__Lara Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1045392064 Quote
Cudak Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Jest jeszcze, ale znika w strasznym tempie ostatnio. Wcześniej, jak piły tylko mleko od mamy, wystarczyło, że poszłam do nich tylko rano i wieczorem. Teraz latam kilka razy dziennie i za każdym razem mają pusto w miseczce. Dostają też 2 razy dziennie gotowane mięso z kurczaka (podudzie). Dłużej mi schodzi z przygotowaniem tego, niż im z jedzeniem :evil_lol: Quote
Igiełka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Dobrze że mają taki apetyt - będą zdrowe... małe kochane łakomczuszki.:lol::evil_lol: Quote
Cudak Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Jest ktoś zainteresowany Muminkiem (kocurkiem nr 1), tylko musiałby iść do nowego domku zanim zostanie zaszczepiony (tzn zostałby zaszczepiony dopiero w DS), bo ja planuję je szczepić 28-29. maja, a Państwo chcieliby go wziąć wcześniej, bo będą mieli wolne. Mam mieszane uczucia. Nie wiem, co z tego wyjdzie. Mumin jest największy z miotu i najlepiej sobie radzi - pierwszy zaczął jeść i korzystać z kuwety, więc w sumie te kilka dni nie powinno zrobić wielkiej różnicy... a w razie czego, zawsze będzie mógł wrócić. Quote
__Lara Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Igiełka napisał(a):Sama nie wiem co mam Ci doradzić. Ja też, bo nie znam się na kotach :/ Quote
kurza stopa 39 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Cudak napisał(a):Jest ktoś zainteresowany Muminkiem (kocurkiem nr 1), tylko musiałby iść do nowego domku zanim zostanie zaszczepiony (tzn zostałby zaszczepiony dopiero w DS), bo ja planuję je szczepić 28-29. maja, a Państwo chcieliby go wziąć wcześniej, bo będą mieli wolne. Mam mieszane uczucia. Nie wiem, co z tego wyjdzie. Mumin jest największy z miotu i najlepiej sobie radzi - pierwszy zaczął jeść i korzystać z kuwety, więc w sumie te kilka dni nie powinno zrobić wielkiej różnicy... a w razie czego, zawsze będzie mógł wrócić. No, ale dom niewychodzący? Jeśli tak to może nie będzie takiej dużej różnicy? Quote
Cudak Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Domek niewychodzący, kociak zostanie już u nich zaszczepiony, nie będzie problemu z kastracją... Państwo zdają sobie sprawę z ewentualnych kosztów leczenia, bo poprzedni kot długo im chorował, mają swojego stałego weta. Akurat ten kotek najlepiej się rozwija - pierwszy zaczął wypełzać z gniazdka, jeść, korzystać z kuwety, lubi towarzystwo ludzi - prosi żeby wziąć go na ręce, więc te kilka dni (bo i tak - ze względu na kocicę, planuję je wydawać od razu po szczepieniu i odpchleniu) nie powinny się na nim negatywnie odbić. Choć wiadomo, że dla takiego maluszka każdy dzień spędzony z matką jest bardzo cenny. W każdym razie jest więcej plusów niż minusów, więc dla Muminka - kocurka nr 1 nie szukamy już domku ;) (a ja chyba sama wymyślam sobie problemy, bo jakoś tak...chyba za mocno się do nich przyzwyczaiłam, a tu już trzeba się z nimi pomału rozstać :oops:) Quote
Cudak Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Tak. Tylko teraz znów nie wiadomo, który :roll: ...bo Pani, która chciała adoptować kocurka nr 3, prosiła wczoraj o przesłanie zdjęć kocurka nr 2. Porobię im dwóm dziś nowe zdjęcia i mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i zainteresowana Pani zdecyduje się ostatecznie... Quote
__Lara Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 kurza stopa 39 napisał(a):Czyli jeden kocurek został? To którego mam zdjąć z allegro Cudak? Edit: to czekamy na wyjaśnienie ;) Quote
Cudak Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Nadal prosimy o wsparcie finansowe. W przyszłym tygodniu czekają nas szczepienia i odpchlenie kociaków (szczepienia ok 50-60 zł za jednego, nie wiem, ile będzie kosztowało odpchlenie..). Później jeszcze sterylka Mamuśki (150 zł)... :shake: Quote
henikar Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 No i tu znalazłam moje znajome cioteczki, a kocięta śliczne. Quote
marysia55 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='Cudak']Też mam szylkretkę :razz: to dorzucę Ci jeszcze swoją :-) , a ta czarna może być gratis :p:p Quote
Cudak Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Moja już pojechała :( Była u mnie tylko na jedną noc, w drodze do nowego domku. A czarnego kota też mam :) tylko kocura. Quote
marysia55 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='Cudak']Moja już pojechała :( Była u mnie tylko na jedną noc, w drodze do nowego domku. A czarnego kota też mam :) tylko kocura. no to Ci tylko brakuje szklanej kuli :-). Quote
Igiełka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Witajcie He He tylko pytanie czy Ciotka Nam też coś wywróży? :evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts