Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tędy wypuszczano dzikie zwierzęta razem z chrześcijanami...
tu walczyli gladiatorzy...

a tu siedzenie tego, który jednym gestem kciuka przesądzał o czyimś losie...

ruinki kościoła

takie rzeczy walają się w trawie

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ahmet opowiadał nam o sposobie łączenia kolumn

wejście do Hadesu. prawdziwego Hadesu. Kiedyś można było tam wleźć, ale odkąd dwóch Niemców tam weszło i postanowiło tam zostać na wieki - już nie wolno. Okazało się , że okresowo wydobywają się tam gazy - pewnie dlatego mieszkańcy uznali to za wejście do świata śmierci...

droga na której bo obu stronach były sklepy. Pod oryginalnym chodnikiem znajduje się kanalizacja miejska

Posted

chyba nie muszę tego tłumaczyć

taki osobnik siedział wysoko na murze

no i wkroczyliśmy do Nekropolis - czyli miasta umarłych - po naszemu cmentarza

to był grób jednego z bogatszych mieszkańców, ostała się jego 1/3...

podziwiałam sposób budowania łuków

Posted

jak okiem sięgnąć - groby

w róznym stylu

a ten model obowiązywał na początku

na to trzeba było mieć szmal

a na końcu drogi czekały lody dla ochłody

Posted

Nocleg mieliśmy w Pamukkale w innym hotelu

Znajdowały się tam trzy baseny - jeden z normalną wodą, jeden z mieszaną zwykłą i tą ze źródeł oraz ten z samą z gorących źródeł. W tym gorącym wytrzymałam 10 minut i prawie ugotowana poszłam do mieszanego. Po kolacji padłam jak kawka po tym bieganiu po Hierapolis....:lol:

cdn.............:razz:

Posted

[quote name='Alicja']:glaszcze: Waszeczko ....u nas też brak perspektyw :diabloti:ale tego nie piszemy do kwadratu :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:crazyeye: widocznie bardzo chciałam to podkreślić :stupid: to rano było :errrr:

Posted

malawaszka napisał(a):

kurcze ale mi się chce gdzieś jechać a tu zero perspektyw :placz:

Pozostaje nam palcem po mapie :evil_lol: :evil_lol:
A mają tam wystawy psów ? to coś się wymyśli , bedzie świetny pretekst ... Wasiu wezmę Cię ze sobą :cooldevi:

Posted

[quote name='Vectra']Pozostaje nam palcem po mapie :evil_lol: :evil_lol:
A mają tam wystawy psów ? to coś się wymyśli , bedzie świetny pretekst ... Wasiu wezmę Cię ze sobą :cooldevi:

:obrazic: o mnie to juz nawet nie pamięta :diabloti:

Posted

No a pławiłaś się w tym basenie Kleopatry chociaż ? Ja 10 lat młodsza nie wyszłam i chyba dobrze, bo bym miała wtedy 10 lat :evil_lol: (byłam 2 lata temu:cool3:)
Ale w tym amfiteatrze nie byłam na górze :cool1: Nawet do niego nie podchodziliśmy tylko z daleka. Mieliśmy opóźnienie i trza było szybko dali nam 2 h na basen i tarasy więc się korzystało nie wiedząc nawet jaki widok stamtąd :crazyeye: Ale byliśmy w jednym takim i kurcze miasta nie pamiętam :cool1: Cholipa no .. nieważne w każdym bądź razie amfiteatr był zbudowany na samym szczycie góry od zewnętrzej strony. Osoby z lekiem przestrzeni nie wchodziły tam. Szło się korytarzem od góry nie pod górę. Jak się usiadło w tym amfiteatrze to tak jakby Cię posadzili w powietrzu :crazyeye: Widok niesamowity :crazyeye:
Zreszta co ja gadam - zdjęcie lepiej znajde :crazyeye:

O : tak troszkę w bok widok
P7200352.JPG | tigrunia | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl
I na wprost :loveu: (tam na dole scena :cool3:)
P7200355.JPG | tigrunia | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

EDIT :
Coś mi świta, ze moze to Pergamon ? :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam, że nie odpowiadam wszystkim. Niestety czas mi gdzieś totalnie wcięło, mnóstwo roboty na zewnątrz. Wezwaliśmy posiłki ( przybył Wojtek Magdy) tym bardziej, że po ostatnim "wietrzyku" zerwało nam z jednej strony podbitkę....:placz: wyrwało i połamało postawiony przeze mnie razem z dziećmi " parawanik" koło tarasu, wyrwało folię z ziemi, którą dopiero co Tz zdążył założyć, żebym miała gdzie wsadzić moje pomidorki....
mam nadzieję, że za kilka dni dam radę się już pojawić na dogo....:-(