zuzlikowa Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']może go wstawicie na forum owczarek.pl?[/QUOTE] O ile się nie myle,to juz jest wstawiony... Quote
IVV Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Dziekuje Teresko ,ze jestes :) pieniadze juz wyslalam WSPARCIE PILNIE POTRZEBNE !!!!!!!!!!!!!!!! Quote
BUDRYSEK Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']może go wstawicie na forum owczarek.pl?[/QUOTE] wstawiony...nikt nie zagląda :( Quote
Undercia Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 wrzuciłam go na wizaż: http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=20231259&postcount=22 Quote
LadyK Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Jeju! Tyle ONkomaniaków na świecie! Nikt nie chce go? Quote
Sylwunia82 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Wizusek na mojej N.K :-),niech go wszyscy oglądają :-) Quote
BUDRYSEK Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 zuzlikowa rozmawiała z wetem : Wstępne konsultacje okulistyczne przyniosły stwierdzenie, ze u Wizusa występuje częste u owczarków niemieckich schorzenie-ŁUSZCZKA Nie leczone lub zaniedbane prowadzi do ślepoty. Jednak, w zależności od stopnia utrwalenia, schorzenie to jest odwracalne,choć wymaga podjęcia szybkiego leczenia. Nie przywróci ono wzroku Wizusowi całkowicie,lecz znacznie może poprawić sprawność aparatu wzrokowego,poszerzając mozliwości widzenia nie tylko do rozróżniania światła i ciemności. Wizus jest zarejestrowany na 29.06 do specjalisty okulisty, dr P.Stefanowicza w Klinice Weterynaryjnej ARKA. Wizyta możliwa będzie jeżeli uda nam się zebrać na to środki. Koszt samej konsultacji wynosi 100zł, bez wliczenia wszystkich zabiegów i ew.leków. Dajcie szansę Wizusowi...jego sprawność ruchowa znacznie się poprawiła przy zastosowanym obecnie leczeniu...ma szansę na hotelik w połowie lipca...jeśliby udało sie jeszcze podleczyć oczy i sprawić,że będzie więcej widział...OSTATNIE MIESIĄCE...LATA, NIE BYŁYBY POZBAWIONE RADOŚCI...ZWIĘKSZYŁYBY JEGO SZANSĘ NA DOM! Quote
zuzlikowa Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Owczarkowa']Jeju! Tyle ONkomaniaków na świecie! Nikt nie chce go? Niestety,cisza! Przy okazji rozmowy z dr J.Garncarzem,popytałam też o łuszczkę Wizusa i...usłyszałam,że doktor poleca konsultację u specjalisty,gdyż "łuszczka nie jest schorzeniem nieodwracalnym" i choć nie da się wrócić do stanu pierwotnego, jednak można poprawić komfort widzenia...wszystko zależy od stopnia degeneracji wynikającej z zaniedbania,nie leczenia... Jako,ze dzwoniłam by dowiedziec sie jakie sa koszty (P.Stefanowicz Kraków Klinika Weterynaryjna ARKA) konsultacji i jeśli to mozliwe umówić Borutkę...pomyślałam,że mogę dodatkowo zarejestrować Wizusa i zapytać Was o decyzję...a musze,bo koszt samej wizyty to 100zł bez ew.dodatkowych zabiegów,leków...niestety nie ma możliwości obniżenia kosztów dla bezdomniaków... Zapytacie skąd decyzja by do dr Stefanowicza sie zwracać...polecił go dr Garncarz w konsultacji telefonicznej("blisko nas, ufa kompetencjom i doswiadczeniu" )...a i wcześniej miałam dobre informacje tyczace ARKI. Tak więc...wstępnie Wizus jest zarejestrowany z Borutą na 29.06 na godz.12. Czy mamy srodki na tę konsultację????...wstępnie 100zł,na wejsciu,każdy zabieg i lek podnoszą te koszty. Quote
paulinken Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Mogę jakiś bazarek zrobić dla Wizuska. A finansowo wspomóc po wypłacie. Quote
BUDRYSEK Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='paulinken']Mogę jakiś bazarek zrobić dla Wizuska. A finansowo wspomóc po wypłacie.[/QUOTE] kazda pomoc jest na wagę złota :) niestety jedziemy na długach okropnych :( co uda się zebrac jest na bieżąco wpłacane w lecznicy w poniedz.zrobię całe rozliczenie kosztów Quote
zuzlikowa Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='paulinken']Mogę jakiś bazarek zrobić dla Wizuska. A finansowo wspomóc po wypłacie. Dziekuję...prawdę powiedziawszy przeżyłam taki moment,że nie wiedziałam co zrobić...:shake:...a i teraz zastrzegłam się,ze wstepnie rejestruję psiaki,bo wszystko zależy od srodków...do poniedziałku mam dać odpowiedź i potwierdzić wizytę we wtorek. Quote
Undercia Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 rozesłałam po ludziach, ale wszyscy oczywiście węszą spisek :shake: nawet dane stowarzyszenia ich nie przekonują :shake: ciężko będzie :-( Quote
BUDRYSEK Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='Undercia']rozesłałam po ludziach, ale wszyscy oczywiście węszą spisek :shake: nawet dane stowarzyszenia ich nie przekonują :shake: ciężko będzie :-( spisek? w zwiazku z czym? info nt stowarzyszenia: http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=192484 Quote
Undercia Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 że nie wiadomo czy pies istnieje, że pewnie chcę pieniądze wyłudzić, że pewnie oszuści :( ja rozumiem, że ludzie się boją, ale co za problem zadzwonić i zapytać :( Quote
kycia1 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Ciezko u mnie juz w tym miesiacu, no :(, ale 10 moge jednorazowo dac :*. Quote
IVV Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Undercia']rozesłałam po ludziach, ale wszyscy oczywiście węszą spisek :shake: nawet dane stowarzyszenia ich nie przekonują :shake: ciężko będzie :-([/QUOTE] nie przekonuj takich ludzi,szkoda czasu,zdrtwia i energii!!! ja tego typu ludzi momentalnie eliminuje i dalej robie swoje tzn w co wierze i co mi serce dyktuje;) Quote
BlueSunshine Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Dziewczyny, trzeba tłumaczyć, podawać linki do fundacji, numery kont, wątków tutaj na dogomanii, w końcu uwierzą, spróbujcie założyć temat na kafeterii, tam czasami znajdują się ludzie którzy pomagają, wczoraj na Jasperka sporo pieniążków udało mi się tam zebrać, oczywiście niektórzy nie wierzyli, etc, ale trzeba pisać pisać pisać i jeszcze raz pisać, chciałabym pomóc finansowo-ale nie dam rady, jestem już na minusie konkretnym, a sporo wydatków mnie czeka w najbliższych dniach.. wysyłajcie wiadomości prywatne-w końcu ktoś musi odpisać.. na jakich stronach psiaki są ogłaszane ? Quote
kycia1 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Wpłacone Wizusku Kochaniutki:*. Damy rade!!!!!!! (Zawsze jak to pisalam to sie udawało....) Quote
fochu Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 pod krechą finansową jestem więc podrzucę do góry... Bądź dzielny Wizusku Quote
Iv_ Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Potrzebne pieniądze? Weszłam tu z jakiegoś banerka, więc w sytuacji niezorientowana trochę jestem :roll:, ale chyba jakaś bida potrzebująca tutaj. Wolnych środków w zasadzie nie posiadam, ale ......parę groszy wykombinuję, jak taka jest potrzeba ;) Jeśli może być deklaracja jednorazowa to ja się piszę ;) Quote
BUDRYSEK Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='Iv_']Potrzebne pieniądze? Weszłam tu z jakiegoś banerka, więc w sytuacji niezorientowana trochę jestem :roll:, ale chyba jakaś bida potrzebująca tutaj. Wolnych środków w zasadzie nie posiadam, ale ......parę groszy wykombinuję, jak taka jest potrzeba ;) Jeśli może być deklaracja jednorazowa to ja się piszę ;)[/QUOTE] dzieki za zainteresowanie :) obecnie zbieramy na hotel-brakuje 180 zł we wtorek Wizus ma wizyte u okulisty-100 zł wizyta + koszt ewentualnych leków no i jeszcze koszt paliwa ...:( jezeli mozesz cos dołozyc bedziemy wdzięczni :) Quote
BUDRYSEK Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='kycia1']Ciezko u mnie juz w tym miesiacu, no :(, ale 10 moge jednorazowo dac :*.[/QUOTE] bardzo dziękujemy :):) Quote
Iv_ Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='BUDRYSEK']dzieki za zainteresowanie :) obecnie zbieramy na hotel-brakuje 180 zł we wtorek Wizus ma wizyte u okulisty-100 zł wizyta + koszt ewentualnych leków no i jeszcze koszt paliwa ...:( jezeli mozesz cos dołozyc bedziemy wdzięczni :)[/QUOTE] Podaj mi proszę nr konta do wpłaty ;) dorzucę coś Wizarkowi do wizyty :loveu: Jutro się tym zajmę, bo teraz lecę spać, rano wstaje do pracy :roll: Quote
Recommended Posts