowego-hoteliku-DT/page73"]http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDU%C5%9A-szuka-nowego-hoteliku-DT/page73[/URL] Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='yumanji']Wizus,spacerek![/QUOTE] Hahaha...na takie hasło już dziś nie odpowiedziałaby BUDRYSEK! Wizus tak się zozruszał przed lecznicą,że kręcił dziewczyną jak frygą...biegała za nim i po ulicy i po trawniku i wokół samochodów...na schody jednak nie pozwalała wejść,bo kilka bez problemów przeszadł,ale potem nieco się gubił...a jak się zgubił i wystraszył,to nieco sie przewracał.Dziś się jeszcze przewracał,ale dzionek też zaczął na niepewnych nóżkach-drżących,rozjeżdżających się,a kończył tak rozbiegany i pewny w postawie,że nawet przy zakrętach w prawo nie zawsze nim zamiatało...ZUCH CHŁOPAK!!!Nie odpuścił i doskonali swoje nogi i chęć poznawania swiata...MIMO WSZYSTKO!!! a TYCH MIMO JEST AŻ NADTO! W badaniu okulistycznym wyszło,że [B]stan zapalny rogówki[/B] jest na tyle znaczacy,że nie można sprawdzić dna oka.Wymaga wyleczenia,by mozna było przeprowadzić konieczne badania. Jednak nawet to badanie pokazało,że źrenice są nieruchome,zupełny brak reakcji na swiatło...nie dało odpowiedzi,co jest tego przyczyną.Rokowania co do leczenia są raczej mało optymistyczne,oczywiście mówimy o poprawie widzenia,nie o wyleczeniu stanów zapalnych. Znaczne zmiany najprawdopodobniej wystąpiły takze na kręgosłupie...[B]zmiany zwyrodnieniowe[/B], które są przyczyną bólu, niesprawności tylnych kończyn.Wyraźnie podkreslane przez weta było także ogólne wyniszczenie organizmu psiaka...I TO W ZASADZE ZDECYDOWAŁO O DALSZYM LECZENIU WIZUSA! Dr Stefanowicz zaproponował specjalnie robione krople,które pomogą wyleczyć stan zapalny oczu (umożliwiając także dokładne zbadanie oczu) oraz tabletki weterynaryjne, jedyne bezpieczne dla wyczerpanego organizmu Wizusa(ich zadaniem jest wyleczenie wszystkich stanów zapalnych,co w efekcie powinno dać nie tylko poprawienie sprawności motorycznej,ale także zmniejszenie obrzęków w zwyrodniałych kregach,a przez to zmniejszenie ew. ucisków na nerwy...da też coś niezmiernie waznego-zmniejszy ból jaki psiak musi odczuwać przy poruszaniu się)...niestety, te tabletki o przedłuzonym działaniu i nie uszkadzające już wyczerpanych i osłabionych narządów są bardzo drogie.Wizus powinien dostać dzisiaj jedną,za dwa tygodnie drugą i potem co miesiąc jedną tabletkę...i tak przez pół roku.Łącznie 7 tabletek. Cena jednej tabletki dla psa o wadze Wizusa(dziś 26,80kg) to ok.100zł. Niestety wszystkie ludzkie zamienniki niesterydowe są dużo tańsze,lecz dla Wizusa ...w jego stanie...są bardzo niebezpieczne-tu już nie chodzi o prawdopodobieństwo wystąpienia uszkodzeń narządów wew.,tu niestety można być tego pewnym nawet przy zastosowaniu leków osłonowych(nakręciłam filmiki,na których widać stan Wizusa...w ciągu dnia wstawię z fotkami z kliniki). A mając porównanie z rana i po południu...widząc jego nóżki, stopień sprawności po ok.2 tygodniach, bezwzględnie muszę powiedzieć,że Wizus się poprawił- nóżki zaczynaja obrastać sierścią, stoi,a nawet nieźle przyspiesza, jest bardzo zainteresowany otoczeniem...ale jednak jeszcze jest bardzo słabiutki...bardzo potrzebujący wtedy bliskości i kontaktu...przytulenia się!Wsparcia! Niestety dotychczasowe leczenie i hotelowanie w klinice...to znaczne koszty.Dalsze leczenie, teraz gł. nastawione na wyleczenie wszelkich stanów zapalnych i w obrebie oczu i kregosłupa, to także znaczący koszt...a faktura za wszystkie zwierzaki pod opieką Stowarzyszenia...BUDRYSKA...to kwota 3900zł. Wizus bardzo liczy,że pomożecie mu dalej skutecznie o siebie walczyc...on jeszcze widzi sens życia...wię,że może być miło przy boku człowieka- miło,przytulnie,bezpiecznie...Wizus ma miejsce w hoteliku domowym, ale brakuje mu deklaracji...PIENIĄDZ ZNÓW DECYDUJE NIE TYLKO O ŻYCIU,ALE I JAKOŚCI DNI OSTATNICH...ZNÓW DECYDUJE,CZY W BÓLU JE PRZEZYJE, CZY W SŁOŃCU I RADOŚCI...nawet nie widząc...nawet nie słysząc...ale można przezyć je w słońcu i radości...[B]Wizus próbuje,ale czy sie uda?[/B] Quote
IVV Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 ile dokladnie potrzeba by Wizus wyszedl do hoteliku? Quote
wiolabiszop Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Cześć WIZUS kupiłam 4 cegiełki.Dasz radę jeszcze życ godnie, ponieważ twoja chęć i walka do zycia nie jest nam obojetna.:)))Pozdrawiam serdecznie panią Agieszkę . Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='wiolabiszop']Cześć WIZUS kupiłam 4 cegiełki.Dasz radę jeszcze życ godnie, ponieważ twoja chęć i walka do zycia nie jest nam obojetna.:)))Pozdrawiam serdecznie panią Agieszkę .[/QUOTE] Dzięki w imieniu Agnieszki...niedługo już zrobi to osobiście... Quote
IVV Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 pokazuj sie chlopaku!!!! wsparcie pilnie potrzebne!!!!!! Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='IVV']ile dokladnie potrzeba by Wizus wyszedl do hoteliku?[/QUOTE] [B]Na sam hotelik potrzeba miesięcznie 300zł plus karma,[/B]ale yumanji kontaktowała się z Budrysek i coś dodatkowo uzgadniały...może same już napiszą o tym... Budrysek nie zdążyła wstawic zestawienia deklaracji,ale z tytułu wynika,ze brakuje jeszcze 190zł...jeśli dobrze pamiętam to jeszcze była 10zł deklaracja...ale nie mam czasu teraz sprawdzać...skontaktuję się z Budrysek i przekażę konkretne info! [B]Jedno jest pewne...hotelik znacznie taniej wyjdzie niż klinika...teraz to 450zł za sam pobyt w klinice...[/B]a dług stale jeszcze narasta i chyba lepiej byłoby "zaoszczędzone" tak środki wydać na lek,który w znaczący sposób może Wizusowi pomóc- i ból wyleczyć i sprawność podnieść...a przy okazji i oczy dokładnie przebadać i stały stan zapalny w nich zlikwidować...wyleczyć i przy okazji nie zniszczyć całego organizmu!!! Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='mercy']to musimy jeszcze uzbierac na te leki[/QUOTE] Zobacz...jeśli by te 450zł miesiecznie się uzbierało...to i hotelik opłacony byłby i leki by były...to jeszcze na kieszonkowe dla Wizusa by wystarczyło...i jedzenie miałby pyszności... POMÓZCIE...Wizus wart tego by o niego powalczyć...wg wetów lat 6 mieć może,lecz tak ma wyniszczony organizm,że na staruszeczka całkowitego wygląda...i stan wyniszczenia nie jest dziełem ostatnich miesięcy...niestety tu nad tym popracowano dłużej...legł w gruzach mit o dobrej kondycji psiaka...on po prostu na tle innych schroniskowych wyglądał nieco lepiej z sierścią...i może masą ciała...MOŻE!ALE JUŻ NIE WYGLĄDA...JA BYŁAM PRZERAŻONA WIDZĄC GO PO RAZ PIERWSZY...WCZORAJ ZAŚ BYŁAM ZSZOKOWANA NIE TYLE POPRAWĄ WIZUALNĄ WYGLĄDU(bo nadal jest straszliwie zabiedzony i wyniszczony!), ALE TYM JAKIE POSTĘPY ZROBIŁ W MOTORYCE...ALE TYM JAK BARDZO SIĘ STARA...BARDZO!!!...I TYM JAK CIEKAWY JEST ŚWIATA I LUDZI...WSZYSTKIEGO CO GO OTACZA. nAJBARDZIEJ JEDNAK JEGO UPOREM I DETERMINACJĄ- PADAŁ,ALE PODNOSIŁ SIĘ UPARCIE...ZATACZAŁ SIĘ,ALE PARŁ NAPRZÓD... Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Przed momentem rozmawiałam z B udrysek i dościśliłam nazwy leków: _krople do oczu to Cyklosporyna(2 x dziennie przez 2 miesiące) _tabletki ...7 na pół roku, to Trocoxil(dziś,za 2 tygodnie i potem 1 na miesiąc) Wg informacji Budrysek...zebranych było stałych deklaracji 110zł...w czasie jej nieobecności ja pamiętam jedną 10zł...czyli byłoby stałych deklaracji na 120zł. Brakuje 180zł stałych deklaracji na hotel. Potrzebne sa ponad to środki na karmę oraz krople i tabletki... ...no i niestety dług w klinice...na wszystkie zwierzaki(Wizusa,Mruczusia,Gorbisię,Skrzaciki,Tosię...ja już nie pamiętam jakie jeszcze:oops:) zostało jeszcze 3900zł. Quote
mercy Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='zuzlikowa']Przed momentem rozmawiałam z B udrysek i dościśliłam nazwy leków: _krople do oczu to Cyklosporyna(2 x dziennie przez 2 miesiące) _tabletki ...7 na pół roku, to Trocoxil(dziś,za 2 tygodnie i potem 1 na miesiąc) Wg informacji Budrysek...zebranych było stałych deklaracji 110zł...w czasie jej nieobecności ja pamiętam jedną 10zł...czyli byłoby stałych deklaracji na 120zł. Brakuje 180zł stałych deklaracji na hotel. Potrzebne sa ponad to środki na karmę oraz krople i tabletki... ...no i niestety dług w klinice...na wszystkie zwierzaki(Wizusa,Mruczusia,Gorbisię,Skrzaciki,Tosię...ja już nie pamiętam jakie jeszcze:oops:) zostało jeszcze 3900zł.[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: szok :-( Quote
zuzlikowa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Już niedługo Wizus mógłby zamieszkać u Yumanji...już całkiem niedługo i ...aż się boję pomyśleć jaka z niego mogłaby być jeszcze TORPEDA, jeśli po niespełna godzinnym ruchu tak bardzo zmieniała się na plus jego sprawność fizyczna, to co będzie jak będzie mógł się poruszać dzień cały...a kręci się jak przysłowiowa fryga...co będzie jak jeszcze będzie tyle ciekawych zapachów...rzeczy...ludzi... dni do poznania i przeżycia??? [B]POMÓŻMY WIZUSOWI...NIECH POKAŻE JAKĄ JESZCZE TORPEDĄ BYĆ POTRAFI...niech prezezyje dni swoje bez bólu i w szczęściu i radości...[/B]brakuje jeszcze 180zł deklaracji na hotel...niech ma choć to zagwarantowane...z resztą się jeszcze poszarpiemy...pomóżcie choć na hotel zabezpieczenie znaleźć!!! Quote
zuzlikowa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Gonię z czasem okropnie...ciągle na coś go brakuje:shake:...ale filmiki WIZUSa wstawiam...mam nadzieję,że się uda...jeśli możecie-pokażcie go gdzie się da...ja spróbuję umieścić jeszcze na facebooku... [video=youtube;XkVK0i9dKTQ]http://www.youtube.com/watch?v=XkVK0i9dKTQ[/video] [video=youtube;Lt7w4L5vqxw]http://www.youtube.com/watch?v=Lt7w4L5vqxw[/video] Quote
zuzlikowa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='IVV']Piekny pies !!!!![/QUOTE] ...i bardzo dzielny!...i bardzo chce jeszcze wszystko zobaczyć!...i bardzo zachłanny na życie! Quote
ilon_n Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Moja znajoma z B-B odwiedziła dziś Wizuska, muszę podzielić się tym co napisała .. :) oto jej krótka relacja:: "dziś byłam u Wizuska i bardzo się ucieszyłam bo już wygląda lepiej niż miesiąc temu .I leczenie oczu też daje rezultaty bo już trochę widzi i tak się nie zatacza podczas chodzenia .Kupiłam mu nową smycz i obróżke na szyje i torbe karmy .byliśmy na spacerku ale krótko bo za gorąco było i sapał .Najważniejsze ,że już sie lepiej czuje i może jakoś wyjdzie z tego i wiem że jest pod dobrą opieką " Słowem same dobre wieści :) i oby tak dalej!! Quote
IVV Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 pewnie by bylo szybciej gdyby juz mogl chlopak wyjsc !!!!! :( POMOZCIE!!!!!!! CHOC KILKA ZLOTYCH !!!!!!:-( Quote
zuzlikowa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='ilon_n']Moja znajoma z B-B odwiedziła dziś Wizuska, muszę podzielić się tym co napisała .. :) oto jej krótka relacja:: "dziś byłam u Wizuska i bardzo się ucieszyłam bo już wygląda lepiej niż miesiąc temu .I leczenie oczu też daje rezultaty bo już trochę widzi i tak się nie zatacza podczas chodzenia .Kupiłam mu nową smycz i obróżke na szyje i torbe karmy .byliśmy na spacerku ale krótko bo za gorąco było i sapał .Najważniejsze ,że już sie lepiej czuje i może jakoś wyjdzie z tego i wiem że jest pod dobrą opieką " Słowem same dobre wieści :) i oby tak dalej!![/QUOTE] Z tym widzeniem,to Wizusek wszystkich nabierze...tak bardzo chce wszystkiego się nauczyc,że czasem ma się wrażenie,że widzi naprawdę ...a to jednak jedynie złudzenie i jego jakiś szósty zmysł w wykrywaniu ruchu, bliskości...nie wiem jak to nazwać- jakby wewnętrzny wzrok! Naprawdę nie przesadzam pisząc,że Wizus bardzo sie stara..on odkrywa nie tylko świat zewnętrzny od nowa...ON ODKRYWA W SOBIE CORAZ NOWE UMIEJĘTNOŚCI I STARA SIE JE WYKORZYSTAĆ!...bardzo stara i widać tego efekty! Quote
zuzlikowa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='IVV']pewnie by bylo szybciej gdyby juz mogl chlopak wyjsc !!!!! :( POMOZCIE!!!!!!! CHOC KILKA ZLOTYCH !!!!!!:-([/QUOTE] Bardzo prosimy...brakuje jeszcze 180zł deklaracji na hotelik...a dla niego to jak nowe życie...a jak leki dostanie,to jakby odżył całkowicie-teraz przy tak znacznym bólu spowodowanym zmianami zwyrodnieniowymi ten pies nie rezygnuje,a jakjeszcze ból ustanie?...POMÓŻCIE! Quote
Recommended Posts