Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łódź 1-2.V.2010 (CACIB)

Sędzia: Antonio di Lorenzo (Włochy)

PSY

Klasa młodzieży:
Cherokee Dragon COLL JAZZ - V3
Jazgar BIG BOY - V2
MOCHIRO ASHIGARU Gaudeamus Camo - V1, Zw.Mł.

Klasa pośrednia:
Corblyme GUVNA - nb
LORD OF THE RING Buntaro - V2
OLD SHATTERHAND Buckshot - V1, CWC

Klasa otwarta:
Jazgar MAD MAX - V1, CWC, CACIB, Zwyc.*
LORIEN Buntaro - V2

SUKI

Klasa szczeniąt:
CORA Brontepure - o

Klasa młodzieży:
ONE FROM MANY NEVADA Bearhaven - nb
SWEET LADY Amakita - V1, Zw.Mł., NJwR
TAJGA HOKKAIDO Gaudeamus Camo - V2

Klasa pośrednia:
YOKO ONO Nocne Życzenie - nb

Klasa otwarta:
Jazgar MALAGA - V1, CWC, Res.CACIB

Klasa championów:
BRITTANY Gogolińska Karolina - V3
Finigan SIL-KOD BOSSITA - V1, CWC, CACIB, Zwyc.*, BOB, BOG 2 m.
Jazgar PANDA - V2

Dwie rzeczy muszę skomentować: :diabloti:
- ulewny deszcz podczas sędziowania amerykańców - rzecz niespotykana od kilku ładnych lat w Łodzi - no ale podobno majowy deszczyk jest zdrowy (najwyżej wszyscy urośniemy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:)
- totalnie niekompetentną obsługę ringu (coś co się powtarza w Łodzi nagminnie na ringu akit) :angryy: no taki bałagan i brak wiedzy obsługi to już totalna porażka dla oddziału. Czy naprawde tak trudno zapamiętać jakie tytuły się przyznaje, komu i kiedy? :roll:

Aha, zdjęcia moje będą - ale najpierw muszę zobaczyć co tam wyszło bo deszcz mi oczy zalewał i strzelałam na "ślepo" ;), ale najpierw obiecał fotki taki Pan co miał super parasolkę. :p:cool3::evil_lol:

Pzdr

* - Zwyc. czyli dawniejsze NDPwR / NDSwR (to tak dla przypomnienia, choć jakoś mi ta zmiana nie pasuje)

Posted

[Dwie rzeczy muszę skomentować: :diabloti:
- ulewny deszcz podczas sędziowania amerykańców - rzecz niespotykana od kilku ładnych lat w Łodzi - no ale podobno majowy deszczyk jest zdrowy (najwyżej wszyscy urośniemy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:)
- totalnie niekompetentną obsługę ringu (coś co się powtarza w Łodzi nagminnie na ringu akit) :angryy: no taki bałagan i brak wiedzy obsługi to już totalna porażka dla oddziału. Czy naprawde tak trudno zapamiętać jakie tytuły się przyznaje, komu i kiedy? :roll:

Aha, zdjęcia moje będą - ale najpierw muszę zobaczyć co tam wyszło bo deszcz mi oczy zalewał i strzelałam na "ślepo" ;), ale najpierw obiecał fotki taki Pan co miał super parasolkę. :p:cool3::evil_lol:]

Rzeczywiście deszczyk nie chciał odpuścić , no i atmosfera wystawy trochę podupadła. Jeśli chodzi o " zarządzanie " w ringu , to całkowity brak kompetencji ze strony oddziału !!! DLACZEGO nie ma Res. CACIB dla Psa ? ( nie dajmy się zwariować i nie myślmy że sędzia nie dał lub zapomniał , bo to nie wchodzi w rachubę !!!!!!!! . ) Ogólnie mówiąc - totalny nieład ! . Moja Droga Kasiu !! Jeśli chodzi o tego " Pana z super parasolką " to powiem tak : Nie ma tego co się lubi , to się lubi co się ma !!!!!!!!!!!!!!!! . A propos deszczu , to aparacik zamókł i nie chce się otworzyć . Teraz wysycha na grzejniczku ( mam nadzieję że przeżyje ! ) . Widziałem ( ty chyba też ) że trzaskały Flesze gdzie nie gdzie , więc " na pewno " będą fotki ( no chyba że robili zdjęcia tylko swoim psom ! ) . Pa !!!!!!!!!!!!!

Posted

kira napisał(a):

Rzeczywiście deszczyk nie chciał odpuścić , no i atmosfera wystawy trochę podupadła. Jeśli chodzi o " zarządzanie " w ringu , to całkowity brak kompetencji ze strony oddziału !!! DLACZEGO nie ma Res. CACIB dla Psa ? ( nie dajmy się zwariować i nie myślmy że sędzia nie dał lub zapomniał , bo to nie wchodzi w rachubę !!!!!!!! . ) Ogólnie mówiąc - totalny nieład ! . Moja Droga Kasiu !! Jeśli chodzi o tego " Pana z super parasolką " to powiem tak : Nie ma tego co się lubi , to się lubi co się ma !!!!!!!!!!!!!!!! . A propos deszczu , to aparacik zamókł i nie chce się otworzyć . Teraz wysycha na grzejniczku ( mam nadzieję że przeżyje ! ) . Widziałem ( ty chyba też ) że trzaskały Flesze gdzie nie gdzie , więc " na pewno " będą fotki ( no chyba że robili zdjęcia tylko swoim psom ! ) . Pa !!!!!!!!!!!!!

Obsługa ringu była "genialna" :mad: - do wyboru m.in. najlepszego psa chcieli wołać młodzież, CACIB-a nie chcieli przyznać od razu psom - bo pani stwierdziła "że potem -bo jeszcze są suki a one też do tego wchodzą" :crazyeye: itp. itd. No i zamieszanie z tytułem "Zwyc." (co za imbecyl zamienił nazwę z NDP / SwR :shake:) bo panie w namiociku nie bardzo mogły zrozumieć, że to jest zupełnie co innego niż "Zwycięzca Rasy". :diabloti:

O kurka z tym aparatem :shake: - bez jakiejkolwiek osłony wczoraj nie dało się robić zdjęć :shake:. Też mam nadzieję, że wszystko będzie OK.:kciuki:

To ja zaraz wrzucę to co wczoraj pobierznie przerobiłam (myślałam że zdjęcia będą gorsze ale coś tam jednak wyszło). Jak się dobrze przyjrzycie to zobaczycie nawet smugi deszczu. :roll:

Pzdr

Posted

Cherokee Dragon COLL JAZZ

[FONT=Calibri][/FONT]

Jazgar BIG BOY

[FONT=Calibri][/FONT]

MOCHIRO ASHIGARU Gaudeamus Camo

[FONT=Calibri][/FONT]

LORD OF THE RING Buntaro

[FONT=Calibri][/FONT]

OLD SHATTERHAND Buckshot

[FONT=Calibri][/FONT]

cdn

Posted

Jazgar MAD MAX

[FONT=Calibri][/FONT]

LORIEN Buntaro

[FONT=Calibri][/FONT]

CORA Brontepure

[FONT=Calibri][/FONT]

SWEET LADY Amakita

[FONT=Calibri][/FONT]

TAJGA HOKKAIDO Gaudeamus Camo

[FONT=Calibri][/FONT]

cdn

Posted

Jazgar MALAGA

[FONT=Calibri][/FONT]

BRITTANY Gogolińska Karolina

[FONT=Calibri][/FONT]

Finigan SIL-KOD BOSSITA

[FONT=Calibri][/FONT]

Jazgar PANDA

[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri]i to tyle[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]
[FONT=Calibri]Pzdr[/FONT]

Posted

Sprzęcicho przeżyło ! . Dodam do Kasieńkowej fotorelacji kilka swoich ujęć ( brak mi dwóch suczek z Młodzieży ).
No to jazda !!

C.d.n

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Asiaczek']bety - na tej fotce w tle jest taki namiocik (szary) i obok większy w zielono-białe pasy. To ja właśnie tam się schroniłam przed deszczem. A namiocik to tulasy, Michal _unga i Mudiki razem:)
http://images8.fotosik.pl/305/147e8d9fc5d404d4.jpg

pzdr.

Namiocik jest tylko Asiaczków nie widać, ale się zakamuflowaliście. :) Nic dziwnego, że Was przegapiłam.
Pzdr

Posted

Asiaczek napisał(a):
Nie, nie, na tych fotkach to nas JESZCZE tam nie było. Do namiotu zostalismy przyjęcie tak ok. 12 w południe:)
Wczesniej lało więc czekalismy w samochodach.

Pzdr.

Aaaaaaaaaa no to o tej porze to mnie już na wystawie nie było, tak zmokłam że darowałam sobie dalszy pobyt w Łodzi. :(
Pzdr