lunarmermaid Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Ja dopiero za półtora miesiąca będę mieszkać w okolicy...Wtedy mogłabym przetrzymać Bruna jakiś czas... Ale tu niestety trzeba coś szybko zrobić,bo wypompują całą krew z Brunia... Quote
sylwija Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Właśnie - trzeba szybko przedsięwziąć jakieś kroki.. Ja na pewno dołożę parę złotych.. Quote
monika55 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jestem na zaproszenie, zaraz przeczytam. Na razie podniose. Quote
Madallena Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Piekny chlopaczyna, cudowny! Kto jest wlascicielem psa? Quote
E-S Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Madallena napisał(a):Piekny chlopaczyna, cudowny! Kto jest wlascicielem psa? Prawnie - Straż dla Zwierząt w Lublinie. Quote
Madallena Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Czy Straz Dla Zwierzat nie moze wplynac na wampirze zachowania kliniki??? Rozumiem, ze siedzi tam za darmo (swoja droga piekny jest) ale moze SDZ powinna ustalic jakis miesieczny/tygodniowy limit pobierania krwi. Przeciez tak byc nie moze... Ogloszenia.gdyby ogloszenia zaczely robic boksery, CC i Sdz oraz kilka osob z dogo - on na serio opanowalby caly Internet. Jest szansa na znalezienie DS. No i kurna hotel. Moze w Konstancinie (tam siedza i bernardyny i CC a i chyba jakiegos boksia widzialam) Quote
E-S Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Zaraz będę mieć namiary na osobę ze Straży, która zawiozła tam boksia i jako jedyna może go odebrać. Nie wiem gdzie go zabierzemy, moi znajomi nie odbierają, u mnie nie ma fizycznie miejsca dla kolejnego psa, no i agresja Bugiego po zaatakowaniu go i pogryzieniu ostatnio wyklucza taką opcję. Moi znajomi chyba jeszcze spią labo powyłączali telefony, rozesłałam maile, na razie cisza. Dzisiaj musi zostać zabrany. Quote
evel Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jasna cholera :angryy: To jakiś absurd... Na razie sobie zaznaczę, pomyślę, jak mogę pomóc... Ręce opadają :shake: Quote
E-S Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 missy87 napisał(a):Narazie podniosę. Co by tu wymyśleć... MIEJSCE !!! Mam namiary już, dzwonię do osoby ze Straży, na której nazwisko Bruno tam tkwi. Rozsyłajcie PW do kogo się da! EDIT: jestem po rozmowie. Najpierw o Brunie: weci przyznali się wczoraj, że w ciągu 2 ostatnich miesięcy Bruno miał pobieraną krew 3 razy - ale na jego klatce nie ma żadnych informacji kiedy miał mieć pobieraną krew, lekarze zmieniają się na dyżurach i nie maja pojęcia co ktoś wcześniej z tym psem robił, więc można zasadnie założyć - że tylko wczorajszy zespół pobrał Brunowi trzykrotnie krew w ciągu marca i kwietnia - organizm psa potrzebuje minimum 3 tygodni na regenerację ... Dowodem na brak przebiegu informacji i nie liczenie się ze zdrowiem psa - jest także i to, że pies miał wczoraj ściągana dużą ilośc krwi, a na poniedziałek był rzekomo zapisany na kastrację - a więc byłby usypiany co 2 dni i w tym stanie jego organizmu po transfuzjach kastracja stanowiła realne zagrożenie dla jego życia. Zostałam upowazniona do odebrania psa z kliniki - nadal NIE MAM GDZIE GO ZABRAĆ. POMOCY !!! Quote
Ada-jeje Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Z nerwow nie doczytalam calego watku, jesli macie miejsce dla niego to jako Fundacja przeznaczamy dla niego 500 zl. E-S dzieki za linka. Mam tez miejsce w hotelu dla psa ale niestety okolice Krakowa. Quote
Andzike Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Ada-jeje napisał(a): jesli macie miejsce dla niego to jako Fundacja przeznaczamy dla niego 500 zl. E-S dzieki za linka. Wooow!!! Super !!! Robi sie konkretnie !!! :) Bruno,wyjdziesz z tego miejsca ! Quote
TERESA BORCZ Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 stale siedzę na lini hoteliku, wet narazie milczy . próbuję dalej o to miejsce, jest rewelacyjne. Quote
Madallena Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Szukajcei miejsca blizej Lublina. Jakby co, moge zapytac o Konstancin. Czyli on nie moze byc teraz ciachniety... A po co usypiac do pobierania krwi? Quote
E-S Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Andzike napisał(a):Wooow!!! Super !!! Robi sie konkretnie !!! :) Bruno,wyjdziesz z tego miejsca ! Potrzebne alarmowe DT dla żywego boksera - max na 2 dni !!! Mam upoważnienie do odbioru psa ! nie mam gdzie go zawieźć, nie mogę go zabrać do siebie niestety :( Quote
Madallena Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 E-S a moze as_ko zapytac? 2 dni to nie cala wiecznosc ... Quote
E-S Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Konto do wpłat na utrzymanie Bruna w hoteliku, który by to nie był, Teresa Borcz czuwa i transport jeśli bedzie płatny: Straż dla Zwierząt w Polsce Okręg Lubelski Nr KRS 0000248947 ul. Czechowska 42 20-072 Lublin BZ WBK: 50 10 90 1753 0000 0001 1334 1074 koniecznie z dopiskiem "DLA BRUNA" !!! Madallena, zaraz napiszę PW do As_ko, dzięki. link do strony SdZ: http://www.strazdlazwierzat.lublin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=9 Mam przyjaciela mieszka na wsi - ale ma koty, tak z 10 sztuk, ogród nieogrodzony, od SdZ wiem, że Bruno to koci kat ... :( Quote
izabela1234 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Rozsyłam wątek na PW - tyle jestem w stanie na razie zrobić :( Quote
E-S Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 izabela1234 napisał(a):Rozsyłam wątek na PW - tyle jestem w stanie na razie zrobić :( Izabela, dziękuję Ci bardzo, to bardzo dużo kochana :) Quote
Madallena Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 W skrocie (bez potrzeby brniecia przez 7 stron) Bruno to molosowaty piekny pies. Nie majac miejsca SdZ Lublin umiejscowila psiaka w lecznicy, w ktorej Bruno siedzi za darmo ale...cos za cos :( lecznica spija z niego krew. Za kazdym razem podaja mu narkoze i wylewaja z niego, jak przystalo na wampira, litry krwi. Bruno ratuje zycie innych zwierzat, ale jemu tez trzeba pomoc! Na chwile obecna mamy deklaracje: Soema 100, 200 zl Ada-jeje 500 zl Andzike 20 zl PILNIE potrzebujemy DT na 3, 2 dni dla psiaka. Pozniej hotel. NAJPILNIEJSZE POTRZEBY: - OGLOSZENIA DLA PSA (niech kazdy zrobi nawet po jednym, zasmiecimy Internet) czyli DS - DEKLARACJE - ROZSYŁANIE WĄTKU Resztę dopisze E-S, która jest na bieżąco :) Quote
E-S Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 as_ko napisał(a):Jak on się zachowuje w stosunku do ludzi? Kocha wszystkich, wesoły przytulanek - tak mi przekazało SdZ. EDIT: SdZ jest na wyjazdowej interwencji, to ja muszę podjąć decyzję, zostałam tez oficjalnie upoważniona do odebrania psa - uważam, że nie ma na co czekać i chcę go zawieźc na Stefczyka do Kliniki i hoteliku bo nic innego na razie nie mamy w Lublinie na miejscu - oraz zlecić mu tam badania. Kto za kto przeciw. Quote
TERESA BORCZ Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 :loveu::multi: JEST JEST MIEJSCE NAJLEPSZE Z MOŻLIWYCH. U CUDNEGO WETA STEFA, ALE OD WTORKU, MOŻE POPĘDZE NA JUTRO JAK BEDZIE DRAMAT, TO NAJLEPSZE CO MOGŁO BRUNA SPOTKAĆ. BARDZO SIĘ CIESZE. TERAZ TRANSPORT. POMOGĘ W SZUKANIU. CENY DOGO . PODAJE NAMIARY NA PW WRAZ ZE SZCZEGÓŁAMI. KOMU MAM DAĆ? Quote
as_ko Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 U mnie może być te 2-3 dni. Może mnie w domu nie zabiją ze bez ich wiedzy psa sprowadzam :D Quote
Recommended Posts