Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z Gryskowych wiesci- Grysiek wrocil do formy. Ja zostalam platynowa blondynka. A zebym z euforii nie odfrunela...dzis wracalam z pracy doslownie w strugach deszczu na piechote- bo samochod postanowil postac sobie na...feldze.:roll:

Za tydzien prawdopodobnie juz zakanczamy akcje pt:''Domek dla Dropsia i Gryfusia- czyli poczatek opowiesci na wlasnych wlosciach:p ''.

Acha a z Dropsiowych opowiesci cioteczki: wyjasnila sie tajemnicza sprawa Dropkowego dobrego zachowania w domu pod nieobecnosc Panci.

Dropek po prostu milknie w momencie uslyszenia na parterze trzasku drzwi od windy. Natychmiast drobnym kroczkiem pedzi do przedpokoju- uklada sie w pozycji''tesknimy grzcznie caly dzien;) '' i nastepuje wreszcie cisza oczekiwania:lol: . Pomiedzy pozycja a porannym opuszczeniem domu przez babcie...pies sobie czasami troszke dluzej pokwili z tesknoty. Mamy dowody rzeczowe i zeznania swiadkow.:evil_lol:

Niestety malenstwo bedzie musialo troszke odcierpiec znowu rozlake. Babcia idzie na operacje 17 stycznia i conajmniej przez tydzien bedzie w szpitalu. Dropek jedzie do prababci i Keyusi- a bedzie pod opieka cioci- siostry babci. A on tak KOCHA babcie- moja mame- ze nawet odniesc talerzyk po kanapkach ida razem, i wogole- od momenu wejscia do domu mama ma zawsze o 4 lapy wiecej ;) .Alez mi sie teskni do nich obojga :oops: .

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzis o 13 mialam telefon z Gryskowej kliniki. Podjechalam pogadac w cztery oczy z lekarzem. Doszly wyniki krwi.

Parametry w normie oprocz...plytek krwi. 70 przy normie 150-450.
Na wynikach sugestia czy powodem nie jest autoimmunologiczna agresja organizmu...

Pogadalismy z wetem tak od serca. Moge robic badanie szpiku kostnego, moge sprobowac podawac sterydy i kontrolowac badaniami czy pomaga na ilosc plytek.
Po dyskusji postanowilam poczekac 2-3 tygodnie i powtorzyc badanie krwi.
Ludze sie Grysiek po prostu mial taki zly wynik przez to krwawienie. Tylko czemu bylo to krwawienie...?

Jezeli sie okarze ze Grysiek ma maloplytkowosc...Bede musiala sie pogodzic z tym ze moge walczyc z wiatrakami, narazajac Gryska na skutki uboczne podjetego leczenia...ale nikt nie da gwarancji co do wyniku.

Az nie chce myslec.
TZ nie rozumie- zostalam z tym sama.
Mama...Grysiek...Ten 2007 rok zapowiada sie rokiem bardzo trudnym.

Posted

Kasieczko tak mi przykro, ale nie poddawaj się jeszcze... jestem całym sercem z Tobą i Gyskiem. Takiś dzisiej kurewski dzień, ja też mam doła kompletnego. A TZ - no cóż, oni nigdy nas nie zrozumieją, ja dzisiaj tez usłuszałam ze nic w domu nie robię tylko przyblędy zbieram.
Trzymajmy sie razem, choć na odległość, myślę o Tobie i o Grysku- nie dajcie się !!!

Posted

Kasiu, Caro tez miał identyczne dolegliwości. W życiu nie widziałam , zeby pies tak obficie robił krwią. Wet powiedział, ze panuje taki wirus i po antybiotyku bardzo szybko przeszło. Robiłam tez badania krwi, zeby wykluczyć watrobę i nerki, ale na płytki nie zwrócono mi wcale uwagi. Mam nadzieje, ze Gryfisko bedzie w porządku. Bardzo często przeciez pierwsze badania zaraz po infekcji nie sa dobre.

Posted

Tanitko, Sabinko1. Dziekuje ze jestescie:oops: .

Ja od TZ uslyszalam ze pies stary- to trzeba bylo go zostawic w PL:angryy: .
I ze on sie nie doklada finansowo..jak by sie wogole do czegokolwiek z psami zwiazanymi dokladal:-o .

Ano powtarzam badanie krwi- mozlwie ze w poniedzialek. I zobaczymy.

Bede sie musiala dowiedziec o koszt tych sterydow.

A Grysiaczek kluseczka znowu troszke niewyrazny.Ech Zycie.

PS. a co do antybiotyku- dzis sie wet wygadal wreszcie ze antybiotyku nie podawal w piatek...bo ja mialam poczekac az oni przygotuja antybiotyk i go odebrac i sama podac. Czyli wynika z tego ze pies krwawil- dostal 1 tabletke NOSPY.i od niedzieli sam wracal do zdrowia. A to swiadczy ze... sam juz nie wiem.

Posted

Dziekuje Agus. Porozmawialam dzis z mama. Jak dobrze miec choc jedna osobe w rodzinie i wsrod bliskich ktora doskonale rozumie- ze nie koszty tu wazne ale zycie istoty- ktora czuje,cierpi, jest z nami, jest naszym przyjacielem i towarzyszem.

W poniedzialek robie powtorke krwi. I w razie czego zaczynamy kuracje sterydami. Znalazlam wyniki Gryfa ze stycznia 2005 - liczba plytek krwi byla 174 przy normie 200-580.
Mama ma mi podac jutro wyniki z wiosny 2006.

Trzymajcie sie cioteczki- glowa do gory. Zawsze tych TZ mozna wymienic na Nowszy model:evil_lol: :diabloti:

Posted

Dobrze, że masz taką mamę :multi:

Ja niestety jestem sama.. nie licząc cioteczek dogomaniaczek :razz:

A TZ, mimo, że taki uparty, na razie nie chcę zamieniać na nowszy model :evil_lol: Jeszcze wierzę, że go urobię :evil_lol:

Posted

:diabloti: ja tez urabiam jak sie da;) .

Ale co do psow jestem nieustepliwa. Nie chce pomagac to nie ale niech nie przeszkadza. Tym bardziej ze domowe obowiazki sa moja dzialka.

A jego zadaniem jest wspierac moralnie.A nie dokladac problemow na glowie.

• 2 weeks later...
Posted

Witaj Sabinko...No kurcze- jeszcze nie dodali???? Tam powinno za jakis krotki czas pojawic sie 8 bezcennych zdjec DROPKA:roll: .Admini- prosze dokonac w koncu akceptacji!!!!!
Gryski przekochane, troche oslabione...ot. Nie jestesmy w super formie ale jest lepeij niz bylo. powtarzamy badania w lutym.

Posted

Katcherine napisał(a):
Witaj Sabinko...No kurcze- jeszcze nie dodali???? Tam powinno za jakis krotki czas pojawic sie 8 bezcennych zdjec DROPKA:roll: .Admini- prosze dokonac w koncu akceptacji!!!!!
Gryski przekochane, troche oslabione...ot. Nie jestesmy w super formie ale jest lepeij niz bylo. powtarzamy badania w lutym.

Oj zlękłam się, że mi sie pomyliło, ale nie .Są tylko zdjęcia Gryfa.

Posted

Sabina1 napisał(a):
Oj zlękłam się, że mi sie pomyliło, ale nie .Są tylko zdjęcia Gryfa.

Ja chyba mam jakis kompletny niefart do zdjec...albo mi nie wchodza, albo wchodza wielkie jak palac kultury, albo malutkie ze z lupa, albo mi nie chca ich zaakceptowac.:smhair2: :talker: :splat:

Posted

:loveu: :loveu: :loveu: Jak on hmmm zmężniał.... Taki dorosły na tych zdjęciach.... Przedtem to był taki chudy patyczkowaty "szczyl", a teraz.....
:loveu: :loveu: Przepiękne psisko :loveu: :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Newsy od Dropka:loveu:
Dzis Dropsiate wrocilo do mojej mamy po szpitalnych babciowych wojazach.
Oczywiscie sie bardzo ucieszylo...ale. Jak ciocia pakowala wszystkie niezbedne dziecka rzeczy- to Dropek za chwile wypakowywal rzeczy z powrotem:evil_lol: . Chyba mial dosc zmian.

Mama sie ucieszyla jak nie wiem- ciezko jej bylo w pierwszych dniach po szpitalu bez nosa.
Jak dzwonilam dzis to uslyszalam tubalne HAU HAU HAU...Dropek oznajmial ze telefon dzwoni:lol: .

Dropek nadal kocha swoja zabawke sznurek, jest dobrze odzywionym wyzelkiem i...przezywa wreszcie niezmacone szczeniece lata ponownie.

a teraz: bardzo prosimy o trzymanie mocno, mocno kciukow...mozliwe ze nieutulona w tesknocie polowa rodziny...dowyzelkowi sie z dogomanii. Mam na to cichutka nadzieje:).

Posted

Katcherine napisał(a):

a teraz: bardzo prosimy o trzymanie mocno, mocno kciukow...mozliwe ze nieutulona w tesknocie polowa rodziny...dowyzelkowi sie z dogomanii. Mam na to cichutka nadzieje:).

W sensie, że Dropkowi przybędzie jakiś kumpel ? Tak?
Kasiu - nie trzymaj mnie w niepewności..
Drop będzie miał Dropkowego braciszka???

Posted

:evil_lol: No i braciszek szykowany. w sobote mam nadzieje ze polowa rodziny dojedzie bezpiecznie i na odpiwednia godzine.

a poza Tym pochwale sie- od dzis Zostalam Czlonkiem Ratowniczej druzyny z psami. Pelnym czlonkiem:cool3: .