Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 626
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja uważam, ze przerzucanie Nuki do boksu Harrego jest złym pomysłem. Nuka powinna siedzieć z innymi małymi psami, które są bardzo wesołe i towarzyskie, żeby pomogły jej się otworzyć, a czarodzieje nie są jeszcze na tyle zsocjalizowani z ludźmi. Od razu pomyslałam o Piance, Nodim i Rafiku.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
A ja uważam, ze przerzucanie Nuki do boksu Harrego jest złym pomysłem. Nuka powinna siedzieć z innymi małymi psami, które są bardzo wesołe i towarzyskie, żeby pomogły jej się otworzyć, a czarodzieje nie są jeszcze na tyle zsocjalizowani z ludźmi. Od razu pomyslałam o Piance, Nodim i Rafiku.

Może i faktycznie masz racje. U Pianki byłoby jej chyba lepiej. Dzis 1,5 godziny siedziałam z tyłu z Nuką i próbowałyśmy sie dogadac . Zjadłyśmy całą puszkę, żeby zbliżyć sie do siebie. Niestety...
Paradoksem jest to, że jak dziewczynki zostały wypuszczone to Nuka (ta małpa :eviltong: ) bohaterka jadła mi z reki . Gdy byłyśmy same - na odległość i szczekała na mnie zła, że tak blisko siebie przystawiłam miskę. Powyrywałam nawet z Mackiem wszystkie chwasty z obydwóch wybiegów, żeby nie miała się gdzie schować . Nic to - pomalutku..
Dzisiaj natomiast ogromnym wydarzeniem było wyjście moich dziewczynek na spacer z innymi osobami. Mam nadzieje, że Kaja zrobiła jakieś zdjęcia i opisze jak wyglądał spacer.:mad:

Bardzo, bardzo się ciesze, że w końcu wyszły beze mnie.

Posted

Zabrałyśmy dziś z Olą i p. Ewą Tośki i Riko na spacer. Antosia była bardziej chętna do spacerowania - widać, ze nie złapała takiej więzi z Edzią jak Tosia i jest jej w sumie obojętne z kim pójdzie, byleby tylko pójść. Tosia urządzała scenki i zapierała się, ze nigdzie nie idzie. Ale poszła. Nie mogła obojętnie minąć stawu, od razu wskoczyła i zaczęła się pluskać, Antosia wolała skubać trawkę.

Posted

edzia.71 napisał(a):
Jutro poproszę naszego wolontariusza o pomoc. Może stary sposób sie sprawdzi. Wyniesiemy Nuke i ...zobaczymy. Bardzo cgciałabym żeby wyszła poza teren schroniska. Trzymajcie jutro kciuki.:lol:

Na "wynosiny" dla nuki też jest jeszcze za wcześnie. Nie na każdego psa ten sposób podziała, a nawet śmiem twierdzić że może zaszkodzić. Dopuki nie złapiecie wspólnej więzi, wstrzymał bym się z wynoszeniem jej poza teren schroniska.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Nuka już z Nodim i Pianką, Edzia, załóż jej wątek.

Podobno Nodi nie był dziś miły dla Nuki...za to Pianka tak...napiszcie coś więcej jak zachowywała się Nuka?

Posted

[quote name='Romka']Oczywiście siostry były dziś na spacerku...jak przyjechałam wychodziły ze schroniska na spacerek razem z Edzią...
Oczywiście...:evil_lol: Antosia trzymała się dzisiaj Oliwki i podgryzała ją delikatnie dopominając się o Frolliki. Tośka wlatała do wody co chwila i wskakiwała na mnie jakby mówiła "już jestem ...możemy iść dalej..":evil_lol:

Zdjęcia cudne. Antosia uśmiechnięta co oznacza - jestem spokojna - nie boje się..

Posted

Jak czytam ich wątek i spotykam je na spacerze jak sie zachowują to wniosek nasuwa sie jest jeden; takie śliczne i przyjazne sunie a tak im brak szczęscia. One mają w sobie tyle dobrej energii dla człowieka... a nie mają sposobności poza schroniskiem tego zaprezentować..
Musi się to odmienić ...

Posted

Tosia znalazła dziś domek...jest to prawdopodobnie rodzina zmarłej pani Tosiek.Ludzie wypatrzyli suczki w internecie i kiedy zorientowali się,że siostry jeszcze w schronisku,postanowili jedną przygarnąć.Domek w Łowiczu pryz ul.Chełmońskiego.Trzeba koniecznie odwiedzić Tośkę poadopcyjnie...powodzenia malutka,niech to będzie dobry domek i niech cię kochają.:lol:

Posted

Edzia,informowałam Cię jako pierwszą ale nie odbierałaś telefonu...przekazałam informację Kajce przez Ewę.Jak Ty piszesz,że wszystko będzie dobrze,to i ja tak myślę...;)