kobisiaaa Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Witam Jestem oligofrenopedagogiem i bardzo mnie interesuje terapia dzieci niepełnosparwanych z udziałem psa. Mam dwie wspaniałe suczki: goldenkę i labkę. W przyszłym roku chciałabym rozpocząć z nimi pracę w szkole, w której pracuję. Mam pytanie do osób, które już pracują w ten sposób z psem: jak wygląda Wasz tydzień pracy z psem (dzień po dniu) tzn. ile godzin pracują, z jakimi dziećmi, w jakich zespołach/grupach, w jaki sposób odstresowujecie psa po zajęciach, na jakie trudności napotykacie itd. Z góry bardzo Dziękuję za odpowiedzi i pomoc ;) Quote
Anah Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 kobisiaaa napisał(a): ile godzin pracują, wg Ortegi (twórcy Metody Naturalnej) pies w ciągu dnia może pracować TYLKO 20 minut, bez różnicy czy są to wizyty w szpitalu, domu pomocy, szkole czy zajęcia indywidualne Quote
kobisiaaa Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Dzięki Anah :) Wiem, że w Polsce jest sporo dogoterapeutów i kynoterapeutów, ale jakoś nie chcą się dzielić swoim doświadczeniem... szkoda :( Quote
ciara_1312 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Przede wszystkim,żeby zacząć pracować trzeba siebie wyszkolić w tym kierunku, a nie tylko mieć psa.. Quote
Recommended Posts