Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wystawy takie są nieoficjalne więc nie ma jednej reguły, wszystko zależy od organizatorów.
Na takiej zorganizowanej "odgórnie" byłam raz w Bytomiu. Tam po prostu wychodziło się z psem na "scenę" , trzeba było powiedzieć kilka słów o psie i tyle, potem wybrali kilka psów do finału i potem 3 lokaty.
My czasami organizujemy z koleżankami takie "miniwystawy" to robimy tak, że każdy pies musi to co na ringu - czyli ustawić się, pokazać zęby, przejść w ta i z powrotem oraz po okręgu. Kundelki jest ciężko porównać, więc to, jak pies się zaprezentuje (czy grzecznie stoi, chętnie biega i ogółem takie ogólne wrażenie.)

Posted

W Gdańsku sa wystawy kundelków nawet kilka, tylko trzeba dobrze poszukać, na pewno organizowana była zawsze przez galerie Madison w dzień zwierząt, jak to dzisiaj wygląda nie wiem ;)

Posted

[quote name='Kaya']W Gdańsku sa wystawy kundelków nawet kilka, tylko trzeba dobrze poszukać, na pewno organizowana była zawsze przez galerie Madison w dzień zwierząt, jak to dzisiaj wygląda nie wiem ;)[/QUOTE]

Poszukałam i ma być w Madiosnie w październiku

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

W Bydgoszczy są co roku i ostatnio udało się Spike'owi zajać I miejsce :)
Polegalo to głównie na wyjściu na scene, opowiedzeniu o psie, odpowiedzeniu na pare pytań i przedstawieniu kilku sztuczek :)
Bardzo sympatyczna impreza.