Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaka znowu dżuma? BUDRYSEK napisała, że w hoteliku jest kaszel kenelowy. "Kaszel kenelowy cechuje się dużą zaraźliwością, dlatego może niekiedy przybierać postać epidemii." -> "zaraza - Masowe występowanie zachorowań: epidemia, epizootia". Nic złego nie miałam na mysli pisząc "zaraza", tylko jako inne określenie choroby kaszlu...

Posted

Kurczaczki...nie wiem, czy to zaraza, czy nie,ale MNIE ZŁAPAŁA I TRZYMA!
Od trzech tygodni nie popuszcza draństwo i chociaż koty sie zarazic nie mogą ja się albo zaraziłam,albo zapatrzyłam i kaszlę jak wściekła...sorry Wizusku,że mnie tak mało,ale niestety trochę przed kompem i padam całkowicie, a oczyska chcą mi wyjść z orbit.
Najgorzej,ze nijak skoncentrować się na niczym nie umiem i najdrobniejszy tekst kosztuje mnie sporo wysiłku...więc wybacz psiurko- pamiętam i wspieram,ale z sobą mam problem.

Posted

nO,A JA SIĘ DZIWIŁAM,ŻE WĄTKU NIE UMIEM ZNALEŹĆ...pokazujemy chłopaka...może jeszcze ktoś się pokaże??? I poopowiada coś ciekawego??? Może po poniedziałkowe przygody ktoś miał???

Mnie nie spotkały...Wizuska w lecznicy też oby nie...więc z ciekawością na innych cioteczek opowieści czekam...Wizus ,chyba też byłby ciekaw!

Posted

Eee... mój 15letni jamnior pogonił ONka sąsiada, bo ten drugi darł papę :cool3: Aż się zdziwił... albo przestraszył gangreny :cool3:

edit: ten w środku z mojego avatara ;)

Posted

paulinken napisał(a):
Eee... mój 15letni jamnior pogonił ONka sąsiada, bo ten drugi darł papę :cool3: Aż się zdziwił... albo przestraszył gangreny :cool3:

edit: ten w środku z mojego avatara ;)

No trudno, jak sie podpada, to tak bywa;).

Posted

ponawiam moje pytanie na które nie mam jeszcze odpowiedzi
jak będą rozliczone wszystkie przesyłki?
w tym moja ;)
deklaracje uzbierane są , więc teraz można będzie odjąć jakąś kwotę za hotel
myślałam ,że wszystkie paczki obejrzy BUDRYSEK po przyjezdzie z Wizusem i sama zdecyduje co będzie dla Wizusa a co będzie dla innych psiaków?
niestety wyjazd opóznił się z wiadomych przyczyn a paczki zostały odpakowane
mam nadzieję ,że chociaż karma czeka?

myślę,że na to pytanie powinna odpowiedzieć właścicielka hotelu

a przy okazji czy osoby odpowiedzialne za inne psiaki w hotelu zostały poinformowane o kaszlu kenelowym?
nie uczciwe byłoby gdyby nie wiedziały!

Posted

mercy napisał(a):
ponawiam moje pytanie na które nie mam jeszcze odpowiedzi
jak będą rozliczone wszystkie przesyłki?
w tym moja ;)
deklaracje uzbierane są , więc teraz można będzie odjąć jakąś kwotę za hotel
myślałam ,że wszystkie paczki obejrzy BUDRYSEK po przyjezdzie z Wizusem i sama zdecyduje co będzie dla Wizusa a co będzie dla innych psiaków?
niestety wyjazd opóznił się z wiadomych przyczyn a paczki zostały odpakowane
mam nadzieję ,że chociaż karma czeka?

myślę,że na to pytanie powinna odpowiedzieć właścicielka hotelu

a przy okazji czy osoby odpowiedzialne za inne psiaki w hotelu zostały poinformowane o kaszlu kenelowym?
nie uczciwe byłoby gdyby nie wiedziały!

Jak Budrysek przyjedzie,to bedzie mogla zabrac ,co chce z paczek.Karma "chociaz" czeka,nie zjadlam ani jednej granulki,zreszta odchudzam sie .
Osoby odpowiedzialne za inne psiaki przebywajace u mnie zostaly poinformowane o sytuacji.Czesc psow jest zaszczepiona przeciwko kaszlowi.
Uczciwie byloby,gdyby osoby umieszczajace psa u mnie zaplacily za jego pobyt,a przynajmniej za karme,a nie wszyscy to zrobili.Natomiast wszystkie te kwestie omawiam
bezposrednio z osobami odpowiedzialnymi za psy.

Posted

Pomysl z rzeczami dla psow wyszedl ode mnie,poniewaz nie bylo wszystkich deklaracji dla Wizusa,a koszt pobytu psa w klinice jest bardzo wysoki i "nabija"dalej dlug.Pomyslalam,ze w ten sposob pies szybciej do mnie trafi .
Sytuacje skomplikowal kaszel,natomiast nie widze problemu w ty,.zeby Budrysek zabrala wszystkie te rzeczy dla innych psiakow(uprzednio kontrolujac,czy niczego nie brakuje),na pewno sie
przydadza,a za pobyt Wizusa bedziemy sie rozliczac finansowo.

Posted

[quote name='yumanji']Pomysl z rzeczami dla psow wyszedl ode mnie,poniewaz nie bylo wszystkich deklaracji dla Wizusa,a koszt pobytu psa w klinice jest bardzo wysoki i "nabija"dalej dlug.Pomyslalam,ze w ten sposob pies szybciej do mnie trafi .
Sytuacje skomplikowal kaszel,natomiast nie widze problemu w ty,.zeby Budrysek zabrala wszystkie te rzeczy dla innych psiakow(uprzednio kontrolujac,czy niczego nie brakuje),na pewno sie

wszystko ustalimy już na miejscu :)
razem jakoś wycenimy wszystkie posłanka ;)
ja tez coś przywiozę

dzisiaj Wizus miał druga dawkę szczepionki na kaszel k.

paulinken adres jest dobry :) dzięki

Posted

[quote name='yumanji']Pomysl z rzeczami dla psow wyszedl ode mnie,poniewaz nie bylo wszystkich deklaracji dla Wizusa,a koszt pobytu psa w klinice jest bardzo wysoki i "nabija"dalej dlug.Pomyslalam,ze w ten sposob pies szybciej do mnie trafi .

Jak widać, zycie potrafi pokręcić najlepsze plany...ale nie ma złego co na dobre nie wychodzi- dobrze,że sprawa z kaszlem wydarzyła się przed przyjazdem Wizusa.Tak mógł zostać zabezpieczony i mamy poczucie,że zrobione jest wszystko,by i jemu się nic nie stało, i by wykorzystał w pełni możliwości jakie daje pobyt w hoteliku.Teraz będzie jechał bezpieczny...a i więcej uda się zebrać rzeczy dla niego, bo pomysł yumanji świetny jest i może być dobry dla obu stron.

Wizus,nie całkiem jeszcze zadowolony,lecz chętnie biegający na spacerki...pokazuje się i prosi o pamięć!!!
Mnie już słów brakuje,by go chwalić i jego wolę życia pokazywać...a on nieustaje w swoch staraniach...i niedługo już będzie mógł w pełni pokazać jak wykorzysta każdą okazję!!!

Jeśli zostało Ci jeszcze choć 5 zł...pomóż zebrać chłopakowi deklaracje stałe...proszę w imieniu tego upartego psiaka- Wizusa!!!

Posted

ranias napisał(a):
Wizusku-dzielny psiaku, pozdrawiam między wyjazdami.Wpłaciłam 20zł-deklaracje za VIII i IX :lol:

dziękuję :)

a my szykujemy się pomalutku do drogi w czwartek :)

Posted

ja jak zwykle z "prywatą"

Lusi nie widzi...ma krwiaki w oczkach
nie je...tzn nie trafia do miseczki, gdy próbuje ja naprowadzić na jedzonko nie jest nim zainteresowana
ale przez strzykawkę chętnie je
wymaga karmienia co 4 godziny
nie wyrabiam juz czasowo i finansowo...ale co małam zrobić? :(
może ktoś pomoże?

http://www.dogomania.pl/threads/190313-Lusi-co-si%C4%99-sta%C5%82o-Nie-widzi-samodzielnie-nie-je-%28-%C5%BBywiec

Posted

yumanji napisał(a):
Byloby Mu trudno bawic sie dwoma pilkami i frisbee jednoczesnie.Ale podobno chlopak sie wyrabia,kto wie...

ojjjjj, zawiało ironią (?)

Posted

MonAmiPet napisał(a):
Zatutułowałam ją dla Wizuska, co nie znaczy, że wszystko ma być dla niego:) Wszystkiem na raz nie będzie sie chyba bawił;p;p

Bardzo serdecznie dziekujemy za paczke:lol: