Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"koniec lata, zaraz jesień, a my się przypominamy..
Roku w pigułce:
-pieknie chodzi na smyczy
-super grzecznie jeżdzi autem, bardzo lubi takie wycieczku
-posłuszny, grzeczny, siada, czeka na swoją kolej, nigdy nie pcha się pierwszy do drzwi, daje łapkę
-uwielbia spać na fotelu, choć grzecznie wraca na swoję miejsce poproszony o to
-nie niszczy jak sam zostaje
-lubi poszczekać na podwórku, czuje się jak pan i władca posesji, na prośbę przestaje dawać głos
-ABSOLUTNIE nie nadaje się do domu z jakimkolwiek PSEM/SUKĄ (Energa-4 próby w dużym odstępie czasowym- 4 x była zaatakowana w chwili pojawienia się człowieka przy nich- same-ok, latają, człowiek się pojawi- ogromna zaborczość/zazdrość wstępuje w Rokiego i ,,na wszelki wypadek'' sunia zostaje zaatakowana, ,,bo człowiek jest mój nie twój''. co do zwierzątek w klatkach- gryzoń, ptaszek- wpatrzony, ale nie atakuje klatki.
-po ,,incydencie'' w starym domu, były próby na dzieciach, niestety tylko przez siatkę. Roki albo miał gdzieś małe dziecko, albo z zajadłością szczekał na małego chłopca sąsiadów, gdy ten z ciekawością stał przy siatce. Lepiej gdyby dzieci w przyszłym domu, były trochę starsze, nie takie, co to za ucho, fafel pociągną.
-nie znosi weterynarzy, lecznic ->nie lubi jak ,,obcy'' przy nim majdrują. Sama mogę przy nim robić wszystko. siedzi spokojnie i czeka aż skonczę,np. oglądać uszy, łapy, nawet do pyska zaglądam, ale do weterynarza to w 2 osoby trzeba iść.
-uwielbia owocki :p ostatnio u nas jest sezon na winogrona-mmm, Roku uwielbia czerwone winogronka
-ma fioła na punkcie zabawek piszczałek, butelek, i piłeczek.
-uwielbia mięsko z puszeczki do kulek (dostaje je raz na jakis czas- jako taki rarytasik, same kulki też jak najbardziej zjada ze smakiem:), wędzone przysmaczki w tym uszy świńskie
No i kocha się przytulać, bo to pluszowy aksamitny Rokuś. No i w końcu bokser.."

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

witamy witamy
Roki ma się bardzo dobrze, uwielbia bawić się na dworzu, mimo zmieniającej się pogody-nie to co piecuch Energut :p
przynosi patyczki do rzucania, to jego ostatnio ulubiona zabawa, poza tym nadal kocha kopać dołki , ale już mniejsze niż latem. Do obcych groźny, ale to tylko pozory, by po przekroczeniu bramy pokazac jaki to z niego miś. piesków nadal nie znosimy i raczej nic się nie zapowiada na pożegnanie toporu wojennego z nimi. kochamy za to ludzia nad zycie, ale to już pisałam nie raz/
Roku wszystkich pozdrawia

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

"przyszedł luty - Roki podkuj buty Rokulinda kocha zimę, z uporem maniaka wyszukuje zamarznięte patyczki, drągale i inne drewna które znosi w jedno miejsce a ja zawsze na nie wjade samochodem ale w nocy to tylko sik, szczek ze chce wracac i bach na fotel. Fotami sie nie chwale bo ze mnie d..nie fotograf :/
na wózek nie reaguje juz jak kiedys-czyli opony mam wszystkie na płacz Gabilutka w wozeczku na spacerze, tez juz nie reaguje. Na posokowca mojego brata- reaguje i to bardzo, tak więc nadal niechęć do innych czworonogów.
Kochani, Rokuś tak długo czeka.. to po Remigiuszu moje najwieksze fundacyjne serduszko..które zasługuje na swojego pana.. my z mamą robimy wszystko by czuł się kochany (zwłaszcza mama i Jej ,,omasty'' do jedzenia a potem przyjedzie Nać i to ja dostanę po głowie za wygląd Foki ;p )
Roku pozdrawia i całuje
"....

• 1 month later...