Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szkoda. A na zdjęciu fajnie wygląda na rączkach :). A głową gdzie sięga, do kolan ? To starsza osoba i pewnie dlatego chciała takiego niewielkiego pieska. Ale może by go jednak tam umieścić. Łącznie z tym zdjęciem na rączkach :).

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja wczoraj caly dzien bylam w Poznaniu i nic teraz nie wiem...
Chcialam przyjechac wieczorem,ale juz bylo kolo 23,wiec za pozno.
Dzis pojade i mam nadzieje,ze wszystko sie dobrze skonczy :(

Posted

A czy możliwe, że to Major mógł pierwszy zaczepić tego psa co go pogryzł ? Biedny Majorek :(. Tak by mu się dt przydało. Wydawało się, że jest ok. a jednak biedak nie jest bezpieczny. Żeby tylko jak wróci do boksu inne psy nie potraktowały go jak ofiarę :(. Może zmieńcie tytuł, że psiak dokliwie pogryziony. Pilnie potrzebny dom, albo DT.

Posted

Nie wiadomo dokladnie.
Ja tego okropnego dnia bylam w Poznaniu , dostalam tylko wiadomosc ,ze Major zostal pogryziony przez Shoggiego.Rozdzielil ich jeden z naszych pracownikow,dal mu srodki przeciwbolowe i zostal przeniesiony do innego boksu.Kiedy pojechalam rano to juz go nie bylo.Okazalo sie ,ze mial problemy z sercem.

• 3 weeks later...
Posted

Agresor, ktory pogryzl Majora sie rozochocil i w szale dopadl kolejnego psa (tym razem lagodnego i uleglego do innych psow):angryy:. Tamten pies przezyl ,ale był mocno pogryziony,dopiero dochodzi do siebie . Na szczescie nie boje sie o nasze lirowce,ktore juz nie zostana przez niego napadniete -zostal przeniesiony do innych ,duzych psow,od ktorych powinnien byc slabszy .

Posted

Nastka, przecież Karat nie jest uległy! Wszystkie psy próbuje zdominować, tak jak i Szogi zresztą...

Ja się boję o inne psy, albo o samego agresora Szogiego - bo jak się tym większym będzie stawiał, to może źle skończyć... Pilnie szuka domu!

Posted

Ja uwazam, ze Szogiemu predzej ,czy pozniej odbije ,bo to pies nieobliczalny , poprzednio atakowal inne psy ,a te dwa z pewnoscia zaatakowal z zamiarem zagryzienia.Czy to sie komus podoba ,czy nie uwazam ,ze znacznie rozsadniej jest w pierwszej kolejnosci szukac domu psom w miare zrownowazonym,ktore z innych wzgledow maja prawie zerowe szanse na dom .Jest za duzo psow innych potrzebujacych psow i za malo odpowiedzialnych ludzi.Prosze sie nie obrazac ,to tylko moje zdanie .

Posted

Ale widzisz,ze Karat sie za bardzo nie mogl postawic Szogiemu ,bo Karat jest od niego wiekszy,wyglada na silniejszego,albo na takiego o podobnej sile , za to jest starszy ,a Szogi nie odniosl zadnych powaznych obrazen ,tak samo jak w poprzednim przypadku ,bo wtedy nie odniosl absolutnie zadnych obrazen ,wiec one nie mogly za bardzo ze soba walczyc .

Posted

Nastka, czy Ty nie rozumiesz, że Szogi zostanie uśpiony, jeśli natychmiast nie znajdzie domu? Dlatego właśnie jemu należy szukać domu w pierwszej kolejności.
Rozumiem, że nie lubisz tego psa, masz do tego pełne prawo - ale nie można z tego powodu skazywać go na śmierć!

I nie mów mi, że Karat jest bez winy. Oba psy mają dominujący charakter. Jeśli zaczął Szogi, to gdyby Karat był uległy, nie doszłoby do próby sił. A jeśli zaczął Karat, to... przecież nie zaczynałby, gdyby był uległy... :roll: