IKA & SONIA Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Boksio został znaleziony w Zagórzu (woj. małopolskie) około 8 kwietnia tego roku. Wygląda na jakieś 5 może 6 lat. Chętnie je, ma dużo kleszczy. Wstaje i chodzi, ale bardzo niechętnie, a jak już wstanie to dziwnie się porusza. Gdy leży i próbuje wstać to się przewraca. Jest trochę wychudzony. Bardzo łagodny dla ludzi i innych zwierząt. Miał DT na kilka dni, ale niestety okazało się, że rodzina u której przebywał nie chce go :( Kobieta twierdzi, że nie poradzi sobie z psem przy 4 dzieci, nie stać ja na leczenie go. Boksiowi wczoraj podobno ciekła piana z pyska, stan pogarsza się, a my nie mamy go gdzie umieścić :( Quote
Ada-jeje Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Ostatni wysyp psow, przerosl nas, jest nas za malo zeby pomagac tylu psom. Nie ma jak pogodzic wozenia psow do lecznicy na badadania, na kontrole itp. Zgodzila sie jesucue kilka dni go przetrzymac ale nie posiada samochodu, boi sie tez o swoje dzieci, i mowila ze boksio kladzie sie i czasem wyglada to jak by konal. Quote
IKA & SONIA Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Niedobrze z nim. A może Natalia by mogła pojechać jutro do weta? Quote
Jade_Natalia Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Dzisiaj tam pójdę zrobię mu lepsze zdjęcia. Dziwne, że mu się pogorszyło, bo jeszcze kilka dni temu było z nim dobrze, oby tylko nie był potrącony przez samochód. Quote
Ada-jeje Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Zdaj nam relacje Natalio, jak tam wrocisz. Ja sprobuje znowu do UG Babice uderzyc w poniedzialek, choc moze to byc trudne tym razem, bo juz zglosilam go jako psa pod nasza opieka i zdrowego. Zobaczymy co nam odpowiedza. Quote
Jade_Natalia Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Z Boksiem nie jest najlepiej. Leży w trawie, prawie nie wstaje. Zawija palce tak jak Cezar. Zdjęcia mam, ale troche ciemne. Póżniej wstawię. Quote
IKA & SONIA Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Kurcze, faktycznie nieciekawie. Przydałoby się z nim chyba do weta podjechać jutro. Mogłabyś Natalio? W obu łapkach zawija paluszki? Quote
Jade_Natalia Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Może coś wykombinuje i uda się podjechać z nim do weta. A do której jest jutro otwarte? Quote
Ada-jeje Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Natalio czy bedziesz mogla ze mna podjechac do weta, to przyjade do Ciebie zebysmy zabraly boksia, przyjechalabym kolo 10.00 bo jutro lecznica czynna tylko do 12.00. Quote
Ada-jeje Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Ika do 11.00 jestes pewna? ale dla pewnosci lepiej byc wczesniej Quote
Jade_Natalia Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Dobrze. Nie ma sprawy. Będe czekać o 10 ;) Quote
IKA & SONIA Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Tak do 11 na 100%. Sprawdzałam teraz jeszcze na wizytówce, którą dostałam od Lucyny. Quote
IKA & SONIA Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Jak wypadła dzisiejsza wizyta w lecznicy? Quote
Ada-jeje Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Na chwile obecna nie chce krakac, Borys bo tak wolaja na niego w DT, dostal dzis steryda, zeby przetrwal do wtorku. Zanim dojechalysmy spowrotem steryd zaczal dzialac i Bruno przestal sie przewracac, niemniej musi byc zrobione RTG w znieczuleniu, azeby zdiagnozowac co jest tego przyczyna. Moze byc cos z kregoslupem lub dysplazaja tak wstepnie okreslil wet. Kto moze podjechac we wtorek z Borysem na RTG od godziny 16.00 najpozniej o 18.00 trzeba byc w lecznicy. Quote
Soema Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Ada-jeje, skontaktuje się z Zarządem.. w tym momencie mam ochotę napisać, że mamy bardzo duże problemy finansowe i nas nie stać.. Ale pogadam, co możemy. Biedny psiak... Do kiedy ma DT? Quote
Ada-jeje Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 DT nie wypowiedzialo sie co do jego zabrania juz, ale bierzemy pod uwage ewentualna opcje operacji Borysa, i wtedy nie chcialybysmy zeby Bruno tam dluzej byl. Skubany jest taki kochany, dzis bralysmy go z piwnicy gdzie razem z nim sa dwa szczeniaki 3 tygodniowe, tatuskowal im, ale w lecznicy pomimo bolu potrafil zawarczec na samca. Czyli nie toleruje samcow, tyle juz wiemy. Quote
Soema Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jesteśmy umówione w takim razie na wtorek, jak wyniki i jak DT.... Najgorsze, że jeśli on ma ze stawami problem i nie będzie mógł chodzić po schodach to te DT już na pewno odpadnie :( bo to blok i nie ma windy. No ale szukamy, damy rade. Quote
IKA & SONIA Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Kochany z niego psiak skoro tak zajmuje sie szczeniakami pomimo swojej choroby. Biedny jest :( Quote
kasiek_ona Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Ja niestety odpadam we wtorek bo mogłabym jechać od rano, a z tego co pisze musi to byc po południu. :( Quote
Ada-jeje Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Kasiek_ona a do ktorej we wtorek dysponujesz czasem? moge jutro zadzwonic i zmienic termin, chodzi o to ze we wtorek od 16.00 jest wet, nie wiem kto jest do poludnia, ale to nie ma znaczenia, wiem o co chodzi i ktora czesc kregoslupa ma byc przeswietlona, jak rowniez musza byc przeswietlone biodra, oprocz tego musi byc zrobione badanie krwi, pod katem babeszjozy. Quote
kasiek_ona Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Mogę do 13... Nie ma problemu, jak będzie trzeba jechać z Panią, to pojadę. Quote
Ada-jeje Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Dam znac jutro jak sie dodzwonie do lecznicy, ale tez trzeba by jechac kolo 10.00 bo my mamy sprawe w sadzie o 14.00 Quote
kasiek_ona Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 czekam w takim razie na informacje. Najlepiej na prw wysłać mi wiadomość jak juz bedzie cos wiadomo :) Pozdrawiam Quote
Recommended Posts