Bolonczyk11 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 musicie mu dac ogloszenie na gummtre bo tam ponoc durzo ludzi zaglada. Quote
al'akir Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Toffik ma ogłoszenia na : allegro gumtree cafeanimal jutro zrobię mu jeszcze alegratkę Quote
al'akir Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 [quote name='Equus']nikt nie pyta o Tofika :([/QUOTE] pytają , no ale nie za fajni ludzi :roll:... jak na razie Quote
Energy Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='GPooLCLD']pytają , no ale nie za fajni ludzi :roll:... jak na razie[/QUOTE] No niestety:shake: Quote
Equus Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Lepiej poczekać na taki wymarzony domek - idealny dla psiaka, bo nie wiem czy wiecie ale Miki już nie ma domu... Quote
Onaa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 A psiaczek dalej bez domku ? Taki domowy pudliszonek. A który to Miki, też pudelek ? Quote
Equus Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Dogo07']A który to Miki, też pudelek ? Miki to bardzo fajna suńka, zwłaszcza dla kogoś kogo interesuje aktywność z psem - agility, bikejoring itp. Tu jest jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/177671-radosna-Miki-super-pies-do-sportu-mieszka-w-rozpadajAE-cej-siAE-budzie-POMOCY Quote
al'akir Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Equus napisał(a):Lepiej poczekać na taki wymarzony domek - idealny dla psiaka, bo nie wiem czy wiecie ale Miki już nie ma domu... coś nie wyrabiam ostatnio z wątkami .... Myślałam , że Miki zostanie .. Quote
Marta67 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Matko jaki on przepiękny :) mam jakąś słabość do pudliszonów chyba ;) Quote
Energy Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Marta67 napisał(a):Matko jaki on przepiękny :) mam jakąś słabość do pudliszonów chyba ;) Mały czeka na domek:p Quote
sacred PIRANHA Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 zapisuję się na wątek, nie orientuje sie w sytuacji ale czy jest jakas fundacja pomagająca pudlom w potrzebie? może oni mieliby jakieś chętne sprawdzone domki? ładny miły psiak z opisu a czy on ma jakieś wady o którym właściciele rzetelnie poinformowali? życie różnie się układa i czasem trzeba się rozstać z przyjacielem ...znaleźć jednak dobry dom żeby mieć pewnośc ze pies będzie szczęśliwy to jest dopiero wyczyn:-( trzymam kciuki za pudliszonka, dajcie więcej fotek podsune go jednej pani:-) czy psiak jest wykastrowany już moze? Quote
al'akir Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):zapisuję się na wątek, nie orientuje sie w sytuacji ale czy jest jakas fundacja pomagająca pudlom w potrzebie? może oni mieliby jakieś chętne sprawdzone domki? ładny miły psiak z opisu a czy on ma jakieś wady o którym właściciele rzetelnie poinformowali? życie różnie się układa i czasem trzeba się rozstać z przyjacielem ...znaleźć jednak dobry dom żeby mieć pewnośc ze pies będzie szczęśliwy to jest dopiero wyczyn:-( trzymam kciuki za pudliszonka, dajcie więcej fotek podsune go jednej pani:-) czy psiak jest wykastrowany już moze? nie ma żadnej fundacji od pudli ... Wad ukrytych, psiak nie ma . Jeżeli o coś konkretnego chodzi , dopytam właścicielkę :p? Toffik jeszcze nie jest wykastrowany Quote
Energy Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 No niestety żadna fundacja nie pomaga pudlom i pudlowatym, mało tego również hodowcy się w tą pomoc nie angażują:shake Chyba mamy tylko takie zdjęcie Tofika. Quote
al'akir Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Energy napisał(a):No niestety żadna fundacja nie pomaga pudlom i pudlowatym, mało tego również hodowcy się w tą pomoc nie angażują:shake: Chyba mamy tylko takie zdjęcie Tofika. hihi sama jesteś hodowcą i Equus też:evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 a czy byłaby mozliwość wykastrować go jeszcze w jego dotychczasowym domu i odebrac dopiero jak sie wszystko zagoi? pytam tak na wszelki wypadek ale po prostu wiem o co pani mnie zapyta od razu:-) Quote
al'akir Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):a czy byłaby mozliwość wykastrować go jeszcze w jego dotychczasowym domu i odebrac dopiero jak sie wszystko zagoi? pytam tak na wszelki wypadek ale po prostu wiem o co pani mnie zapyta od razu:-) a tu właśnie problem z tym , że psiaka chcemy wykastrować w nowym domu właśnie . Z tego co pamiętam to właścicielka Toffika zgodziła się nawet pokryć koszty kastracji , ale w nowym domu Quote
Energy Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 GPooLCLD napisał(a):hihi sama jesteś hodowcą i Equus też:evil_lol: Tia ja jednorazowy hodowca jestem:evil_lol: Equus miała miot:crazyeye: sacred PIRANHA jasnowidz? Quote
sacred PIRANHA Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 nie jasnowidz hihi tylko znam dobrze ta panią, podsuwałam jej juz psiaka i wiem o co pyta...tamten psiak nie przeszedł bo miał problemy z dziecmi a pani jezdzi do rodziny często a tam dzieci...dzieci z psami nauczone ale jak pies na widok dziecka rzuca się z zębami to niestety odpada juz w tym przypadku, pani zalezy na psie którego będzie mogła zabrac wszędzie a że sama jest typem ze w jednym miejscu nie zagrzeje długo to musimy znaleźc jej psa któremu taki styl życia będzie odpowiadał i który nie będzie sie stresował nowymi osobami dookoła ...pies ma być mały, lepiej już podrosnięty (nie szczeniak) i kochający świat i podróżowanie...możecie dopytac jak u tego pudelka z jeżdzeniem autem i komunikacją miejską? Quote
al'akir Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Energy napisał(a):Tia ja jednorazowy hodowca jestem:evil_lol: Equus miała miot:crazyeye: a żeby być hodowcą , to trza mieć miot :evil_lol: sacred PIRANHA napisał(a):nie jasnowidz hihi tylko znam dobrze ta panią, podsuwałam jej juz psiaka i wiem o co pyta...tamten psiak nie przeszedł bo miał problemy z dziecmi a pani jezdzi do rodziny często a tam dzieci...dzieci z psami nauczone ale jak pies na widok dziecka rzuca się z zębami to niestety odpada juz w tym przypadku, pani zalezy na psie którego będzie mogła zabrac wszędzie a że sama jest typem ze w jednym miejscu nie zagrzeje długo to musimy znaleźc jej psa któremu taki styl życia będzie odpowiadał i który nie będzie sie stresował nowymi osobami dookoła ...pies ma być mały, lepiej już podrosnięty (nie szczeniak) i kochający świat i podróżowanie...możecie dopytac jak u tego pudelka z jeżdzeniem autem i komunikacją miejską? Toffik jest bardzo przyjaźnie nastawiony do obcych ludzi (w tym dzieci) A z podróżami to nie wiem , ale zapytam . A można wiedzieć coś więcej o domku ;) Czy Toffik będzie musiał zostawać sam ? (on wytrzyma 8h max sam). Jest energiczny - długie spacerki wchodzą w grę? Są w domu inne zwierzęta ? Skąd jest domek (Toffik przebywa teraz w okolicach Warszawy)? Quote
Energy Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 GPooLCLD napisał(a):a żeby być hodowcą , to trza mieć miot :evil_lol: No po to się ma hodowlę, chyba:evil_lol: Czy ten domek chce bardzo małego psiaka, bo Tofik to raczej średni pudelek;) Ale na pewno jest cudnym psiaczkiem:lol: Quote
sacred PIRANHA Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 ewentualny domek jest z zamościa, blok, to matka mojej kolezanki...mieszka sama, nie pracuje,ale za to duzo podrozuje- jezdzi po swoich dzieciach opiekowac sie wnukami, po prostu zycie w ciągłym ruchu. Chciałaby pieska którego mogłaby zabrać ze soba wszędzie, zostawanie w domu samemu byłoby raczej na krótkie okresy czasu typu wyjscie pani na zakupy. Pani jest juz starsza ale bardzo energiczna, zawsze w ruchu, wygadana i pozytywnie nastawiona do całego świata...taki pozytywny wariat by się jej przydał właśnie:-) w razie ewentualnych wyjazdów czy pobytu w szpitalu tfu tfu czy cokolwiek innego gdzie nie mogłaby psa zabrac psiak byłby u mojej koleżanki (ma wysterylizowaną sukę z naszego zamojskiego schroniska ok 10kg kudłatą kundelkę i 5letnie najmlodsze dziecko) a macie jakiegoś malutkiego kundelka (w sensie wzrostu nie wieku) Quote
al'akir Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Toffik też waży 10kg Dom super :) a mamy trochę pudli i pudlowatych , w różnych wielkościach i kolorach http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie.-26-pudelk%C3%B3w-prosimy-o-og%C5%82oszenia! Quote
Marta67 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Energy napisał(a):Mały czeka na domek:p oj chciałabym :D marzyłam nawet trochę o pudliszonie... ale teraz to rodzice by mnie na bruk razem z tym psiakiem wyrzucili ;) ewentualnie pies by został, ale ja to już raczej nie :eviltong: Quote
Recommended Posts