Kapsel_i_Korek Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Witam, Od kilku lat opiekuje się 2 grzywaczami chińskimi: Kapslem i Korkiem. Chciałam się zapytać, czy ktos mógłby mi zasugerować jakis odpowiedni dla psów tej rasy preparat witaminowy? Pieski maja 5 lat i witaminy (w postaci sztucznej) otrzymywały tylko do ukończenia 1 roku życia. Przeglądam strony z preparatami witaminowymi, można dostac oczopląsu... Pozdrawiam serdecznie Ania Quote
magdola Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Kapsel_i_Korek']Witam, Od kilku lat opiekuje się 2 grzywaczami chińskimi: Kapslem i Korkiem. Chciałam się zapytać, czy ktos mógłby mi zasugerować jakis odpowiedni dla psów tej rasy preparat witaminowy? Pieski maja 5 lat i witaminy (w postaci sztucznej) otrzymywały tylko do ukończenia 1 roku życia. Przeglądam strony z preparatami witaminowymi, można dostac oczopląsu... Pozdrawiam serdecznie Ania[/QUOTE] ja swoim daje gammolen. tylko. Quote
am-elle Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Z tego co ja dowiedziałam sie od mojego weta to przy karmieniu karmami dobrej jakosci podawanie dodatkowo witamin jest zbędne co więcej może byc nawet szkodliwe... dlatego jeśli widzimy że z psem coś sie dzieje nie tak (zły apetyt czy zmiany na skórze lub wypadanie włosów -znaczne) to najcześciej są to braki witamin ale wcale nie muszą bo jest masa innych schorzeń w tym alergie których objawy są podobne. okresowe podoawanie witamin jest celowe jesli pies jest zdrowy i nie ma problemów z wchłanianiem, dlatego właściwie każdy preparat witaminowy może byc polecany po konsultacji z wetem a nie dlatego ze dla innego psa ten akurat preparat był dobry. Jeśli pies jest w dobrej kondycji to po co witaminy ???? Quote
marcinar Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Witam. Jestem nowym forumowiczem i nowym właścicielem grzywka. Mam pytanko od jakiego wieku mniej więcej można dawać witaminy szczeniakowi? Quote
Iza. Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 marcinar napisał(a):Witam. Jestem nowym forumowiczem i nowym właścicielem grzywka. Mam pytanko od jakiego wieku mniej więcej można dawać witaminy szczeniakowi? A czym karmisz ? jeśli suchą karmą to witaminy są zbędne. A w ogóle to witaj, skąd masz maluszka, z jakiej hodowli ? :) Quote
marcinar Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Mój piesek "Easy" pochodzi z Hodowli Catani z Kwidzyna skąd równiez pochodzę. Karmiony jest suchą karmą, ale także domowym jedzonkiem (pierś z kurczaczka:P) Quote
Iza. Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 marcinar napisał(a):Mój piesek "Easy" pochodzi z Hodowli Catani z Kwidzyna skąd równiez pochodzę. Karmiony jest suchą karmą, ale także domowym jedzonkiem (pierś z kurczaczka:P) A po jakich rodzicach maluszek? Jaka to sucha karma ? Quote
marcinar Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Tatuś:SHAMBHALA'S HOT TO TROT Catani, mamusia: Bambi Catani. Karmę polecił mi hodowca - Dog Club Premium. Quote
Recommended Posts