Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłam Mysi super domek w Warszawie:
- Pani w średnim wieku, kochająca zwierzęta (ze wzruszeniem opowiadała mi o suni,która odeszła od niej 2 miesiące temu)
- dom bez innych zwierząt
- Pani gotowa pokryć koszt transportu, jesli nie udałoby sie znalezc transportu darmowego
- domek może przyjąć Mysię 24.05
Wizyta przedadopcyjna z Abrakadabra umowiona na jutro.
Jednak sunia do tego domu NIE TRAFI.
Ponieważ usłyszałam,że:
- może trafi się wcześniej dobry domek na miejscu
- niedobrze,ze pani samotna, bo co jak umrze(przypomniam, pani jest aktywna zawodowo)
- mozna oddac sunie jeszcze ze szwami do innego nowego domku
jest mi bardzo przykro, bo zrobiłam idiotkę z siebie i tej przemiłej Pani.
Prosze o wpisanie do opisu Mysi, ze moze byc adoptowana lokalnie, nie będziemy jej umieszczać oglonpolskich ogloszeniach

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

..przykre to .Zauwazylam ,ze jak ''trafi'' sie na dogo jakis maly psiak w typie rasy,to nawet nie ma sensu go oglaszac bo domek zawsze jakis wewnatrz sie znajduje..
mshume,moze zaproponuj tej pani jakiegos innego malucha,w Ostrowie wlk .jest super sunia -Czika,o nia niestety nikt sie nie bije.

Posted

Ale Mysia nie ma innego domku nawet na oku, co wiecej DT tez jest mocno tymczasowy. Ja sobie dam spokoj z tym wszystkim. Mam olbrzymi odzew z ogłoszeń Pchełki, 2 sunie mają już dzięki temu domek. Teraz zacznę mówić ,ze to nieaktualne. Ja niecierpię niesłownych ludzi, a na taką tu wyszłam.

Posted

[quote name='mshume']Ale Mysia nie ma innego domku nawet na oku, co wiecej DT tez jest mocno tymczasowy. Ja sobie dam spokoj z tym wszystkim. Mam olbrzymi odzew z ogłoszeń Pchełki, 2 sunie mają już dzięki temu domek. Teraz zacznę mówić ,ze to nieaktualne. Ja niecierpię niesłownych ludzi, a na taką tu wyszłam.
mshume, najgorsze co możesz zrobić w tym momencie to - obwiniać siebie...

[quote name='mshume']
Jednak sunia do tego domu NIE TRAFI.
Ponieważ usłyszałam,że:
- może trafi się wcześniej dobry domek na miejscu
- niedobrze,ze pani samotna, bo co jak umrze(przypomniam, pani jest aktywna zawodowo)
- mozna oddac sunie jeszcze ze szwami do innego nowego domku
Od kogo usłyszałaś?

Sama się już gubię w tych adopcjach... Dopiero był problem z DT, a teraz nagle znalazł się idealny dla tej suni DS? Z tego co czytałam na wątku - wymagania stawiane przyszłym właścicielom były dość wygórowane... Pani z propozycji mshume - chyba spełnia wszystkie? Myle się?

Posted

To co napisalam, usłyszałam od założycielki wątku i jej opiekunki. Tak,Pani według mnie spełnia wszystkie wymagania, ale nie jest z Rudy, moze wziąć sunię 24.05 i jest singlem
[quote name='Agucha']mshume, najgorsze co możesz zrobić w tym momencie to - obwiniać siebie...

Od kogo usłyszałaś?

Sama się już gubię w tych adopcjach... Dopiero był problem z DT, a teraz nagle znalazł się idealny dla tej suni DS? Z tego co czytałam na wątku - wymagania stawiane przyszłym właścicielom były dość wygórowane... Pani z propozycji mshume - chyba spełnia wszystkie? Myle się?

Posted

...aż boję się pomyśleć co by było jakbym ja na taki "casting" się zgłosiła.... matka z dwójką dzieci, bez pracy...u mnie to jedynie o miłość i czas nie trzeba byłoby się martwić... co do śmierci i samotności - nie jestem w stanie się bliżej określić :p

Posted

justyna
Wyjasnij Nam o co tu chodzi?
Czy sunia jest do adopcji? czy nie??

Dlaczego wrzucilas sunie na Mikopsiaki i kazdesz nam robic z geby cholewe?

Dzwonie do Ciebie i dzwonie ale ... coz telefon adopcyjny wciaz nie odpowiada...

Posted

[quote name='mshume']Ta Pani pracuje, nie jest emerytką.Jest w średnim wieku.[/QUOTE]

looo matko ,to umierac zaraz ma??? Moja mama (59) by sie obrazila:mad:
A moja tymczasowiczka poszla do pani po 50tce i ma sie super,nie wiem w czym tu jest ten problem..

Posted

Taka samotna Pani, dla takiej maleńkiej bojaźliwej sunieczki to idealna właścicielka.
Byłyby we dwie dla siebie całym światem.
Tak sobie tu wdepnęłam, po wątku mikrusków.
I nie rozumiem tego.

Posted

Ale sie uśmiałam...normalnie od razu czuje się lepiej :)

Mshume kochana przekaż wszystko,co powiedziałam i dlaczego tak naprawde na końcu powiedziałaś,że nic z tego...A może mam przypomnieć?

Zgodziłam się na ten dom pod warunkiem,że jeśli znajdzie sie dom tutaj bliżej przed 24.05 i będzie super,to wydamy ją tutaj.Na co Ty od razu,że nie ma mowy,bo nie będziesz bawiła się w takie coś.

Chyba nikt przy zdrowym umyśle nie wysyła psa w taką podróż,jeśli tutaj znajdzie sie dom,gdzie jest sens? Chce tylko przypomnieć,że to JA jestem tutaj jedyną osobą,która opłacała jej DT, opłacała leczenie i w dalszym ciągu będzie opłacała to.Justa&zwierzaki poszła mi nawet na ręke i bierze na siebie jedzenie.Dlatego pozwól,że to ja nie będę IDIOTKĄ i nie będę czekała z wydaniem psa do 24.05 narażając siebie i Justę na koszty.

Dla mnie to żenada,a jeszcze śmieszniejsze było zadzwonienie do Schroniska i pożalenie się na mnie,bo "Justyna nie chce wydać psa".Wierz mi,że wszyscy sie uśmiali i to było nie tragiczne,tylko prześmieszne :) Skarż się,skarż,tylko jakoś Ci nie wychodzi to.

A dla tych wszystkich szukających sensacji,że "Justyna nie chce wydać psa" mogę oświadczyć po rozmowie z Justą&zwierzaki utwierdziłam się w przekonaniu do jakiego domu nadaje się sunia.Ja nie wpycham ludziom psów,nie szukam na siłe,jeśli nie muszę,czekam na właściwy dom,a nie żeby pies wracał.

odniose sie jeszcze do tej "nieśmiertelności",babka w wieku ok 50 lat powinna sobie poszukać psa w wieku ok 5-6 lat,a nie dwulatka.Zdania nie zmienią nauczona doświadczeniem.

A więc tak dla zainteresowanych:
Dom spokojny,wyrozumiały,może być nawet samotny facet w średnim wieku,babka mniej,bo sunia najbezpieczniej czuje się w obecności facetów,uspokoja sie,słucha się,dla kobiet stosunek z przewagą obojętności.
Dzieci powyżej 8 lat,bez żadnych zwierząt,dlaczego powyżej tego wieku i bez zwierzaków? mała zabrana na ręce robi się zazdrosna i warczy ,nie przepada nawet na dworze za małymi dziećmi.
Mała ma sporo lęków w sobie, boi się dworu,łatwo może zwiać.Potrzebuje kogoś przy kim nabierze pewności pewności i kontaktu z otoczeniem.
co do zdrowia-mała nie kaszle,ale kuracji antybiotykowej nie można przerwać

Jeszcze raz dzięki za poprawienie humoru :) nadal podtrzymuję i będzie ZAWSZE podtrzymywała nie wysyłanie psa w daleką podróż,jeśli znajdzie sie dom bliżej.dajcie mnie na czarne kwiatki za to :)

Posted

Chcesz wydać sunię bez sterylki? Masz choćby na horyzoncie domek? NIE. Miałaś jedynie 2 telefony od rozmnażaczy. Ta Pani nie ma 50 lat, to po pierwsze, chciała pokryć wszelkie koszty, włącznie z leczeniem suni. Więc śmiejcie się dalej. Nie żebraj tylko na dogo o 5 zł na leczenie i nowy DT, bo podobno tamten zaraz sie konczy.To tyle w temacie.

Posted

mshume napisał(a):
Chcesz wydać sunię bez sterylki? Masz choćby na horyzoncie domek? NIE. Miałaś jedynie 2 telefony od rozmnażaczy. Ta Pani nie ma 50 lat, to po pierwsze, chciała pokryć wszelkie koszty, włącznie z leczeniem suni. Więc śmiejcie się dalej. Nie żebraj tylko na dogo o 5 zł na leczenie i nowy DT, bo podobno tamten zaraz sie konczy.To tyle w temacie.

Myślałaś,że nie wejde i nie napisze o co tak naprawde poszło?

Wiesz...rozmawiałam sobie z Magdą parenaście minut po rozmowie z Tobą i przyznała mi racje,że nie ma sensu rezerwować małej w taki sposób ,jeśli znajdzie sie dom tutaj.Chyba tylko do Ciebie to nie dochodzi.

Nigdy nie wydaje bez sterylki,ale skoro Magda zaręczyła sobą,że sama dopilnuje adopcji,to powiedziałam,że kase za transport babka niech nie daje,tylko niech zrobi sterylke u siebie i zabierze małą już teraz,żeby znowu nie przywyczajała sie do DT.To taka zbrodnia,że dbam o psychike psa? no wiesz,nie wiedziałam...

Widzisz,żebym żebrała o 5 zł i nowy dt? mam znowu podkreślić,że tylko ja dałam kase na nią.Nie chce mi sie nawet robić rozliczenia,od nikogo nie wyciągam tej kasy i nawet nie wpisuje tutaj sumy,więc sobie daruj.Nie przekręcaj moich słów-nie powiedziałam,że sie kończy,tylko że dt jest do momentu,kiedy babka nie wyjedzie,a sama nie wie kiedy.Gdybym tak żebrała o wszystko,to sama jechałabym po małą w dzień,kiedy Jaaga napisała,że nie może jej mieć? sama ryzykowałabym pogorszenie mojej alergii?dla zabawy...z resztą doskonale słyszałaś przez telefon jai jest mój stan ,a Jaaga czy Justa&zwierzaki zapewne powiedzą,jak męczyłam się z objawami alergii,kiedy jest nowy pies z sierścią.

dalej upieram się,że nie będę przetrzymywała psów,jeśli pies ma szanse na dom w okolicy i nie będę rezerwowała nie tylko ze względów finansowych,ale przede wszystkim dla dobra psa.

Możemy sobie tak pisać i pisać,a do teraz babka nie zadzwoniła ,żeby zapytać o małą...

Posted

Przeczytaj swoje ostatnie zdanie 1 postu i zmien tytul, bo wprowadzasz ludzi w błąd. Przeczysz sama sobie: sunia jest na antybiotyku, wiec sterylki byc miec teraz nie moze, ale przez 1,5 tygodnia wysterylizujesz ją (na antybiotyku?) i znajdziesz lokalni super domek.POWODZENIA. Kobieta chciała zabrać Mysie 24.05 (po swoim wyjezdzie), pokrywając koszty jej sterylki i leczenia. Ja nie moge tego jej zrobić: obiecac psa a potem za poltora tygodnia powiedziec,ze ma inny dom. To tak trudno zrozumieć?
QUOTE=jusstyna85;14553746]

2.03-mała musi opuścić DT, gdyż ma wydzielinę z nosa, nie wiadomo czy to ropny kaszel,czy nosówka.Potrzebne jest wsparcie finansowe :(

Sunia jest maleńka, ma ok 3 lat,jest cicha,spokojna,grzeczna,dobrze wychowana...

http://img442.imageshack.us/img442/1866/dsc06421o.jpg
Trafiła do Schroniska po tym,jak spędziła 2 noce na klatce schodowej...

Niestety w Schronisku trwa remont,całe Schronisko jest rozkopane,a psy poupupychane...malizna nie miała sie gdzie podziać...

Mimo tego,że jest jeszcze na kwarantannie,to została wydana na płatny DT,gdyż w Schronisku nie miałaby szans...

Mała ma najprawdopodobniej ciąże urojoną,ma nabrzmiałe sutki,a w dodatku ma biegunke i wymiotuje...

Koszt DT,to 200 zł...Może ktoś wspomoże 5,10 zł?
Trzeba będzie też odwiedzić weta...

Posted

[quote name='mshume']Przeczytaj swoje ostatnie zdanie 1 postu i zmien tytul, bo wprowadzasz ludzi w błąd. Przeczysz sama sobie: sunia jest na antybiotyku, wiec sterylki byc miec teraz nie moze, ale przez 1,5 tygodnia wysterylizujesz ją (na antybiotyku?) i znajdziesz lokalni super domek.POWODZENIA. Kobieta chciała zabrać Mysie 24.05 (po swoim wyjezdzie), pokrywając koszty jej sterylki i leczenia. Ja nie moge tego jej zrobić: obiecac psa a potem za poltora tygodnia powiedziec,ze ma inny dom. To tak trudno zrozumieć?
QUOTE=jusstyna85;14553746]

2.03-mała musi opuścić DT, gdyż ma wydzielinę z nosa, nie wiadomo czy to ropny kaszel,czy nosówka.Potrzebne jest wsparcie finansowe :(

Sunia jest maleńka, ma ok 3 lat,jest cicha,spokojna,grzeczna,dobrze wychowana...

http://img442.imageshack.us/img442/1866/dsc06421o.jpg
Trafiła do Schroniska po tym,jak spędziła 2 noce na klatce schodowej...

Niestety w Schronisku trwa remont,całe Schronisko jest rozkopane,a psy poupupychane...malizna nie miała sie gdzie podziać...

Mimo tego,że jest jeszcze na kwarantannie,to została wydana na płatny DT,gdyż w Schronisku nie miałaby szans...

Mała ma najprawdopodobniej ciąże urojoną,ma nabrzmiałe sutki,a w dodatku ma biegunke i wymiotuje...

Koszt DT,to 200 zł...Może ktoś wspomoże 5,10 zł?
Trzeba będzie też odwiedzić weta...

No i ......?

A może pomyślisz,że wtedy była opcja nosówki i leczenie kosztuje majątek?

Posted

Mnie weterynarz powiedział, że po leczeniu wirusówki i antybiotykoterapii należy z operacjami wszelkimi czekać 3 tyg. dla dobra psa, aby odbudował system immunologiczny.
Ale cóż, pewnie nie każdy pies wymaga aż takiej troski, życzę więc powodzenia w sterylizacji i znalezieniu domu w najbliższej okolicy w 2 tygodnie :) Skoro to "okolica" oraz czas stanowią kryterium wyboru domu dla psa aby nie narażać DT na dalsze koszty.

PS. Mshume - poleć wobec tego Pani proszę naszą Lilkę:
http://www.dogomania.pl/threads/181044-Na-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-wystarczy%C5%82o-pi%C4%99%C4%87-dni!-Lilka-w-DT-teraz-szukamy-DS
mikroskopek, cudowna suńka.

Posted

[quote name='E-S']Mnie weterynarz powiedział, że po leczeniu wirusówki i antybiotykoterapii należy z operacjami wszelkimi czekać 3 tyg. dla dobra psa, aby odbudował system immunologiczny.
Ale cóż, pewnie nie każdy pies wymaga aż takiej troski, życzę więc powodzenia w sterylizacji i znalezieniu domu w najbliższej okolicy w 2 tygodnie :) Skoro to "okolica" oraz czas stanowią kryterium wyboru domu dla psa aby nie narażać DT na dalsze koszty.

PS. Mshume - poleć wobec tego Pani proszę naszą Lilkę:
http://www.dogomania.pl/threads/181044-Na-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-wystarczy%C5%82o-pi%C4%99%C4%87-dni!-Lilka-w-DT-teraz-szukamy-DS
mikroskopek, cudowna suńka.

Czy Ty też nie potrafisz czytać z uwagą,co pisze? wyraźnie napisałam,że lepszy dom tutaj,bo mogłaby iść od razu do domu,a sterylka byłaby po kuracji antybiotykowej. I kto mówi o 2 tyg,?

No tak,zapomniałam,że zostałam zbesztana jeszcze za to,że wydajemy suki ze szwami do domu...i to rozpuszczalnymi...to naprawde tragedia...

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Czy Ty też nie potrafisz czytać z uwagą,co pisze? wyraźnie napisałam,że lepszy dom tutaj,bo mogłaby iść od razu do domu,a sterylka byłaby po kuracji antybiotykowej. I kto mówi o 2 tyg,?

No tak,zapomniałam,że zostałam zbesztana jeszcze za to,że wydajemy suki ze szwami do domu...i to rozpuszczalnymi...to naprawde tragedia...

Za ok. 2 tygodnie będzie dom w Warszawie, jeśli posiadłaś tę cenną umiejętność czytania i liczenia - więc to Ty bijesz pianę o durne 2 tygodnie. Nikt inny.
Ze szwami po sterylce suki też jeżdżą samochodem. I przeżywają. Bez uszczerbku. Woziłam.
Sprężaj się, będzie Ci głupio jak do 24 maja będziesz w punkcie wyjścia. Oczywiście, że trzymam kciuki :)

Posted

I taką sunię chcesz wydać bez sterylki? SUPER. A co do wydawania suń ze szwami do nowych domów, to chyba nikogo nie dziwi moje oburzenie. takich rzeczy poważny DT nie robi.

jusstyna85 napisał(a):
ooo dzięki :) dom może być z dziećmi,ale starszymi.

Po kuracji antybiotykowej.

Przed chwilą zawieźliśmy małą do sąsiadki Justy&zwierzaki,będzie miała fajny DT.Dzisiaj były 2 telefony ,po powiedzeniu,że wysterylizowana już-podziękowali...ja będę ściemniała,że jest już wysterylizowana.

Posted

Może nie powinnam się wtrącać, ale jednak zapytam:

Czy ten DT jest płatny za dzień czy za miesiąc? Z tego co wyczytałam koszt = 200zł, więc to stawka miesięczna raczej...

Skoro Pani chętna jest na opłacenie leczenia, sterylki to może i opłaciłaby też ta parę dni hotelikowania do czasu jej powrotu? Ja nie widzę tu żadnego problemu... bardziej chęć udowodnienia nie wiem czego...

Justyna, chwała Ci za to że znalazłaś jej DT, trzymasz rękę na pulsie i opłacasz go, ale z drugiej strony - nie przedstawiłaś na wątku szczegółów o tym DT, raczej nikt go nie zna tak więc jak dla mnie nie jest wiarygodnym i nie wiem czy są chętni wpłacać w ciemno...Z reguły z takich rzeczy się człowiek rozlicza, albo ja mam mylne pojęcie...Podejrzewam, że kasa by się uzbierała, gdybyś bardziej skrzętnie poprowadziła wątek malizny :roll:

Ja bym nie odpuszczała i dała szanse tej kobiecie, tym bardziej że w okolicy gdzie miałaby sunia zamieszkać jest dużo dogomaniaków, którzy by dopilnowali wszystkiego w razie jakbyś miała jakieś obiekcje... Mówię tak, bo sama ostatnio zrezygnowałam z domku dla Pinusia w bliskiej okolicy na rzecz domku w Bydgoszczy, który wydaje mi się że będzie lepszy...

Nie wiem o co tu chodzi - jest chętny dom, są fundusze, transport też by się pewnie znalazł...ale to nie my decydujemy :roll:

Ps. Dziwne te wasze podśmiechujki... niby czemu miały służyć tu na wątku?

Posted

I ja nie bardzo rozumiem- szukamy na dogo psu dobrego domu, znajdujemy, i wg mnie, nawet jeśli jest na drugim końcu Polski, warto ponieść trud przewiezienia suni. Tylko jak się pani sunię obieca, to trzeba słowa dotrzymać.
Jestem dt już od kilku lat i nie mam problemu ze zorganizowaniem transportu.

Posted

Musze tu zabrac głos :
Maleńka jest na DT u mojej sasiadki i nie możecie jej znac poniewaz nie siedzi na dogo , a DT jest bez płatne , a ja karmie malenka a ma apetet z czego sie bardzo ciesze :)
Jesli ktoś z Was chce sprawdzić ten DT to prosze sie ze mna skontaktowac a ja zaprowadze do P Marysi a tak na marginesie to znam pania Marysie kilkanascie lat i ma jej córka ode mnie psa z powaznymi problemami behawiaralnymi ....
Jak do mnie przyjechała to od razu została przewieziona do mojego weta i zostało troszke zmienione leczenie poniewaz jeden z lekow jest bardzo toksyczny i moja wetka u młodych psów tygo nie stosuje ponieważ trzeba by kontrolowac nerki , koszty tego dnia pokryła Jusstyna 85 nie pamietam jaka to była kwota , dostała tez zastrzyki do domu ktore to ja podałam suni . Następna wizyta u weta była wczoraj iu dostała 2 zastrzyki , antybiotyk i witaminy i tez dostała 2 zastrzyki do domu które ja zrobiłam dziś i jutro i w pon do kontroli , malenka dziś rano troszke zakaszlała . Koszt z wczoraj to 30 zł ( na kreske )

A co do potencjalnego domku to uwazam że jeszcze czas jest na to , DT w najblizszym czasie nie jedzie do córki i nie mamy pospiechu :)
I jedno jest wazne , suńka nie nadaje sie do dzieci co juz wiecie , do innych zwierząt , nawet kotów bo ja tam chodze z moim Mikim a sunka az sie trzęsie i jest tez coś co mnie bardzo i to bardzo dziwi , bo nigdy sie nie spatkałam z takim przypadkiem bo sunia stroni od kobiet a uwielbia mężczyzn . Wczoraj jeden z wnuków P Marysi pojechal do mamy a drugi wnuk był w pacy to sunka az popiskiwała za nimi , ale problem sie rozwązał jak P Marysia poszła do kolejnego wnuka tym razem juz zonatego to wtedy suńka była przeszczęsliwa i sadze że DS powinien być z facetem a może ta Pani z Wawy by wzieła innego mikrusa , przeciez takich bied nie brakuje , prawda ....