Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nadal cisza:(Jenny bardzo dziękuję za allegro prosze dopisz jeszcze w nim nr tel opiekunki Huga 505 986 685 lub mój 694 168 129.
Nie wiem jak to zrobic ale muszę mu za wszelką cenę znaleźć dom .Nie dośc że jest w boksie zdominowany przez szaloną Polę, to jeszcze dziś zauważyłam na jego boku dwie łyse plamy wielkości 5 złotowki .Mam nadzieję że to nie grzybica:shake:

Posted

Witam dobrą duszę kibicującą ala- boksiowi.Dziś byłam w schronisku niestety kolejny dzień Huga w schronisku :(Jednak nie tracę nadziei.Dziś byłam przy adopcji Dakoty która w schronie przesiedziała 5 lat.Cuda się zdarzają ja czekam na taki cud dla Huga:roll:

Posted

no nie mogę.To narobie znów nowych ogłoszonek dla niego, ładny psiaczek.
Mam pytanko standardowe;

jaki on do kotów...?
do dzieci to pewnie nie wiadomo, jak to w schronie..?
Chodzi przy nodze? Bawić sie lubi?
Jesli chodzi o czystosc przypuszczam ze tez mało wiadomo?...

Tak pytam,bo może jakieś lepsze,ciekawsze ogloszenie ułozę , wiecej danych to i ludzie chętniej dzwonią...

Posted

wilczek007 bardzo dziekuję za nowe ogloszenia dla boxia:)Asiu_M witaj na watku "mixera"

Wilczku na temat Huga moge naprawdę mało powiedzieć.Chodzę do schroniska w środy i niedziele .W środy na psy wtedy głównie robiona jest papierologia (czyli ile psów ,odeszłóo,ile adopcji ile przyszło itp..)oraz robione są fotki na kwarantannie .
Sobota to aktywny dzień dla psów bo dziewczyny biorą psiaki na spacery.Prawdopodobnie od połowy kwietnie będę uczestniczyła w spacerach sobotnich więc postraram się wychodzić z nim .Wtedy będę mogła cokolwiek powiedziec na jego temat.
W boksie Hugo jest spokojny,zero agresji nawet wiecznie podskubującej uszatej POLi nie potrafi się przeciwstawić, tylko wycofuje się w głąb boksu.Nawet nie warknie gdy Pola do niego z zębami startuje.
Na spacerach dziewczyny mówiły że jest bardzo szczęśliwy.Biega za patykiem ,taplam się w kałużach.oslusznie chodzi przy nodze ,raguje na komendy i posłusznie wchodzi do boksu.
Nie wiem jak z czystością,kotami i dziećmi.Dwie ostatnie opcje da się sprawdzić bo jestem posiadaczką dwóch kotów i dziecka:razz:

Posted

Postaram się sprawdzić w niedzielę .Nie wiem jaka będzie zmiana w schronisku.Narazie poprosiłam o przeniensienie Huga do innego boksu.Niestety Pola uwzięła się na niego,nie dopuszcza go do krat.Jak tylko widzi że podchodzi do człowieka startuje do niego z zębami:(

Posted

Jakoś dopiero teraz zobaczyłam, że Hugo ma wątek.
Mnie też go szkoda bardzo, miałam okazję raz, jeszcze jesienią, być z nim na spacerze - jest naprawdę fajny i "proludzki". Z tego, co wiem (albo mi się wydaje) na spacery w sobotę wychodzi z nim Mona albo jej siostra.
Faktycznie - Pola w boksie może stanowić dla Hugo problem. Jak była z Nero, to przecież on nawet nie jadł, bo go nie dopuszczała do miski...
Nie da się jakoś tego zmienić? Nie wiesz, martika, czy ktoś w ogóle o to pytał?
Choć oczywiście najlepszy byłby dom - trzymam za Hugo kciuki, on ma taką ciekawą urodę, ktoś powinien się skusić....
Sprawdzę, czy nie mam czasem jego kilku "portrecikowych" zdjęć, bo mu kiedyś robiłam. Jeśli znajdę, to tu wrzucę, a nuż się któreś przyda do ogłoszeń (choć widziałam te co są - i są bardzo ładne..).

Posted

No niestety Pola to małpica do kwadratu lub poprostu młoda sunia która bardzo potrzebuje wolności ,przestrzeni i człowieka.Faktem jest że wybiera sobie ciapciowatych współtowarzyszy niedoli żeby ich gnębić.Tak jak Leonard pisze Nero nie był dopuszczany przez nią do miski i tak przypuszczam że dzieje się z Hugiem.
Wiem że z Hugiem wychodzi na spacery siostra Mony ale nie wiem czy pytała o przeniesienie.Ja wczoraj rozmawiałam z Emilą i jak bedzie p.Basia w sobotę w schronie to zagada do nie o przeniesienie jak nie to postarma się to załatwić w środę jak będe na kotach
Leonard jak masz fotki Huga to bardzo proszę wrzuc je na wątek.Proszę też o info na temat jego zachowania na spacerach wszystkie osoby które mają przyjemnośc spotkać Huga na spacerku

Posted

Leonarda dziękuję za fotki.Dużo lepsze od tych które posiadam i taki jest na nich szczęśliwy.W środę rozmawialam z p.Basia jak zajdzie potrzeba to przeniesie Polę.Jak narazie Hugo ma chwilę spokoju bo Polę boli łapa.Zaczęła kuleć na przednią prawą łapke i diablica skupia się na swoim cierpieniu i nie gnębi chłopaka.
Żeby nie było kolorowa Hugo zaczął łysieć symetrycznie bo obu stronach .Nie mam pojęcia co to jest.Znajoma wetka mówi że mogą to byc problemy hormonalne:(Zastanawim się nad hotelikiem .Czy ktoś się orientuje jaki jest dobowy koszt utrzymania psa w hotelu?

Posted

[FONT=Times New Roman]Jenny mam małe przebicie na dogo bo niestety czas mnie ogranicza żeby odpowiednio prowadzić ten wątek.Narazie zero telerfonów :-([/FONT]
[FONT=Times New Roman]Byłoby też troszke inaczej jakbym mogła bywać w schronisku w soboty .Niestety jestem tylko w środę i niedzielę(w te dni nie wyprowadza się psów) więc znam Huga tylko zaa krat.Sama nie wiem dlaczego dostałam obsesji na jego punkcie .Może te smutne ślepia patrzące zaa krat tak mnie ujęły [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jenny bardzo dziekuję za allegro dziś wrzuciłam go też na kilka portali.Wilczku pomozesz jeszcze w ogłoszeniach .PPlisss [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Dziś nawiązalam kontakt z dziewczyną która jest opiekunką Huga tzn wychodzi z nim na spacery.Dowiedziałam się drogą sms że Hugo był na ostatnim spacerze 02.04.Mam nadzieję że dowiem się też troszkę o jego chrakterze i usposobieniu.Bardzo bym chciala ściągnąc ta dziewczynę na wątek poniewaz ona najlepiej go zna i relacje ze spacerów+fotki z nich sa na wage złota jezeli chodzi o adopcję.Trzymajcie kciuki coby mi sie udało[/FONT]

Posted

To pewnie dla niego ulga:)
A w sobotę minął mnie i Suri na spacerze - szedł sobie dumnie razem z Pongo, choć moją sunią chyba jakoś nie był zachwycony;)

Rozumiem, że nadal nikt o Hugo nie pytał...?