Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Equus napisał(a):
Lepiej poczekać na taki wymarzony domek - idealny dla psiaka, bo nie wiem czy wiecie ale Miki już nie ma domu...

coś nie wyrabiam ostatnio z wątkami .... Myślałam , że Miki zostanie ..

Posted

zapisuję się na wątek, nie orientuje sie w sytuacji ale czy jest jakas fundacja pomagająca pudlom w potrzebie? może oni mieliby jakieś chętne sprawdzone domki?
ładny miły psiak z opisu a czy on ma jakieś wady o którym właściciele rzetelnie poinformowali?
życie różnie się układa i czasem trzeba się rozstać z przyjacielem ...znaleźć jednak dobry dom żeby mieć pewnośc ze pies będzie szczęśliwy to jest dopiero wyczyn:-(
trzymam kciuki za pudliszonka, dajcie więcej fotek podsune go jednej pani:-) czy psiak jest wykastrowany już moze?

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
zapisuję się na wątek, nie orientuje sie w sytuacji ale czy jest jakas fundacja pomagająca pudlom w potrzebie? może oni mieliby jakieś chętne sprawdzone domki?
ładny miły psiak z opisu a czy on ma jakieś wady o którym właściciele rzetelnie poinformowali?
życie różnie się układa i czasem trzeba się rozstać z przyjacielem ...znaleźć jednak dobry dom żeby mieć pewnośc ze pies będzie szczęśliwy to jest dopiero wyczyn:-(
trzymam kciuki za pudliszonka, dajcie więcej fotek podsune go jednej pani:-) czy psiak jest wykastrowany już moze?

nie ma żadnej fundacji od pudli ...

Wad ukrytych, psiak nie ma . Jeżeli o coś konkretnego chodzi , dopytam właścicielkę :p?

Toffik jeszcze nie jest wykastrowany

Posted

No niestety żadna fundacja nie pomaga pudlom i pudlowatym, mało tego również hodowcy się w tą pomoc nie angażują:shake

Chyba mamy tylko takie zdjęcie Tofika.

Posted

Energy napisał(a):
No niestety żadna fundacja nie pomaga pudlom i pudlowatym, mało tego również hodowcy się w tą pomoc nie angażują:shake:

Chyba mamy tylko takie zdjęcie Tofika.

hihi sama jesteś hodowcą i Equus też:evil_lol:

Posted

a czy byłaby mozliwość wykastrować go jeszcze w jego dotychczasowym domu i odebrac dopiero jak sie wszystko zagoi? pytam tak na wszelki wypadek ale po prostu wiem o co pani mnie zapyta od razu:-)

a tu właśnie problem z tym , że psiaka chcemy wykastrować w nowym domu właśnie . Z tego co pamiętam to właścicielka Toffika zgodziła się nawet pokryć koszty kastracji , ale w nowym domu

Posted

GPooLCLD napisał(a):
hihi sama jesteś hodowcą i Equus też:evil_lol:

Tia ja jednorazowy hodowca jestem:evil_lol:
Equus miała miot:crazyeye:

sacred PIRANHA jasnowidz?

Posted

nie jasnowidz hihi tylko znam dobrze ta panią, podsuwałam jej juz psiaka i wiem o co pyta...tamten psiak nie przeszedł bo miał problemy z dziecmi a pani jezdzi do rodziny często a tam dzieci...dzieci z psami nauczone ale jak pies na widok dziecka rzuca się z zębami to niestety odpada juz w tym przypadku, pani zalezy na psie którego będzie mogła zabrac wszędzie a że sama jest typem ze w jednym miejscu nie zagrzeje długo to musimy znaleźc jej psa któremu taki styl życia będzie odpowiadał i który nie będzie sie stresował nowymi osobami dookoła ...pies ma być mały, lepiej już podrosnięty (nie szczeniak) i kochający świat i podróżowanie...możecie dopytac jak u tego pudelka z jeżdzeniem autem i komunikacją miejską?

Posted

Energy napisał(a):
Tia ja jednorazowy hodowca jestem:evil_lol:
Equus miała miot:crazyeye:

a żeby być hodowcą , to trza mieć miot :evil_lol:

nie jasnowidz hihi tylko znam dobrze ta panią, podsuwałam jej juz psiaka i wiem o co pyta...tamten psiak nie przeszedł bo miał problemy z dziecmi a pani jezdzi do rodziny często a tam dzieci...dzieci z psami nauczone ale jak pies na widok dziecka rzuca się z zębami to niestety odpada juz w tym przypadku, pani zalezy na psie którego będzie mogła zabrac wszędzie a że sama jest typem ze w jednym miejscu nie zagrzeje długo to musimy znaleźc jej psa któremu taki styl życia będzie odpowiadał i który nie będzie sie stresował nowymi osobami dookoła ...pies ma być mały, lepiej już podrosnięty (nie szczeniak) i kochający świat i podróżowanie...możecie dopytac jak u tego pudelka z jeżdzeniem autem i komunikacją miejską?

Toffik jest bardzo przyjaźnie nastawiony do obcych ludzi (w tym dzieci)
A z podróżami to nie wiem , ale zapytam .

A można wiedzieć coś więcej o domku ;)
Czy Toffik będzie musiał zostawać sam ? (on wytrzyma 8h max sam).
Jest energiczny - długie spacerki wchodzą w grę?
Są w domu inne zwierzęta ?
Skąd jest domek (Toffik przebywa teraz w okolicach Warszawy)?

Posted

GPooLCLD napisał(a):
a żeby być hodowcą , to trza mieć miot :evil_lol:

No po to się ma hodowlę, chyba:evil_lol:

Czy ten domek chce bardzo małego psiaka, bo Tofik to raczej średni pudelek;)
Ale na pewno jest cudnym psiaczkiem:lol:

Posted

ewentualny domek jest z zamościa, blok, to matka mojej kolezanki...mieszka sama, nie pracuje,ale za to duzo podrozuje- jezdzi po swoich dzieciach opiekowac sie wnukami, po prostu zycie w ciągłym ruchu. Chciałaby pieska którego mogłaby zabrać ze soba wszędzie, zostawanie w domu samemu byłoby raczej na krótkie okresy czasu typu wyjscie pani na zakupy. Pani jest juz starsza ale bardzo energiczna, zawsze w ruchu, wygadana i pozytywnie nastawiona do całego świata...taki pozytywny wariat by się jej przydał właśnie:-)
w razie ewentualnych wyjazdów czy pobytu w szpitalu tfu tfu czy cokolwiek innego gdzie nie mogłaby psa zabrac psiak byłby u mojej koleżanki (ma wysterylizowaną sukę z naszego zamojskiego schroniska ok 10kg kudłatą kundelkę i 5letnie najmlodsze dziecko)

a macie jakiegoś malutkiego kundelka (w sensie wzrostu nie wieku)

Posted

Energy napisał(a):
Mały czeka na domek:p

oj chciałabym :D
marzyłam nawet trochę o pudliszonie...
ale teraz to rodzice by mnie na bruk razem z tym psiakiem wyrzucili ;)
ewentualnie pies by został, ale ja to już raczej nie :eviltong: