Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marysia55 napisał(a):
Nie ma wątku na dogo bo to świeżutka sprawa. No i syn się zaczyna dopytywać jak wygląda podpisanie umowy adopcyjnej :-)

W takim razie trzymam kciuki! ;)

A skąd się u Ciebie wzięła?

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudak napisał(a):
W takim razie trzymam kciuki! ;)A skąd się u Ciebie wzięła?
Jakaś pani chciała ją oddać do schroniska, bo nie miała warunków już na kolejnego kotka, KTOZ ją przetrzymał żeby nie trafiła do schronu, a koleżanka wykonała od razu telefon do mnie i tak wczoraj kotka wylądowała u mnie 'niby na tymczasie'. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że juz zostanie.
Ktoś mi niedawno powiedział :-) , że jak w domu jest jeden kot to drugi nie robi już żadnej różnicy i zostało wykrakane :roll:
Tylko pies ma depresję :cool3:

Posted

marysia55 potem będzie trzeci, czwarty...:evil_lol: Wiesz, że kociaki najlepiej czują się, kiedy mają do towarzystwa swojego rówieśnika? :razz:

Posted

No niestety, każde zwierzę łączy się z wydatkami...
W przypadku kota (zdrowego) są to szczepienia (raz w roku 50 zł), odrobaczanie kilka razy do roku (ok 7 zł) + karma i żwirek (podobnie jak z karmą dla psów - wybór jest ogromny), ewentualnie jakieś zabawki, drapak (ale to są wydatki okazjonalne). Biorąc kociaka trzeba się też liczyć ze sterylką (100-150 zł) lub kastracją (50-100 zł).

edit:
Doszła wpłata od marysi55. Dziękuję :loveu:

Posted

Rozumiem i nie namawiam akurat na moje kociaki ;) ...ale, jak kiedyś będziesz miała możliwość (finansową) adoptować/przygarnąć kociaka, to się za dużo nie zastanawiaj tylko bierz. Nie będziesz żałować. (chociaż osobiście polecam do adopcji dorosłego kota - mniej szkód w domu i wiadomo, jaki ma charrrrakter)

Posted

[quote name='__Lara']Jest prześliczna marysiu55 ;) taka nietypowa uroda, niespotykana, przynajmniej nieczęsto :) tylko biedny piesek... ale przyzwyczai się :) Lara bo jest (fachowa nazwa) szylkretowa kotka. Syn ochrzcił ją Dżina.
[quote name='Cudak']marysia55 potem będzie trzeci, czwarty...:evil_lol: Wiesz, że kociaki najlepiej czują się, kiedy mają do towarzystwa swojego rówieśnika? :razz: tfu,tfu .. przez lewe ramię. Na dzień dzisiejszy wystarczy mi Sasza, Helenka no i nowy nabytek Dżinka.

A żeby Was cioteczki jeszcze podrażnić to kolejne ujęcie Dżiny

Posted

Marysia czerwona kokardka dla Dżiny obowiązkowo! Bo jeszcze Ci ją tu zauroczymy :loveu:

Jak dobrze pójdzie jutro pojedziemy na odrobaczanie

Byłam dziś u weta z kocurem z portu i przy okazji rozmawiałam o kociakach.
Sterylka kosztuje u niego aż 150 zł Wcześniej kosztowała 120 zł. Mam nadzieję, że da nam jakąś zniżkę, bo tyle to przesada.
Odrobaczanie kociaków - w sumie w 50 zł powinniśmy się spokojnie zmieścić, bo dużo nie ważą.
Szczepienia 50 zł/szt, ale to dopiero za jakiś czas.

No i jeszcze jedno - jeśli kocica jest nosicielem kk (co jest bardzo możliwe, bo dużo kotów w porcie na to chorowało), może zarazić maluchy

Posted

[quote name='marysia55']Lara bo jest (fachowa nazwa) szylkretowa kotka. Syn ochrzcił ją Dżina.
tfu,tfu .. przez lewe ramię. Na dzień dzisiejszy wystarczy mi Sasza, Helenka no i nowy nabytek Dżinka.

No właśnie, takie cudo musiało mieć swoją specjalną nazwę porządkową ;)

Posted

Igiełka napisał(a):
Tylko wiesz wtedy kawa na ławę o kotkach bo doświadczenia zero.
:lol::lol:

Z kotem łatwiej niż z psem. Odpada problem z wychowaniem, bo to on Ciebie sobie będzie musiał wychowac :razz: