Agniecha93 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Witam Nie znalazłam jeszcze takiego tematu, ale jak coś przeoczyłam to proszę o przeniesienie/przyklejenie. Częstym problemem (jak zauważyłam nie tylko moim) są psy w podwórkach, które na widok naszego psa, podnoszą alarm słyszalny w całej okolicy. Nasz pies najczęściej nie może przejść obojętnie i wdaje się w dyskusję. Udało mi się już tyle zrobić, że Orion nie szczeka, warczy itp. Niestety ciągnie do takich psów (przy jednym robi się 2x większy...). Na pewno nie jest to przyjemne zwłaszcza, że to 40 kg ON. :shake: Co zrobić, żeby nie zwracał na nie uwagi? Próbowałam już ze smakołykami, ulubioną zabawką(!) i nic. Zabawka działa tylko w przypadku jednego "szczekającego podwórka". Co zrobić gdy jest ich więcej? Proszę o pomoc.:help1::modla: Quote
sunshine Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Gdzieś na dogo jest dziewczyna z wilczakiem, która prawie rok pracowała z nim własnie w takich sytuacjach, ale zabij mnie nie pamietam nicku :P Ale sporo się udzielała, znajdziesz ja, ona moze znać sposoby bo odniosła sukces. U mnie skutkują smakołyki i komenda równaj, uspokój się, nie itp. Tez jestem w praktyce ale bliżej mi końca niż początku:) U Ciebie jest niestety ciężej i moje sposoby już zawodzą:( No i u mnie to nie agresja, ani szczekanie a "młodzieńcze, podrośnięte, wścibskie, haszcze zainteresowanie:P" Quote
Agniecha93 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 tutaj to też nie jest agresja, ale zainteresowanie i chęć przywitania się, czasem irytacja podniesionym alarmem. Dzięki poszukam :) Quote
Karilka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Był taki wątek. Ja bym spróbowała skupić na sobie uwage psa... jenak jeżeli to indywidualista i inne psy sa ciekawsze od czegokolwiek - korekta, komenda i egzekwowanie jej. Tyle. Quote
Recommended Posts