Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 626
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z dziewczynami,jestem za one też.Jak tylko uzbieramy na Korę i wyślemy Tolę do domu zaczynamy zbierac na siostrzyczki.To bedzie kawał roboty bo one są dwie.Czy Twój hotelik to byłoby to miejsce w ,którym mozna by je umieścić?Jeśli tak to włącz w to Grażynat ,ona bardzo dobrze kontaktuje sie z suczkami,ufaja je.Zsocjalizowane mają większe szanse na dobry dom.

Posted

Czyli jak Kora trafi do domku, zabieramy na dziewczyny? A jaki to jest koszt, bo to w końcu dwie suczki?
Ja mogę porozgłaszać trochę wątek jak już wszystko będzie pewne :)

Posted

Grażynka będzie u mnie po 17 to porozmawiamy,a ja już na jedną siostrzyczkę sama zbiorę wśród moich znajomych i to będa deklaracje stale!!! i może bym wpłaciła to wszystko do skarpety i nie chcę nic sugerować o hoteliku,bo to musi być Wasz wybór.U mnie narazie miejsce jest!

Posted

Romka myślę , że najpierw pomóżmy Bojce , ona jest suczką bardzo wycofaną potrzebuje pierwsza pomocy . Sylwiaso świetnie sobie poradziła z Czarnulką zdobyła jej zaufanie w tak krótkim czasie .Bojka w tej chwili tego bardzo potrzebuje są jeszcze inne ważne powody dla których trzeba ją wyciągnąć ze schroniska .
Tosia i Antosia sa bardzo kochane , ale jeszcze troszeczkę mogą poczekać.

Posted

No to spróbujcie rozsyłać wątek i zbierać deklaracje na Bojkę.Zobaczymy kto się zgłosi.Trzeba mieć całość deklaracji.Ile będzie kosztował hotelik?Możesz być jej skarbnikiem,będziesz najodpowiedniejszą osobą?

Posted

No to Romka mnie załatwiła ..... Sylwiaso pomóż!!!! Z Twoja pomocą dam sobie radę jak uda nam się z Bojką to pomagamy Tosi i Antosi to są kochane panienki i tez bojące się ludzi .

Posted

I o to chodziła Grażynat,w końcu jesteś z nami!:lol::lol:Poczekajcie tylko do czasu jak zbierzemy na Korę bo to teraz priorytetowe.,juz są deklaracje ,czekamy na dalsze.

Posted

sylwiaso napisał(a):
Grażynka będzie u mnie po 17 to porozmawiamy,a ja już na jedną siostrzyczkę sama zbiorę wśród moich znajomych i to będa deklaracje stale!!! i może bym wpłaciła to wszystko do skarpety i nie chcę nic sugerować o hoteliku,bo to musi być Wasz wybór.U mnie narazie miejsce jest!

To musi być zdecydowanie inna skarbonka, skarpetę prowadzi Figa i nie pociągnie zbierania na siostry i podliczania.

Spokojnie, działajmy rozsądnie, bo się przeliczymy. Nie możemy zabrać ze schroniska czterech psów na raz. Dokończmy zbieranie na Korę najpierw.

Musimy pamiętać, że w hoteliku jest Balbina, która stałych deklaracji ma 10zł, w DT jest Fara, której brakuje 130zł deklaracji, jedynym psem z całością deklaracji jest Antek. Psy w DT to nie tylko opłata za dom tymczasowy ale też wizyty u weta, karma, szczepienia, odrobaczenia i leczenie, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Wszystkie nasze psy przebywające obecnie na tymczasach, nie oszukujmy się, nie są adopcyjne, mimo ogłoszeń nikt się nimi nie interesuje. Czy damy radę przez kilka lat utrzymywać je w hotelikach, jeśli dodatkowo weźmiemy jeszcze kolejne cztery, równie nieadopcyjne?

Posted

Mamanabank ma rację, bo oprócz hotelowania są jeszcze rzeczy, o którym trzeba pamiętać, czyli leczenie, strzyżenie i inne rzeczy. Znajdźmy dom tym psiakom, które są w hotelikach, potem myślmy o innych i ich umieszczaniu w hotelach, chyba, że istnieją inne rozwiązania. Takie moje skromne zdanie.

Posted

Jeśli dziewczyny zechcą słuchać naszych uwag,to na pewno wezmą to po uwagę.Trzeba podchodzić rozsądnie,żeby wystarczyło pieniędzy na hotelikowanie i myślę,ze dziewczyny już to wiedzą.

Posted

Tak jest dziewczyny!!!!!!czyli trzeba opracować zupełnie inną strategie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!należy wyjść do ludzi wielkiego serca!!!!!!!!!!!!!mnie się udało znaleść 10 osób ze stałymi deklaracjami myślę,że może tak należy zrobić.Ludzi dobrego serca jest dużo tylko nie wszyscy wiedzą jak pomóc!!!!!!!!!!!!!!!Wy w tym temacie jesteście lepiej zorjentowane niż ja pomyślcie a my do dzieła!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Czytałam Twoje PW i wiadomość wyżej.Proponuję,żeby stałe deklaracje zapisać na wątku ze wskazaniem od kogo pochodzą,np.Elżbieta z Łowicza i tu odpowiednia kwota ...i zapisywać każdy miesiąc tak jak to czyni Figa lub Argusiowa.Będzie pełna jasność żadnych niedomówień.Swoją drogą bardzo się cieszę,ze szukasz ludzi dobrej woli.Jeśli będziemy wyciągać Bojkę lub siostrzyczki,proponuję,zeby skarbnikem psiaków była Grażynat.Dziewczyny prowadzą inne skarbonki i nie dają rady.Dzięki bardzo!

Posted

mamanabank napisał(a):
Ten post chyba powinien być u Bojki, bo tam sylwiaso właśnie o to pyta, a odpowiedź jest tutaj :-)

Bo informacje były Bojkowo-Tośkowe!;)

Posted

Najchętniej wyprowadziłybyśmy pół schroniska... niestety nie da się...
Ambra, dla której schronisko jest traumą, Misza, kompletnie nieadopcyjny, bo nikt z nim nie pracuje, Elmo - bardzo adopcyjny, ale zaniedbany, no po prostu, co imię to historia. Jak wiesz teraz walczymy o Florcię, to 6 psiak, który ma być w DT (nie licząc tych które są już w DS) Same nas to zaskakuje, wcześniej miałyśmy najpierw 1, potem 2 tymczasy, a teraz cała lawina psiaków w potrzebie, w dodatku Grażyna przestała przychodzić do schroniska. Niestety myślę, że panny muszą jeszcze poczekać.