Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GPooLCLD napisał(a):
ja też:cool3:

a może by go tak po cichu zabrać do domku a potem udawać zdziwioną? "Skąd on się tu wziął? :-o" hihihi :evil_lol:

Posted

Wysocko Małe , a w okolicy z większych miast są : Ostrów Wielkopolski (ok. 7km) , Kalisz (ok. 30 km).

Znacie może kogoś z tych okolic, kto mógłby przeprowadzić wizytę ?

Posted

furciaczek napisał(a):
Rozejze sie czy kogos mam w tamtych okolicach :)

super, dzięki . Ja zaraz zmienię temat , tylko co napisać - te większe miasta ?

muszę uzupełnić zaległości jeszcze w wątkach ...

Posted

Marta67 napisał(a):
o właśnie Dogo07... znacie tam kogoś? bo to powinien ktoś zaufany w końcu być ;)
super, że dla Tofficzka coś się znalazło :D

nie wiem czy jestem zaufana ale wizyte mogę przeprowadzic ;)

Posted

Dzisiaj już kilkakrotnie dzwoniłam do tej Pani, niestety nie odbiera. Wysłałam więc smsa z prośbą o kontakt telefoniczny na mój nr

EDIT: jestem umówiona na czwartek wieczór :)

Posted

Właśnie wróciłam :) Pani dosyć młoda, ma chłopca 2-letniego i za 4 miesiące planowane są narodziny kolejnego dziecka. Moje wrażenia - bardzo pozytywne. Pani popiera sterylizację, wie conieco o tym, że ludzie często adoptują psy w typie rasy, aby zakładać niby hodowle i rozmnażać i oczywiście jest temu przeciwna. Za jakiś miesiąc razem z mężem i dzieckiem przeprowadzają się do jej teściowej do Przygodzic, tylko skończą remont pokoju i kuchni. Jest to dom jednorodzinny z ogrodem, ale Pani powiedziała, że nigdy nie wzięłaby psa do ogrodu - tylko do mieszkania, ale oczywiście piesek będzie wypuszczany + spacery. Mąż zgadza się na pieska, teściowa też. Pani chciałaby adoptować Toffika już teraz, z tym że narazie do domu jej mamy ( gdzie teraz mieszka ) no i jest tam mały szczekliwy piesek.

Mieli już psa, amstaffa, niestety musieli go wydać. Jak to usłyszałam to od razu do głowy weszło mi mnóstwo wątpliwości do co niej...Od razu zaczęła wyjaśniać, że pies zaczepiał dziecko, szturchał łapą i trochę się o dziecko bała. Wydała go do przyjaciół i bardzo jej z tego powodu przykro. Ale odwiedza ich do czasu do czasu i wie, że ast ma dobrze. To jedyny minus jaki u niej zauważyłam. Dlatego Pani szuka psa sprawdzonego, który lubi dzieci. Zgadza się na wizyty poadopcyjne oraz stały kontakt np. mailowy w postaci zdjęć i paru informacji co tam u niego słychać. Wspomniałam również, że pudle wymagają szczególnej pielęgnacji.

Co do transportu, nie mają auta, ale jej ojciec mógłby wyjechać po psa np Poznań czy Łódź i koszty transportu też byłaby w stanie pokryć.

Ja oceniam ten dom dobrze.