Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam 2 boksie (tzn. w typie boksia) - 6,5 i 9 miesięcy. Planuję u nich sterylkę, choć mój mąż nadal przeżywa, że chcę to zrobić (zachowuje się tak, jakbym mu chciała coś wyciąć :diabloti:). Bynajmniej to już przesądzone (wkońcu to moje psiaki).
Kiedy najlepiej to zrobić? Dowiadywałam się u naszego weta - a on powiedział, że już możemy :crazyeye:. Czy to nie za wcześnie? Kiedy najlepiej wykonać ten zabieg?
Mam jeszcze sunię i psa, ale sunia przybłąkała się do nas (ma ok 7-8 lat) i odrazu ją wysterylizowaliśmy, a psa zaadoptowaliśmy ( już był po zabiegu). Poprzedniego psa, który już odszedł za TM nie pozbawialiśmy klejnocików:razz:. I dlatego teraz nie wiem co mam zrobić. Czy posłuchać się naszego weta czy poczekać?
Pomóżcie

Posted

Niektórzy mówią po pierwszej cieczce dopiero,jak już dojrzeje,niektórzy ,że lepiej zanim cieczkę dostanie.I tak i tak dobrze będzie,a nie ma na co czekać,jeżeli jest pies zdrowy to nie ma przeciwwskazań żadnych,dużo się naczytałam na ten temat,bo też jestem przed tą decyzją,tylko moja non stop choruje,ma niedowagę(wyciągnęłam ją z pseudo hodowli)jest u mnie pół roku a już trzy razy była na antybiotykach i zawsze przez co najmniej tydzień.gdy choruje to chudnie,jak nabierze wagi to znowu choruje i tak w kółko.jeżeli pies zdrowy to leć i umawiaj się na zabieg.pozdrawiam.ada i nikita-bokseropodobna.