Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj Antosia wyszła na spacer (została wyniesiona) i ...udało się. Spacerowała ostrożnie ważąc każdy krok. Podobało jej się ale przerażenie jednak było większe. Po dwóch okrążeniach lasu zaczęła merdać radośnie i podskakiwać do góry (tak jak to robi jej siostra krejzolka). Dzisiaj jednak nie chciała wyjść. No nic - spróbujemy w sobotę.
Tośka,jak to Tośka:evil_lol::Dog_run::Dog_run:

• Replies 626
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

edzia.71 napisał(a):
Wczoraj Antosia wyszła na spacer (została wyniesiona) i ...udało się. Spacerowała ostrożnie ważąc każdy krok. Podobało jej się ale przerażenie jednak było większe. Po dwóch okrążeniach lasu zaczęła merdać radośnie i podskakiwać do góry (tak jak to robi jej siostra krejzolka). Dzisiaj jednak nie chciała wyjść. No nic - spróbujemy w sobotę.
Tośka,jak to Tośka:evil_lol::Dog_run::Dog_run:

Widziałam,widziałam...mam nawet zdjęcia...wzruszający widok...spotkała nawet Laseczkę i super przywitały się...

Posted

Antosia była wczoraj na spacerze. Nie trzeba było już jej wynosić. Troszkę bała się założenia obroży, więc celowo wyszukałam tą na której była pierwszy raz i od razu był uśmiech. Chętnie wyszła poza schronisko i z zaciekawieniem wszystko wąchała. Szła już pewnie, nawet chwilami podskakując wesoło :loveu: . Do wody jednak bała sie wejść, mimo, że jej zwariowana siostra wskakiwała i wyskakiwała jak nakręcona. Widocznie woda jej nie kręci. Tosia za to złapała jakiś patyk (pierwszy raz wzięła coś do pyska) i sama go sobie podrzucała :stupid: .
Po powrocie Antosia dała się chętnie wyczesać. Zupełnie dwa odmienne charaktery. Tośka - postrzeleniec, Antosia - wyważona. Tak więc niebawem pora na Nukę.
Kaja, wrzuć zdjęcia.:mad::mad:

Posted

No ja cię...dopiero teraz zauważyłam,że one są dwie...kiedy to było?Pamiętam,że szłaś z jedna,zrobiła zdjęcia ale mi nie weszły do albumu...a tu widzę 2 siostry...:lol::lol::lol:

Posted

Dzisiaj - cudny spacer. Antosia bez większych problemów i bez wybrzydzania dała sobie założyć obrożę i chętnie maszerowała do wyjścia. Ogon w górze - pełen luz. Poszłyśmy na dłuuugi spacer , gdzie był spokój i gdzie Antosia mogła bez leku poznawac swiat. Ptaki latajace nisko - żaden problem Antosia je pogania. Teraz dopiero widac, jaki kawał czasu poruszała się tylko po boksie. Przepięknie biegała. Ganiała się z siostrą aż wpadały na siebie i robiły różne , przedziwne piruety :multi: . Muszę niestety to przyznać -Antosia jest mądrzejsza od Toski. Jest tez niestety trochę zdominowana przez swoją szaloną siostrę . To wszystko jest jednak nieważne. Dziewczyny wspaniale się zachowywały. Wracając ze spaceru Antosia delikatnie stąpnęła po wodzie, żeby się napić, ale "adehadowiec' tak się wściekał po wodzie , że nie sposób było stać spokojnie przy stawie. Kolejna niespodzianka - na drodze stanął Grey. Delikatnie obwąchiwanie. Antosia jednak spięta ale Toska zachęcała go do zabawy , biegając wkoło niego tak, że Donata ledwo utrzymała Greya (a ja myślałam, że on jest spokojnym staruszkiem):evil_lol:

Posted

Dzisiaj było jeszcze lepiej. Poszedł z nami nasz zaprzyjaźniony terapeuta i od razu Antosia wpadła mu w oko. Biegi , podskoki :crazyeye::crazyeye: - tego nie da się opisać. Niestety nie miałyśmy dzisiaj aparatu . W sobotę postaram się nagrać filmik , żebyście mogli zobaczyć małe metamorfozy.
Antosia weszła tez dzisiaj odważnie do wody. Przecież nie mogła pokazać Smykowi , że się boi:evil_lol:

• 2 weeks later...