Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Od kilku lat opiekuje się 2 grzywaczami chińskimi: Kapslem i Korkiem.
Chciałam się zapytać, czy ktos mógłby mi zasugerować jakis odpowiedni dla psów tej rasy preparat witaminowy? Pieski maja 5 lat i witaminy (w postaci sztucznej) otrzymywały tylko do ukończenia 1 roku życia. Przeglądam strony z preparatami witaminowymi, można dostac oczopląsu...

Pozdrawiam serdecznie
Ania

Posted

[quote name='Kapsel_i_Korek']Witam,
Od kilku lat opiekuje się 2 grzywaczami chińskimi: Kapslem i Korkiem.
Chciałam się zapytać, czy ktos mógłby mi zasugerować jakis odpowiedni dla psów tej rasy preparat witaminowy? Pieski maja 5 lat i witaminy (w postaci sztucznej) otrzymywały tylko do ukończenia 1 roku życia. Przeglądam strony z preparatami witaminowymi, można dostac oczopląsu...

Pozdrawiam serdecznie
Ania[/QUOTE]
ja swoim daje gammolen. tylko.

Posted

Z tego co ja dowiedziałam sie od mojego weta to przy karmieniu karmami dobrej jakosci podawanie dodatkowo witamin jest zbędne co więcej może byc nawet szkodliwe... dlatego jeśli widzimy że z psem coś sie dzieje nie tak (zły apetyt czy zmiany na skórze lub wypadanie włosów -znaczne) to najcześciej są to braki witamin ale wcale nie muszą bo jest masa innych schorzeń w tym alergie których objawy są podobne. okresowe podoawanie witamin jest celowe jesli pies jest zdrowy i nie ma problemów z wchłanianiem, dlatego właściwie każdy preparat witaminowy może byc polecany po konsultacji z wetem a nie dlatego ze dla innego psa ten akurat preparat był dobry. Jeśli pies jest w dobrej kondycji to po co witaminy ????

• 4 months later...
Posted

marcinar napisał(a):
Witam. Jestem nowym forumowiczem i nowym właścicielem grzywka. Mam pytanko od jakiego wieku mniej więcej można dawać witaminy szczeniakowi?

A czym karmisz ? jeśli suchą karmą to witaminy są zbędne.

A w ogóle to witaj, skąd masz maluszka, z jakiej hodowli ? :)

Posted

marcinar napisał(a):
Mój piesek "Easy" pochodzi z Hodowli Catani z Kwidzyna skąd równiez pochodzę.
Karmiony jest suchą karmą, ale także domowym jedzonkiem (pierś z kurczaczka:P)

A po jakich rodzicach maluszek?
Jaka to sucha karma ?