Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest jeszcze, ale znika w strasznym tempie ostatnio.

Wcześniej, jak piły tylko mleko od mamy, wystarczyło, że poszłam do nich tylko rano i wieczorem. Teraz latam kilka razy dziennie i za każdym razem mają pusto w miseczce.
Dostają też 2 razy dziennie gotowane mięso z kurczaka (podudzie). Dłużej mi schodzi z przygotowaniem tego, niż im z jedzeniem :evil_lol:

Posted

Jest ktoś zainteresowany Muminkiem (kocurkiem nr 1), tylko musiałby iść do nowego domku zanim zostanie zaszczepiony (tzn zostałby zaszczepiony dopiero w DS), bo ja planuję je szczepić 28-29. maja, a Państwo chcieliby go wziąć wcześniej, bo będą mieli wolne. Mam mieszane uczucia. Nie wiem, co z tego wyjdzie.
Mumin jest największy z miotu i najlepiej sobie radzi - pierwszy zaczął jeść i korzystać z kuwety, więc w sumie te kilka dni nie powinno zrobić wielkiej różnicy... a w razie czego, zawsze będzie mógł wrócić.

Posted

Cudak napisał(a):
Jest ktoś zainteresowany Muminkiem (kocurkiem nr 1), tylko musiałby iść do nowego domku zanim zostanie zaszczepiony (tzn zostałby zaszczepiony dopiero w DS), bo ja planuję je szczepić 28-29. maja, a Państwo chcieliby go wziąć wcześniej, bo będą mieli wolne. Mam mieszane uczucia. Nie wiem, co z tego wyjdzie.
Mumin jest największy z miotu i najlepiej sobie radzi - pierwszy zaczął jeść i korzystać z kuwety, więc w sumie te kilka dni nie powinno zrobić wielkiej różnicy... a w razie czego, zawsze będzie mógł wrócić.

No, ale dom niewychodzący?
Jeśli tak to może nie będzie takiej dużej różnicy?

Posted

Domek niewychodzący, kociak zostanie już u nich zaszczepiony, nie będzie problemu z kastracją... Państwo zdają sobie sprawę z ewentualnych kosztów leczenia, bo poprzedni kot długo im chorował, mają swojego stałego weta.

Akurat ten kotek najlepiej się rozwija - pierwszy zaczął wypełzać z gniazdka, jeść, korzystać z kuwety, lubi towarzystwo ludzi - prosi żeby wziąć go na ręce, więc te kilka dni (bo i tak - ze względu na kocicę, planuję je wydawać od razu po szczepieniu i odpchleniu) nie powinny się na nim negatywnie odbić. Choć wiadomo, że dla takiego maluszka każdy dzień spędzony z matką jest bardzo cenny.
W każdym razie jest więcej plusów niż minusów, więc dla Muminka - kocurka nr 1 nie szukamy już domku ;)

(a ja chyba sama wymyślam sobie problemy, bo jakoś tak...chyba za mocno się do nich przyzwyczaiłam, a tu już trzeba się z nimi pomału rozstać :oops:)

Posted

Tak. Tylko teraz znów nie wiadomo, który :roll: ...bo Pani, która chciała adoptować kocurka nr 3, prosiła wczoraj o przesłanie zdjęć kocurka nr 2.

Porobię im dwóm dziś nowe zdjęcia i mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i zainteresowana Pani zdecyduje się ostatecznie...

Posted

Nadal prosimy o wsparcie finansowe.

W przyszłym tygodniu czekają nas szczepienia i odpchlenie kociaków (szczepienia ok 50-60 zł za jednego, nie wiem, ile będzie kosztowało odpchlenie..). Później jeszcze sterylka Mamuśki (150 zł)... :shake:

Posted

[quote name='Cudak']Moja już pojechała :( Była u mnie tylko na jedną noc, w drodze do nowego domku.
A czarnego kota też mam :) tylko kocura. no to Ci tylko brakuje szklanej kuli :-).