Jump to content
Dogomania

10 - 20. 07. 2010 - 10 wystaw Rumunia/Bułgaria

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My zgloszeni , potwierdzeni :) i noclegi zarezerwowane :) Dzieki Jagoodka jeszcze raz :) Teraz pozostalo czekac na fajne wakacje , popieram pomysl wymiany numerow tel. kazdego , kto sie tam wybiera :)

Posted

[FONT=Century Gothic]a czy można prosić o podzielnie się info gdzie rezerwujecie pokoje ? :)
my jeszcze nie zgłoszeni, ale jak wszystko dobrze pójdzie to na końcówkę tego szalonego Bałkańskiego maratonu dotrzemy :))
[/FONT]

• 3 weeks later...
Posted

[FONT=Century Gothic]U nas się jednak posypał transport i nie mamy jak jechać - jakby miał ktoś miejsce dla jednej osoby z dogiem (głównie na 5 ostatnich wystaw) to się piszemy bardzo chętnie.

[/FONT]

Posted

U nas się lekko zmienila obsada sędziowska i musimy pozmieniać zgloszenia - radzę sprawdzić, czy w innych rasach nie jest tak samo - w ozdobnych na pewno jest zmiana, gdyż jeden sędzia nie dojedzie.

W "naszym" hotelu już nie ma miejsc.

Posted

Jagoodka napisał(a):
Łoj drogi ten Wasz hotel...
Jak patrzyłam w necie to koło 60E za pokój dwuosobowy...

60 euro to prawie polowę drożej niż w Dobruji. Za 8 noclegów zaplacilam ok. 980 zl (bez psów i oplaty klimatycznej). Ale przez hotels.com, czyli w dolarach amerykańskich po kursie, że za 1 dobę wychodzilo 122 zl (bez oplaty klimatycznej i psy też nie są wliczone).

Z ciekawości sprawdzilam ceny sierpniowe na booking i wychodzi za 8 noclegów 47 euro/2ka, czyli też taniej.

Posted

122zł za 2 osoby? Ciekawe ile jeszcze doliczą opłaty klimatycznej i za psy...
A za psy często się liczą, pamiętam jak w Nitrze płaciliśmy 19 E za pokój 2-osobowy (czyli po 9,5 E za osobę) a dodatkowo za każdego psa po 10E!!!
Szczerze powiedziawszy słyszałam, że Bułgaria taka tania, a jak przyszło co do czego z szukaniem noclegów to juz tak kolorowo nie było...

Nam się z noclegami udało i mamy po 10E od osoby ze wszystkimi cudami (basen, barbecue, internet) w pięknej kameralnej 3-gwiazdkowej willi :)

Posted

Fajnie :)

Potwierdzam 122 zl/2 osoby ze śniadaniem, basen, sauna, restauracja, net, TV sat, sejf, klima i inne zbyteczne "bajery", bo i tak znając życie będziemy siedzieć na plaży ;)
Oplata klimatyczna to są grosze, a za psy - zobaczymy, spotykam się z tak różnymi oplatami za zwierzaki, że trudno dociec. Na Węgrzech znalazlam hotel bez dodatkwych oplat, na Litwie ceny są też takie 10-15 euro, co uważam za przesadę - ew. powinni brać zwrotną kaucję. Ale nic się nie umywa do Granda w Sopocie jeśli chodzi o platnośc za pieska :diabloti::mad:

Posted

No to jednak nie tak źle, :) Zależy faktycznie od stron przez jakie się rezerwuje bo rozpiętośc w Dobruja widziałam od 35 do 60 E :)
Powiem szczerze, że w Polsce za te nasze 10E i Wasze 60 parę zł - za takie warunki ciężko by chyba było...
Dokładnie - znając życie i tak będziemy wylegiwać się na plaży - no chyba, że z psami nie będzie można wejść - mam nadzieję, że jednak gdzieś z boczku jakaś plaża niestrzeżona się znajdzie :)
Kurcze ja już chcę tych wakacji :)

Posted

Ja też czekam na to jak na zbawienie - wreszcie jakieś wakacje i w dodatku nie na Mazurach :)
W ciągu dnia i tak psy raczej będą musialy spać sobie w hotelu, bo może być za gorąco (28-30 st), ale wieczorem coś na pewno się wymyśli i znajdzie "jakąś wodę" gdzie będą mogly pobiegać :)

Jagoodka, a śpicie gdzieś po drodze? Znalazlam jeden hotel na Węgrzech w pobliżu granicy z Rumunią, ale nie wiem, czy nie lepiej gdzieś spać wlaśnie w Rumunii... "na raz" nie damy rady przejechać...

Posted

Ja nigdy nie zostawiam psa samego hotelach, więc będzie chodził z nami :) Co roku jeździ z nami na wakacje - i nad morze i w góry i nigdy nie mielismy problemu - cały czas polany wodą :)
My jedziemy na 1 raz - ciagiem.

Posted

Z tego, co pamiętam z mojego pobytu w Bulgarii (ale zupelnie w innym miejscu) są tam bezplatne i platne plaże (te ostatnie oczywiście ladniejsze, ale oplata za wstęp niewielka). Może być tak, że na bezplatnych nie będzie żadnego problemu, żeby wejść z psem, choć trochę się można tego obawiać, bo to jest jednak "miejscowość wypoczynkowa" z dużym naplywem turystów.

Może ktoś nocuje po drodze w Rumunii? Jeśli tak, proszę o PW :)

Posted

Nie byłam w tej miejscowości, ale w Złotych Piaskach i Sviety Vlas jest zakaz wprowadzania psów na plaże, na bezpłatne również (zakaz obowiązuje w sezonie, poza sezonem można), w Złotych Piaskach pamiętam, że była na plaży Pani z małym Yorkiem, ale w torbie, po za tym żadnych psów, zresztą w dzień pies wg mnie nie wytrzyma, piasek parzył koszmarnie w nogi, nie wiem jak będzie w tym roku, zobaczymy.

Posted

Wytrzyma wytrzyma na plaży :) Wystarczy parasol, albo namiocik - uwierz, że jak pies się wykąpie i jest mokry to sam w to słońce lezie, bo w cieniu - nawet przy 30 stopniach mu jest zimno...
W Polsce też teoretycznie nie wolno na plażę, a i tak na niestrzeżone wszyscy wchodzą :P
Ja tam psa w hotelu nie zostawię samego i już - to nie kapcie, które mozna rzucić w kąt na cały dzień - jeszcze w obcym miejscu...