Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

W sumie nic nowego. Na spacerach uwielbia tarzać się w śniegu, nawet ku memu zaskoczeniu wysokie mrozy mu w tym nie przeszkadzały. Cieszy się z każdego momentu spędzonego poza kratami, ale niestety ciągle musi tam wracać.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Gdybym wiedziała, że pan zastanawiający się dzisiaj nad "losem" Szoguna i Habra, myślał też o Kropku i Wolcie, to od razu bym ich proponowała, w końcu dłużej siedzą w schronie, a im też ciężko znaleźć domy :(

Kropek Hoop!!!

Posted

Pan niestety Kropka od razu odrzucił, wg niego za mały, zastanawiał się nad Wyjcem/Woltem ale tez nie przypadł mu do gustu. Pan chciał, żeby psiak coś umiał i dlatego ujął go Haberek, bo pomimo że Szogun bardziej mu się podobał, chciał psa wykonującego komendy. Nie musisz mieć wyrzutów sumienia, może gdyby Kropek i Wolt coś pokazali...
Ale gdy poprosiłam chłopaków, żeby pokazali co ich psy potrafią, to nie byli zbyt chętni...

Tomek może by i poćwiczył, ale nie miał smaczków, a na pustą rękę Wolt nie ćwiczy, szkoda

Poza tym, kierowałam się wiekiem psa, Haberek już ma siwą mordkę, jeszcze rok i każdy będzie brał go za staruszka...

Posted

No też racja zapomniałam o jego wieku, jest taki żywy, że po zachowaniu ciężko stwierdzić, że ma te 4/5 lat.

A co do komend, to Haber już blisko od 2 m-cy bez smaczków je wykonywał, już nie mówiąc, że z klikera zrezygnowałam po 3 miesiącach ćwiczeń, bo nie był wogóle potrzebny...

Kropek HOOP!

Posted

Kropek to świetny psiak....przytulak jakich mało...i jak się ładnie słucha....
na agillity też dobrze mu idzie :D zobaczcie sami!

ups...tuta akurat bawił sie w gonianego :D

a teraz jak ładnie skacze przez płotki

nieee...znowu nie to zdjęcie...tutaj zapomniał podnieść przednich łapek ;)

jeszcze raz..

aaa niee..to zdjęcie pokazuje Łukasza jak ten z kolei pokazuje Kropkowi co się z płotkiem robi ;)

skok :)

góra!

• 4 weeks later...
Posted

Kropek jest naprawdę świetny. Ma gęstą i mięciutką sierść, a będzie jeszcze fajniejsza, gdy zostanie zaadoptowany i wykąpany:) wiem po mojej Tinie, jak wypiękniała (i przytyła..) po schronisku.
Kropek komendy potrafi - najlepiej za parówki;)

• 3 weeks later...
Posted

Kropek uwielbia zabiegi w klinice SPA, chce być pewnie wiecznie piękny i młody:
[video=youtube;L57JySSvc-M]http://www.youtube.com/watch?v=L57JySSvc-M[/video]
[video=youtube;5AXd9M2xZHU]http://www.youtube.com/watch?v=5AXd9M2xZHU[/video]
[video=youtube;2PcEt5HcxLo]http://www.youtube.com/watch?v=2PcEt5HcxLo[/video]

• 1 month later...