Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='abrakadabra']składam sprawozdanie z dzisiejszej wizyty:

Jestem na "tak". Nawet 3 razy "tak".
Organizujcie transport :)[/quote]
super!!!!!! :)

Posted

W skrócie: Pan sporo czasu spędza w domu. Jest lektorem angielskiego.
Mieszka z kilkulenim mieszańcem ON-ka, którego przygarnął z Palucha 3 lata temu.
Widać, że jest bardzo, bardzo zżyy ze swoim czworonożnym przyjacielem.

Pan twierdzi, że Płomyk jest KLONEM :) jego poprzedniego psiaka, który kilka lat temu przegrał walke z rakiem.
Dlatego właśnie zakochał się w nim od pierwszego wrażenia.
Mieszkanie w bloku, na VII piętrze, ale ponieważ wokół jest mnóstwo zieleni (spory parko-las) obywda psy mają zapewniony przynajmniej czterokrotny spacer w ciągu dnia.

Mam nadzieję, że chłopaki się dogadają. Pies, który jest rezydentem to straszna poczciwina :) i przytulak.

Jedyne do czego mogłam się przyczepić - to to, że na jedzeniu dla psinki Pan nie oszczędza...

Posted

Evelin,nie wiem,czy kiedyś będzie okazja,żebym mogła się odwdzięczyć :calus:

[SIZE="6"]DZIĘKUJĘ

:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Pipi, nie cuduj, bo działasz jak pogotowie ratunkowe dla psów..dzieki naszej współpracy udało sie juz niejednego sierściucha ocalić..co raz musze Cie prosic o pomoc,bo ciągle coś,ale trochę tych sierści poszło do domów ...I cierpliwie dalej bedziemy robic co mozemy..i jeszcze pewnie nie raz usłyszysz mój glos w słuchawce,ze nie ma co zrobic z psem i może byś mogła pomóc :) Ile to juz razy tak było..

Fajnie,że Płomyk jedzie do domu.Bądź grzeczny!

Posted

No i to koniec naszej radosci z domku dla Płomyka......:(
Wczoraj wieczorem zadzwonił pan i powiedział ,ze nagle się okazało,że dojdzie do skutku jego wyjazd za granice- i to raczej na stałe...w zwiazku z tym nie jest w stanie psa adoptować. Ehhh .....nawet nie wiem co napisać....

Potrzebne znowu ogłoszenia dla Płomyczka i oby znalazł się dla niego nowy domek !!

Posted

O jejku,no???????Ludzie są dziwni.A co byłoby,gdyby już wziął psa i po miesiącu okazało się,że wyjazd doszedł do skutku??????????Biedny Płomyku,kochany. . . . . .aż poryczałam się,tylko nie wiem,czy ze złości,czy bezradności,czy żalu. . . . .ech,losie!

Posted

To lepiej, że go nie wziął, bo nieodpowiedzialnie to wygląda-stara się o wyjazd i bierze drugiego psa. Ciekawe co z tym pierwszym zrobi.
Nie dalej jak wczoraj mówiłam do Evelin: jak ten Płomyk szybko dom znalazł...

Posted

Abrakadabra,ja dopisałam sobie, jako kolejne pytanie,przy sprawdzaniu domków,czy domek wybiera się w podróż i co zrobi z psem?.Przyda się,bo przyznam,że nigdy nie przyszło mi do głowy,żeby pytać o to.Dla mnie jasne jest,że jak mam zwierzęta,to nie wyjeżdżam. . . . .To nie Twoja wina,absolutnie.To gość, nie jest w porządku.

Posted

Głąb totalny i tyle...nieodpowiedzialny, zawraca głowę my tracimy czas i ...i co- smutno mi dzis się zrobiło jak sie dowiedziałam.
Jak nie wiem co powiedziec,to mysle sobie alleluja i do przodu..
Płomyka poogłaszmy i jakoś znajdziemy dom

Posted

Płomyk pojechał dziś do nowego domu:p
Miszka w Rypinie- to małe miasteczko 20km ode mnie. Jego nowi właściciele to starsi ludzie bardzo zakręceni na punkcie psów. Poznałam ich jakieś 1,5 miesiąca temu w schronisku.
Płomyk- a teraz Fred;) - mieszka w domu z ogródkiem. Będzie rozpieszczany do granic mozliwości. Za jakiś tydzien , dwa jade w odwiedziny :p

Posted

I bardzo słusznie,Płomykiem to on już dawno przestał być.Fred,to prawdziwy gość,a nie jakiś tam Płomyk.On już zapomniał,jak był biedniutki.

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi

Evelin,Randa,Aniu [SIZE="6"]DZIĘKUJĘ