Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koty pochodzą z portu, z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/178753-25-bezdomnych-kot%C3%B3w-PROSIMY-O-POMOC!

Niestety za późno ruszyliśmy ze sterylkami i jedna z wolnożyjących kocic zdążyła się wydać na ten okrutny świat aż 5 małych kociąt...
Kociaki urodziły się najprawdopodobniej w sobotę 10. kwietnia b.r.

Kocica złapała się na klatkę-pułapkę i razem z maluchami trafiła do mnie na DT.
Mieszka z nimi obecnie w garażu, w dużej klatce wystawowej (i tu serdeczne podziękowania dla Osoby, która mi ją pożyczyła i pomogła podjąć tą trudną dla mnie decyzję - miałam naprawdę ogromne wątpliwości, czy nie lepiej uśpić maluchy, które w porcie miałyby bardzo małe szanse na przeżycie. Poza tym i tak jest tam już za dużo kotów, więc nawet gdyby przeżyły, nie miałyby tam łatwego życia...).

Kocica to dzikusek, więc po odkarmieniu maluchów i po sterylce zostanie wypuszczona z powrotem do portu.
Dla maluchów będziemy szukać najlepszych na świecie domków (chociaż, ograniczymy się do Polski )

Niestety muszę prosić Was o pomoc.
Nie wyrabiam już z zakupem żwirku i boję się myśleć, co będzie, kiedy i maluszki zaczną korzystać z kuwety...
Kocicy, roboczo nazwanej Mamuśką, przydałaby się karma dla małych kotków/kocic karmiących.
Czekają nas też duże wydatki związane z odrobaczeniem kociej Rodzinki, szczepieniami, sterylizacją kocicy...

Bardzo proszę Was o pomoc oraz wszelkie rady i sugestie, bo pierwszy raz mam na Tymczasie kocicę z małymi i nie chciałabym popełnić żadnego błędu.
Będę również wdzięczna za pomoc w szukaniu nowych domków - obowiązkowym warunkiem adopcji jest kastracja/sterylizacja w odpowiednim wieku. Preferuję też domki niewychodzące z zabezpieczeniami w postaci siatki na oknach i balkonach.

a to nasza Kocia Rodzinka:

Rozliczenie.

wpłaty:
__Lara 20 zł :loveu:
marysia55 20 zł :loveu:
bico 20 zł :loveu:

wydatki:
podudzia z kurczaka (4 szt na tacce)
- 4.67 zł
- 5.45 zł
- 4.89 zł
- 4.36 zł
- 4.52 zł
- 4.58 zł
- 6.51 zł
- 4.38 zł
- 3.79 zł
leki dla kocicy 20 zł (5 tabletek na zatrzymanie laktacji)
suma: 63.15 zł

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rybka_39 napisał(a):
A kiedy będzie można ciachnąć kocicę?

Dopiero, kiedy będzie oddzielona od maluchów, czyli za jakieś 3-4 tyg.

Muszę zresztą dopytać weta za jakiś czas, bo chyba po oddzieleniu od maluchów trzeba będzie jeszcze odczekać trochę (z tydz, czy 2 tyg), żeby całkiem zakończyła się u niej laktacja - inaczej po sterylce może dostać jakiegoś zapalenia. Tak mi się wydaje, nie jestem na 100% pewna.

Posted

Rybka_39 napisał(a):
A kiedy się z maluchami do weta wybierasz :)?

Jak kociaki będą miały ok miesiąca, żeby je odrobaczyć.
Trzeba u weta, pastą wg wagi...
Szkoda, że na miejscu nie ma weta. Zamówiłabym wizytę domową (garażową), a tak trzeba jechać ponad 20 km. Kocica się pewnie wścieknie, jak zostanie sama na tą godzinkę czy dwie :(

Doszła wpłata 20 zł na kociaki od __Lary. Dziękuję :loveu::loveu::loveu:

Posted

Rybka, czy dałoby się dopisać w alegratce, że kociaki znajdują się w woj. zachodniopomorskim, ok 50 km od Szczecina?

(Póki, co miałam tylko jeden tel - ale aż ze Śląska. Pani powiedziała, że się zastanowi i oddzwoni, ale wątpię, bo jednak taka odległość zniechęca. Zanim udałoby się zorganizować transport, znajdzie kociaka na miejscu :()

Posted

Już podaję :)

mail: allegro111.88@o2.pl
gg: 8333012
tel: 788 938 175 (z tym, że często gubię w domu zasięg... więc wtedy proszę o SMS)

Jeśli możesz, dopisz o konieczności sterylki/kastracji w odpowiednim wieku i o tym, że zostaną wydane po odchowaniu, odrobaczeniu i przynajmniej jednym szczepieniu oraz że kolejnosc zgłoszeń nie jest brana pod uwagę, tylko warunki jakie Dom zapewni kotu.
A - i domki najlepiej niewychodzące z zabezpieczeniami okien i balkonu...

Dziękuję.

Posted

__Lara napisał(a):
Super, dzięki, dopiszę ;)

Pomagasz nam i jeszcze dziękujesz? :evil_lol:

Za jakiś tydzień, czy dwa będziemy musieli wybrać się do weta na odrobaczanie... (mam nadzieję, że dużo nie zapłacimy..) Wtedy też zostanie określona płeć maluchów i postaram się porobić zdjęcia każdemu z osobna.
Nadamy im jakieś tymczasowe imiona ;) i będzie można robić więcej ogłoszeń.