Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:razz: kupkowy problem sie zakonczyl jak stracilam cierpliwosc- zrobilam zebranie psiotowarzyskie- z pogladowym ''bobkiem'' w roli glownej i bylam strasznie monotonna w wyjawianych pogladach...'FEEEE, FEEE, feee, feee i...feee'' ;)

zadzialalo wrecz chyba za dobrze. Moj but po spacerze ktorym nieopatrznie wdepnelam w jakis ''prezent'' zostal wyniesiony na balkon . Sam nie wyszedl.:cool1:

po utracie na jakis czas palca (Drop z Gryfem mialy bijatyke miedzy soba o pileczke po spedzeniu z Piotrkiem i znajomymi beze mnie pol dnia- zrzucam wine za te awanture ze musialy juz wczesniej miec cos do zalatwienia miedzy soba o czym ja nie mam zielonego pojecia- bo mala pileczka urosla do wielkosci GIGANTA). Palec zyje, po jakis 4 dniach odzyskalam czucie- a Gryf z Dropem sobie wybaczyly nawzajem i panuje doskonala komitywa.
Autorstwo palca nalezy sie Gryfowi- jako emeryt slabiej sie orientuje komu przykladal ;).

Dropek szybko zalapal ze Gryf jest juz emerytem- i teraz sluzy mi jak ''Przywolywacz''. Mowie do Dropka zeby poszedl po Gryfa- i za chwile calym stadem pojawiaja sie razem :loveu: . Grysek niestety coraz gorzej slyszy.Drop wrecz bardziej wykonuje to zadanie na spacerach niz w domu: w domu mina mowi mi :'' Pancia- no przeciez on sie chyba tutaj nie zgubi;)''

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dropek wrecz bosko sie przytula. Do MNIE. Piotrka lubi ale...co pancia to pancia. Obwa****e wszystko, sprawdza perfumy, krem, cukierka...non stop jestem pod kontrola.

No i chcialam sie z wami podzielic deklaracja od ktorej malo zawalu nie dostalam.
Piotrek wczoraj stwierdzil ze on jednak lubi zwierzatka, i ze Dropek nas tak kocha bo jest po przejsciach wiec.....jak bedziemy miec dom z ogrodkiem to ON chce miec 3 PSY.:crazyeye:

No w mordke jeza...kto z tym towarzystwem da rade wyjsc jednorazowo???

ps. chyba przegielam ociupinke z wdrukowywaniem milosci do zwierzatek u TZ-ta.

W sumie mieszkanie z dwoma w mieszkaniu nie jest za bardzo uciazliwe...choc sasiedzi juz piany dostaja na teskne nawolywania Dropka. No coz :evil_lol: . Mnie sie nie podoba jak sasiad pijany do domu wraca...wiec kazdy musi pojsc na jakis kompromis :cool3: .

Poniewaz niestety godziny pracy mi sie zmieniaja na pozniejsze- szef dostal do przeanalizowania problem natury organizacyjnej. Moge pracowac i do polnocy- ale on od godziny 6 wieczorem bedzie tlumaczyl mojego psa ;).
Zobaczymy co wykombinuja. Narazie wstepnie bylo pytanie czy moga zostawac w biurze. Oczywiscie ze moga- ale juz wejscie DO biura tylko z moja obecnoscia ;) :lol: .Czyli alarm wraz z ochrona i dodatkowo z grupa wykonawcza. 2 w 1. Dropek niestety nadal jest bardzo protekcyjny do terenu, a juz obcych nie wpusci na krok. I co ciekawe znacznie latwiej mu idzie zaakceptowanie polskojezycznych gosci. Patriota jeden.

Posted

:diabloti: przycinanie pazurow ktos inny uznalby za bulke z maslem...
no tak. Tylko ze wszystkie cazki jakie ja mialam - nawet niby do duzych ras rozpadly mi sie na jednym pazurku Dropka....

Ktos musial mu zaniedbywac pazurki dlugi czas - bo ma takie....wielgaaachne i wogole .

Przyrzad ktorym od biedy mozemy cokolwiek zrobic to srednio mala wersja obceg do...kopyt. nie powiem- Dropek wspolpracuje - nie ucieka itd- to chyba jego wrodzona ciekawosc i uwielbienie kiedy jest sie w centrum uwagi panci.
ale jednak ciut pary w rekach trzeba miec zeby uciac a nie zmiazdzyc te pazurzyska...

caly czas dopracowuje plany- i poszukuje cos w stylu pilnika ale w postaci linki....moze latwiej i lepiej to wyjdzie niz kowalskimi obcegami...ewentualnie sposob naostrzenia tych obceg bo chyba ciut za tepe sa.
Normalny pilnik moge sobie w nos wsadzic.

• 3 weeks later...
Posted

:mad: ujada burek pod nieobecnosc panciow doprowadzajac sasiadow do pasji.

Jak narazie prowadzimy sledztwo - czemu pies szczeka.
Swiatelko ma zapalone, okienka pozamykane ...a ndal sie czasami awanturuje. Grysiek sie wtedy ewakuuje do przedpokoju ;).

Posted

Katcherine napisał(a):
:mad: ujada burek pod nieobecnosc panciow doprowadzajac sasiadow do pasji.

Jak narazie prowadzimy sledztwo - czemu pies szczeka.
Swiatelko ma zapalone, okienka pozamykane ...a ndal sie czasami awanturuje. Grysiek sie wtedy ewakuuje do przedpokoju ;).

A no bo Drop po Polsku ujada, a że sąsiedzi nie nie rozumieją - to się wkurzają i "pasjonują" :)

Posted

:diabloti: raczej chodzi o decybele- Dropek ma conajmniej glos doga niemieckiego po anginie....

Misiaczek wczoraj polatal 6 godzin po polach....nauczyl sie kierunkow dzieki TZ-towi i teraz szlifujemy nakierowanie i rzucenie we wskazanym kierunku pileczki.:loveu: dzieki temu moglam '' wybiegac'' Dropka, Zoe, Sama, Gryfa (on na doczepke za kazda pileczka :lol: ). Narazie to i tak sukces- bo naogol Dropek jest bardzo zazdrosny o pancie i chce wszczynac zadymy.

Fajnie to wyglada jak 3 wyzelki i jeden Grysiek biegaja jak szalone w roznych kierunkach prawie kazdy ze swoja pileczka. Grysiek ze wzgledow niszczycielskich mial zastapiona pileczke patyczkiem.

:mad: za to jak szlam na szkolenie i pieseczki zostawaly to niestety - we dwoch juz ujadaly. Gryf + Dropek.:watpliwy:

Mialam tylko nadzieje ze drzwi od samochodu wraz z pieskami nie przyleca szczesliwe sie przywitac.:roll:

Posted

Katcherine napisał(a):
:diabloti: przycinanie pazurow ktos inny uznalby za bulke z maslem...

Nie ja :shake: :lol: Romkowi nawet uszu nie wyczyszczę, a co dopiero obcinanie pazurków :crazyeye: :lol: Co prawda z innego powodu, ale.. ;) :lol:

Pozdrawiamy :D

• 1 month later...
Posted

:cool3: a bo co mamy pisac? Dropek dostal nalepke ze jest agresywny i nas wyrzucili z teamu....znaczy Dropek i Gryfek maja zakaz chodzenia na treningi.

Dola juz odrobilismy, swoje wlasne treningi robimy, Dropek jest cudowna przytulanka, zaskakuje go ciagle ze zapach czlowieka jest to samo co czlowiek- ostatnio namierzyl listonosza- i wcale go nie jadl- tylko sie przywital :loveu:.W koncu zapach znany- bo paczki pachna tak samo :diabloti:.

Juz nie szczekam pod nieobecnosc.Daje sie wysypiac panci. Kocham Gryska. Uwielbiam nauke- bo daja jesc !!!! Ostatnio zaczalem wcinac jablka, gruszki, sliwki, winogrona- ktorych mi nie wolno, marchewke chrupiemy z Gryfkiem do spolki jak stado krolikow, nawet pietruszke surowa zjadam.

A zdjecia wstawimy pozniej :cool3:.

Posted

E tam agresywny. Caruś też głucho warczy, na wszelki wypadek, ale jak go zaatakowała wyżlica, to uciekł i już. Ja myślałam , że będzie kłopot z dropem i Gryskiem razem, a on nic, więc nie wierzę w żadną agresję. Pewnie po prostu nie da sobie po głowie jeździć.
ps.w 3/4 opowiadań ludzi, ze niby pies agresywny, zdecydowanie nie wierzę.

Posted

O, no proszę jak sobie z Gryskiem razem biegają.Gdyby był agresywny, to by go zeżarł na początku, więc proszę, ani złego słowa o tym ślicznym psie. Zazdroszczę, że Dropek lubi wodę.Caro, nie dość, że za żadne skarby nie wejdzie, to jeszcze się oberwie szczęśliwej namoczonej Sabuchnie.

Posted

Sabina1 napisał(a):
E tam agresywny. Caruś też głucho warczy, na wszelki wypadek, ale jak go zaatakowała wyżlica, to uciekł i już. Ja myślałam , że będzie kłopot z dropem i Gryskiem razem, a on nic, więc nie wierzę w żadną agresję. Pewnie po prostu nie da sobie po głowie jeździć.
ps.w 3/4 opowiadań ludzi, ze niby pies agresywny, zdecydowanie nie wierzę.

ale Dropek nie warczy. I problem polegal na tym ze on nie zaczepia sam- ale jak pies sam sie do niego pcha to dostaje karne uderzenie paszcza za: wachanie Dropa po ogonie, pchanie nosa do jego miski z woda, pilki, lub miejsca ktore on wacha, lub pchanie sie do nas jak Drop przy mnie.

2 psy - te najslabsze z grupy trzy treningi pod rzad jezdzily na Dropie- pomimo ze im ustepowal - az sie w koncu odgryzl....

I zrobilo sie wielkie halo...
Jak chcialam Dropa miec odseparowanego- czyli cwieczenia nie z grupa - osobno- to za chwile mielismy na sobie pol psiej druzyny....

Nalepka ze pies z kennelu- i ze takim sie nie ufa - przylgnela jak na magnesie. A ja sie rozczarowalam. Jak dla mnie pies schroniskowy jest taki sam jak ten wychowany od szczeniaka. Ale podejsice ludzi jest zupelnie inne. Co mnie zabolalo- to to ze niby ludzie z doswiadczeniem psim- ale sie okazuje ze tylko z doswiadczeniem wlasnych psow- a nie ogolnych zasad itd.

Dropek jest najukochanszy i wraz z Gryfkiem niepowtarzalny tandem.
Wlasnie chrupia razem 20 cm od siebie kosteczki- i jakos sie nie zjadaja ;).

Posted

Katcherine napisał(a):
ale Dropek nie warczy. I problem polegal na tym ze on nie zaczepia sam- ale jak pies sam sie do niego pcha to dostaje karne uderzenie paszcza za: wachanie Dropa po ogonie, pchanie nosa do jego miski z woda, pilki, lub miejsca ktore on wacha, lub pchanie sie do nas jak Drop przy mnie.

.

No i sie bardzo prawidłowo zachowuje. Co oni sobie myślą cholera, że z psem można wszystko zrobić? Mam nadzieje,że się nie przejmujesz ? Pluszaka niech sobie kupia, albo tego japońskiego na T :angryy::angryy::angryy:

Posted

Sabinko- jako babci nie przystoja takie emocje;).

Tak szczerze powiem- ze mi sie strasznie teskni do ''naszych''. Jaka ja bylam szczesliwa czytajac ze Nasi trenerzy nie dyskredytuja psow ze schronisk- a wrecz przeciwnie- P. Mrzewinska bardzo sie zaangazowala w pomoc Gajce malince, Ayshe szaleje z Onkami uratowanymi. I dlatego ja jestem dumna....ze nie pochodze z wysp;).Doddy w tych jej amstaffach przeciez dziala cuda...

I o to chodzi.

Posted

a wracajac do spraw domowych...ja mam pytanie- ktora z cioteczek miala taki super pomysl- i nauczyla Dropa ''sluzyc''??????

:mad:przyznac sie.
Ja tu wstydu sie najadam bo mi nagle powazny, piekny wyzel odstawia surykatke......

Posted

Sabina1 napisał(a):
To jest myśliwski pies jednego pana.

Sabinko- trafilas w 10. On jest nieprzekupny, ma w d.... obcych, nie da sie ukrasc, lasi sie tylko do swoich i kocha bezapelacyjnie, moja mame jak uslyszal przez telefon- to byl w domu po prostu szal radosci....pamiec ma super, latwy w szkoleniu, z talentami- cudo nie pies.