AlKil Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 tędy wypuszczano dzikie zwierzęta razem z chrześcijanami... tu walczyli gladiatorzy... a tu siedzenie tego, który jednym gestem kciuka przesądzał o czyimś losie... ruinki kościoła takie rzeczy walają się w trawie Quote
AlKil Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Ahmet opowiadał nam o sposobie łączenia kolumn wejście do Hadesu. prawdziwego Hadesu. Kiedyś można było tam wleźć, ale odkąd dwóch Niemców tam weszło i postanowiło tam zostać na wieki - już nie wolno. Okazało się , że okresowo wydobywają się tam gazy - pewnie dlatego mieszkańcy uznali to za wejście do świata śmierci... droga na której bo obu stronach były sklepy. Pod oryginalnym chodnikiem znajduje się kanalizacja miejska Quote
AlKil Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 chyba nie muszę tego tłumaczyć taki osobnik siedział wysoko na murze no i wkroczyliśmy do Nekropolis - czyli miasta umarłych - po naszemu cmentarza to był grób jednego z bogatszych mieszkańców, ostała się jego 1/3... podziwiałam sposób budowania łuków Quote
AlKil Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 jak okiem sięgnąć - groby w róznym stylu a ten model obowiązywał na początku na to trzeba było mieć szmal a na końcu drogi czekały lody dla ochłody Quote
AlKil Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Nocleg mieliśmy w Pamukkale w innym hotelu Znajdowały się tam trzy baseny - jeden z normalną wodą, jeden z mieszaną zwykłą i tą ze źródeł oraz ten z samą z gorących źródeł. W tym gorącym wytrzymałam 10 minut i prawie ugotowana poszłam do mieszanego. Po kolacji padłam jak kawka po tym bieganiu po Hierapolis....:lol: cdn.............:razz: Quote
malawaszka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 AlKil napisał(a): podziwiałam sposób budowania łuków i postanowiłaś zastosować w swoim nowym domu? :loveu: :lol: kurcze ale mi się chce gdzieś jechać a tu zero perspektyw :placz: Quote
malawaszka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 AlKil napisał(a): podziwiałam sposób budowania łuków i postanowiłaś zastosować w swoim nowym domu? :loveu: :lol: kurcze ale mi się chce gdzieś jechać a tu zero perspektyw :placz: Quote
Pegaza Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Tia przy Tobie sobie zwiedze Turcje za darmo hehe:evil_lol: ten basen Kleopatry mnie zaciekawil:cool1: o 10 lat mlodszy fiu fiu:evil_lol: Quote
Alicja Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 http://i210.photobucket.com/albums/bb189/AlKil_2007/tn_IMG_0969.jpg fajny ten osobnik ;) Quote
Alicja Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 :glaszcze: Waszeczko ....u nas też brak perspektyw :diabloti:ale tego nie piszemy do kwadratu :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
malawaszka Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [quote name='Alicja']:glaszcze: Waszeczko ....u nas też brak perspektyw :diabloti:ale tego nie piszemy do kwadratu :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: :crazyeye: widocznie bardzo chciałam to podkreślić :stupid: to rano było :errrr: Quote
Vectra Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 malawaszka napisał(a): kurcze ale mi się chce gdzieś jechać a tu zero perspektyw :placz: Pozostaje nam palcem po mapie :evil_lol: :evil_lol: A mają tam wystawy psów ? to coś się wymyśli , bedzie świetny pretekst ... Wasiu wezmę Cię ze sobą :cooldevi: Quote
Alicja Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [quote name='Vectra']Pozostaje nam palcem po mapie :evil_lol: :evil_lol: A mają tam wystawy psów ? to coś się wymyśli , bedzie świetny pretekst ... Wasiu wezmę Cię ze sobą :cooldevi: :obrazic: o mnie to juz nawet nie pamięta :diabloti: Quote
Vectra Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [quote name='Alicja']:obrazic: o mnie to juz nawet nie pamięta :diabloti: Jeden warunek , bierzesz tego z nieszlachetną głową i uszami :cooldevi: Quote
tigrunia Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 No a pławiłaś się w tym basenie Kleopatry chociaż ? Ja 10 lat młodsza nie wyszłam i chyba dobrze, bo bym miała wtedy 10 lat :evil_lol: (byłam 2 lata temu:cool3:) Ale w tym amfiteatrze nie byłam na górze :cool1: Nawet do niego nie podchodziliśmy tylko z daleka. Mieliśmy opóźnienie i trza było szybko dali nam 2 h na basen i tarasy więc się korzystało nie wiedząc nawet jaki widok stamtąd :crazyeye: Ale byliśmy w jednym takim i kurcze miasta nie pamiętam :cool1: Cholipa no .. nieważne w każdym bądź razie amfiteatr był zbudowany na samym szczycie góry od zewnętrzej strony. Osoby z lekiem przestrzeni nie wchodziły tam. Szło się korytarzem od góry nie pod górę. Jak się usiadło w tym amfiteatrze to tak jakby Cię posadzili w powietrzu :crazyeye: Widok niesamowity :crazyeye: Zreszta co ja gadam - zdjęcie lepiej znajde :crazyeye: O : tak troszkę w bok widok P7200352.JPG | tigrunia | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl I na wprost :loveu: (tam na dole scena :cool3:) P7200355.JPG | tigrunia | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl EDIT : Coś mi świta, ze moze to Pergamon ? :roll: Quote
Bartiśkowa_ Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 http://i210.photobucket.com/albums/bb189/AlKil_2007/tn_IMG_0973.jpg Ale fajny zwierzaczek :evil_lol: głaskałaś? :diabloti: Śliczne zdjęcia zrobiłaś :multi: Quote
anetta Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Fantastyczne miejsce :loveu::loveu::loveu: No tak, pieski muszą same o siebie zadbać... http://i210.photobucket.com/albums/bb189/AlKil_2007/tn_IMG_0169-1.jpg A ten to podobny do owcz. anatolijskiego :cool3: http://i210.photobucket.com/albums/bb189/AlKil_2007/tn_IMG_0808.jpg http://www.voila.pl/350/f2tx3/index.php?get=1&f=1%20/%3E%3C/p%3E%20%3Cp%20style= Quote
Sara_i_Aris Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Ewa, kusisz zdjęciami, przez Ciebie nie będę mogła spać :shake: Turcja mi się marzy od dawna... Quote
AlKil Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Przepraszam, że nie odpowiadam wszystkim. Niestety czas mi gdzieś totalnie wcięło, mnóstwo roboty na zewnątrz. Wezwaliśmy posiłki ( przybył Wojtek Magdy) tym bardziej, że po ostatnim "wietrzyku" zerwało nam z jednej strony podbitkę....:placz: wyrwało i połamało postawiony przeze mnie razem z dziećmi " parawanik" koło tarasu, wyrwało folię z ziemi, którą dopiero co Tz zdążył założyć, żebym miała gdzie wsadzić moje pomidorki.... mam nadzieję, że za kilka dni dam radę się już pojawić na dogo....:-( Quote
malawaszka Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Ewcia trzymaj się i nie daj się!!! :calus: ja od dziś też już będę 100% wieśniaczką :multi::loveu: Quote
Pegaza Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Jee ale Was chyba nie porwie ten wicher...:roll: cze Ewa:multi: Quote
Recommended Posts