Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy Straz Dla Zwierzat nie moze wplynac na wampirze zachowania kliniki???

Rozumiem, ze siedzi tam za darmo (swoja droga piekny jest) ale moze SDZ powinna ustalic jakis miesieczny/tygodniowy limit pobierania krwi.

Przeciez tak byc nie moze...

Ogloszenia.gdyby ogloszenia zaczely robic boksery, CC i Sdz oraz kilka osob z dogo - on na serio opanowalby caly Internet. Jest szansa na znalezienie DS.
No i kurna hotel.
Moze w Konstancinie (tam siedza i bernardyny i CC a i chyba jakiegos boksia widzialam)

Posted

Zaraz będę mieć namiary na osobę ze Straży, która zawiozła tam boksia i jako jedyna może go odebrać. Nie wiem gdzie go zabierzemy, moi znajomi nie odbierają, u mnie nie ma fizycznie miejsca dla kolejnego psa, no i agresja Bugiego po zaatakowaniu go i pogryzieniu ostatnio wyklucza taką opcję. Moi znajomi chyba jeszcze spią labo powyłączali telefony, rozesłałam maile, na razie cisza. Dzisiaj musi zostać zabrany.

Posted

missy87 napisał(a):
Narazie podniosę. Co by tu wymyśleć...

MIEJSCE !!!
Mam namiary już, dzwonię do osoby ze Straży, na której nazwisko Bruno tam tkwi. Rozsyłajcie PW do kogo się da!

EDIT: jestem po rozmowie.
Najpierw o Brunie: weci przyznali się wczoraj, że w ciągu 2 ostatnich miesięcy Bruno miał pobieraną krew 3 razy - ale na jego klatce nie ma żadnych informacji kiedy miał mieć pobieraną krew, lekarze zmieniają się na dyżurach i nie maja pojęcia co ktoś wcześniej z tym psem robił, więc można zasadnie założyć - że tylko wczorajszy zespół pobrał Brunowi trzykrotnie krew w ciągu marca i kwietnia - organizm psa potrzebuje minimum 3 tygodni na regenerację ...

Dowodem na brak przebiegu informacji i nie liczenie się ze zdrowiem psa - jest także i to, że pies miał wczoraj ściągana dużą ilośc krwi, a na poniedziałek był rzekomo zapisany na kastrację - a więc byłby usypiany co 2 dni i w tym stanie jego organizmu po transfuzjach kastracja stanowiła realne zagrożenie dla jego życia.

Zostałam upowazniona do odebrania psa z kliniki - nadal NIE MAM GDZIE GO ZABRAĆ. POMOCY !!!

Posted

Z nerwow nie doczytalam calego watku, jesli macie miejsce dla niego to jako Fundacja przeznaczamy dla niego 500 zl. E-S dzieki za linka. Mam tez miejsce w hotelu dla psa ale niestety okolice Krakowa.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
jesli macie miejsce dla niego to jako Fundacja przeznaczamy dla niego 500 zl. E-S dzieki za linka.

Wooow!!! Super !!! Robi sie konkretnie !!! :) Bruno,wyjdziesz z tego miejsca !

Posted

Andzike napisał(a):
Wooow!!! Super !!! Robi sie konkretnie !!! :) Bruno,wyjdziesz z tego miejsca !

Potrzebne alarmowe DT dla żywego boksera - max na 2 dni !!! Mam upoważnienie do odbioru psa ! nie mam gdzie go zawieźć, nie mogę go zabrać do siebie niestety :(

Posted

Konto do wpłat na utrzymanie Bruna w hoteliku, który by to nie był, Teresa Borcz czuwa i transport jeśli bedzie płatny:
Straż dla Zwierząt w Polsce
Okręg Lubelski

Nr KRS 0000248947
ul. Czechowska 42
20-072 Lublin

BZ WBK: 50 10 90 1753 0000 0001 1334 1074

koniecznie z dopiskiem "DLA BRUNA" !!!

Madallena, zaraz napiszę PW do As_ko, dzięki.

link do strony SdZ:
http://www.strazdlazwierzat.lublin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=9

Mam przyjaciela mieszka na wsi - ale ma koty, tak z 10 sztuk, ogród nieogrodzony, od SdZ wiem, że Bruno to koci kat ... :(

Posted

izabela1234 napisał(a):
Rozsyłam wątek na PW - tyle jestem w stanie na razie zrobić :(

Izabela, dziękuję Ci bardzo, to bardzo dużo kochana :)

Posted

W skrocie (bez potrzeby brniecia przez 7 stron)

Bruno to molosowaty piekny pies. Nie majac miejsca SdZ Lublin umiejscowila psiaka w lecznicy, w ktorej Bruno siedzi za darmo ale...cos za cos :(

lecznica spija z niego krew. Za kazdym razem podaja mu narkoze i wylewaja z niego, jak przystalo na wampira, litry krwi.

Bruno ratuje zycie innych zwierzat, ale jemu tez trzeba pomoc!

Na chwile obecna mamy deklaracje:

Soema 100, 200 zl
Ada-jeje 500 zl
Andzike 20 zl

PILNIE potrzebujemy DT na 3, 2 dni dla psiaka. Pozniej hotel.

NAJPILNIEJSZE POTRZEBY:

- OGLOSZENIA DLA PSA (niech kazdy zrobi nawet po jednym, zasmiecimy Internet) czyli DS
- DEKLARACJE
- ROZSYŁANIE WĄTKU

Resztę dopisze E-S, która jest na bieżąco :)

Posted

as_ko napisał(a):
Jak on się zachowuje w stosunku do ludzi?

Kocha wszystkich, wesoły przytulanek - tak mi przekazało SdZ.

EDIT: SdZ jest na wyjazdowej interwencji, to ja muszę podjąć decyzję, zostałam tez oficjalnie upoważniona do odebrania psa - uważam, że nie ma na co czekać i chcę go zawieźc na Stefczyka do Kliniki i hoteliku bo nic innego na razie nie mamy w Lublinie na miejscu - oraz zlecić mu tam badania.
Kto za kto przeciw.

Posted

:loveu::multi: JEST JEST MIEJSCE NAJLEPSZE Z MOŻLIWYCH. U CUDNEGO WETA STEFA, ALE OD WTORKU, MOŻE POPĘDZE NA JUTRO JAK BEDZIE DRAMAT, TO NAJLEPSZE CO MOGŁO BRUNA SPOTKAĆ. BARDZO SIĘ CIESZE. TERAZ TRANSPORT. POMOGĘ W SZUKANIU. CENY DOGO . PODAJE NAMIARY NA PW WRAZ ZE SZCZEGÓŁAMI. KOMU MAM DAĆ?