azzie5 Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 jeśli wszystko pójdzie dobrze to chciałabym go zabrać na płatny tymczas za tydzień - maks. dwa, będzie wtedy potrzebny transport i napiszę o tym z wyprzedzeniem Quote
asiuniap Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Oj, żeby jAK NAJSZYBCIEJ :multi: Dałam go do wyborczej. Jak nie będzie mi kolidować z pracą, służę samochodem. Quote
azzie5 Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 Dropek, możesz się już szykować.:lol: Asiuniap, napisałam Ci priv. Potrzebny jest właściwie już tylko transport, po najbliższej niedzieli, najlepiej gdyby dało radę w tygodniu. :) Quote
fona Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Ojej, azzie, jestes wspaniala! A mozesz juz zdradzic, gdzie bedzie tymczasował Dropek? To zaczynamy zbiorke na DT. Na pierwszy miesiac juz jest, ale co dalej... Quote
azzie5 Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 finansowo jakoś damy radę, musimy bo nie ma innego wyjścia. Tymczas jest niedaleko mnie, właściwie tuż pod ręką.:) Quote
azzie5 Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Dropek jest już w domu tymczasowym - dziękuję asiuniap za pomoc!:loveu: Jest naprawdę kochanym piesem, poczciwym i ciapkowatym. Na Paluchu trochę mu się nawet przytyło, ale jest mocno zaniedbany, wygląda teraz trochę jak baranek. Zrobiłam też zdjęcia, wkrótce je wstawię. domek tymczasowy jest płatny 200zł za miesiąc, a pomoc w utrzymaniu jak najmilej widziana. Dzisiaj Dropuś dostał 50zł od asiuniap.:multi: Zajrzę jeszcze na AFN. A teraz zbierzmy siły i zacznijmy intensywnie szukać domku! Quote
fona Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 azzie, asiuniap, bardzo Wam dziekuje :) na afn jest 217 zl Czekam na fotki! Quote
azzie5 Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 napisałam do AFN prośbę o przelanie pieniędzy na konto a to zdjęcia:) w podróży po wyczesaniu i przed Quote
azzie5 Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Alarmowy przesłał mi pieniądze - 217zł - bardzo dziękuję wszystkim którzy na niego wpłacili.:loveu: Dropek został opłacony do 27 grudnia, ponadto mamy jeszcze 117zł (17zł z AFN i 50zł od asiuniap, 50zł ode mnie) :multi: teraz to już tylko potrzebny dom i ta długa historia znajdzie wreszcie koniec.:) Uaktualniłam nowe zdjęcia w ogłoszeniach i pododawałam nowe info o charakterze Dropka. On jest supertolerancyjny, jeśli chodzi o zwierzęta to ze wszystkim co się rusza chce nawiązać kontakt i bawić się - jeszcze nie widziałam takiego psa jak on pod tym względem. Obcych ludzi na początku troszkę się boi, szybko przyzwyczaja się. Toleruje koty. Kotów nastawionych agresywnie boi się i nie podchodzi, z pozostałymi chciałby się bawić. Myslę że mógłby zamieszkać nawet z drugim - psem samcem nieagresywnym. Dzisiaj został odrobaczony, tabletki dostałam na Paluchu. Powoli czuje się coraz pewniej na nowym terenie, jest bardzo zadowolony i biega wesoło, nawet poszczekuje na przechodniów z ulicy. Ma 'manię' na samochody. Tymczas stoi wprawdzie przy niezbyt ruchliwej ulicy, samochody przejeżdżają od czasu do czasu, ale gdy któryś tylko zaczyna się zbliżać, Dropek zrywa się, pobudza i goni zawzięcie wzdłuż ogrodzenia, nawet szczeka. Hmm... może ktoś go wyrzucił z auta? Quote
fona Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Azzie, czy to znaczy,ze jak przyjade do Johna, bedziemy mogly odwiedzic Dlopka? Quote
asiuniap Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Oby jak najszybciej znalazł dom! Azzie postaraj się trochę uformować :cool3: jego futro, bo strasznie zarośnięty jest :crazyeye: Fona pisałam do Ciebie e-maila, że nie mogę wydrukować plakatu, który mi wysłałaś, ale nie odpisałaś. Mogłabyś wysłać go w Wordzie? Quote
fona Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 I wyslalam Ci jeszcze raz - mniejszy. Nie doszedl? Mam je w pracy, pokombinuje jutro. Trzeba poza tym zmienic tresc ogloszenia i moze wymienic foty. Quote
azzie5 Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 fona napisał(a):Azzie, czy to znaczy,ze jak przyjade do Johna, bedziemy mogly odwiedzic Dlopka? myślę że nie będzie innego wyjścia - Dropek nie darowałby sobie przegapienia odwiedzin przez taką dobrą ciocię:lol: Z futrem Dropka walczę od dwóch dni i odnoszę wrażenie że ono jest takie... nieposkromione. Rozczesałam, ale rozłazi się na wszystkie strony, trzeba będzie niedługo wykąpać bo nieźle czuć. Ja też poproszę plakacik:) tylko zrobię jakieś lepsze zdjęcia. Quote
asiuniap Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 :megagrin: :megagrin: :megagrin: Dobry pomysł. Nic nie dostałam. Wyślij jeszcze raz. Quote
azzie5 Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 oj, chyba za bardzo wychwaliłam Dropka:shake: dzisiaj zaczął przeskakiwać przez płot w miejscu, gdzie ma stanąć brama (narazie tam jest teraz siatka). Dlatego teraz musi siedzieć na długim łańcuchu. Już się załamałam i myślałam że nic z tego nie będzie, że każą mi zabierać Dropka, ale znajomy od tymczasu powiedział że w najbliższym czasie postawi tam bramę (wyższa od siatki). Bardzo mi go szkoda na tym łańcuchu. I wygląda na to, że to jest domowy pies. Do budy nie chce wchodzić, tylko by leżał na kocyku na schodach. Dlatego może najlepszy byłby dla niego dom-mieszkanie lub dobrze ogrodzony plac. Dropek gdzie Twój dom!? Quote
fona Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 O kurcze, widze powtorke z Johna z tym skakaniem... Dlopku, grfzeczny badz! Quote
fona Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 To mam w koncu wysylac ten stary, z paluchem? Jak mam poprawiac, musze prosic kolezanke graficzke, ktora go robila, ja go usiebie do edycji nie otworze. Azzie, wyslij mi, prosze, nowy tekst. Ola jutro bedzie miala urwanie glowy w pracy, ale moze chociaz nowy tekst do starych zdjec sie uda zrobic i wtedy przesle. Rozgrzeszona?... Quote
azzie5 Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 Fona, wysłałam Ci nowe zdjęcia Dropka - wstawisz? może któreś z nich będzie się nadawać do nowego ogłoszenia. Tekstu jeszcze nie mam, teraz dzisiaj i jutro chyba nie dam rady napisać - będę na uczelni, ale może z tamtego postu powyżej da się coś ułożyć? biorę się za Dropka od niedzieli wieczór, on powinien jak najszybciej znaleźć dom. Spróbuję jeszcze dzisiaj do niego zajrzeć, zobaczę czy wszystko ok. Quote
Recommended Posts