Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wspaniale, że Saba jest już u Wspaniałych Ludzi. Masz kontakt z tymi Osobami ?? Rozmawiałam dziś z Panią od Artusia. Opowiadała o nim i o innych pieskach. Aleksandro Pani od Artusia zapamiętała trzy psy, które widziała w schronisku i poprosiła abym zapytała co się z nimi dzieje, bo Pani oferuje swoją pomoc w szukaniu im domu poprzez swoją Rodzinę, Znajomych i Sąsiadów. Pierwszy z nich to mały, wtedy siedmiomiesięczny, teraz pewnie dziesięciomieszęczny, smutny, ciemny pies, tylko nie wiem czy pies czy sunia. Pies był wtedy w klatce na przeciwko Artusia. Drugi pies to sunia, która jest bardzo podobna do Artusia, na początku myśleliśmy, że to Artuś. Była ona w kliperku blisko Artusia tak, że jak czekaliśmy przed schroniskiem i staliśmy przodem do wejścia do schroniska, widzieliśmy ją dobrze, po naszej prawej stronie, była dosyć blisko. Jej kliperek był ustawiony chyba na innym kliperku. Trzeci pies to sunia, młoda i bardzo wesoła, która była chyba w kwarantannie jako pierwsza w klatce tuż obok biura. Była w pierwszej klatce ustawionej na innej klatce, po lewej stronie wychodząc z biura młoda, wesoła, jasna chyba ruda, wydaje mi się że trochę do Bonzo z mojego wątku podobna. Aleksandro przepraszam za tak niedokładne informacje ale tyle wiem, Pani nie miała śmiałości wcześniej zapytać, teraz poprosiła o to, bo chciałaby pomóc. Jeśli tylko możesz pomóc lub ktoś z Was może pomóc, to bardzo proszę.

Posted

Rozejrzę się ale młode psy a zwłaszcza młode psy z kliperków, ktore stoją w wejściu mają największą szansę na adopcję bo ludzie często wybierają z pośród tych tylko piesków.

Sunia podobna do Artusia poszła do adopcji, a kilku miesięczne psiaczki pewnie też, sama dalam kilka takich psiaczków, jak piszesz, też ale niestety kliperki są przestawiane, teraz jest inny ich uklad i bez numeru nie możemy mieć pewności czy to byly te pieski, natomiast takich psiaczków jest ciągle bardzo dużo i codziennie są nowe.

Z praktycznego punktu widzenia nie promuję dodatkowo psów bardzo młodych, ślicznych, wyeksponowanych w wejściu, bo one same zaczepiają ludzi, nawiązują kontakt, ich pobyt w kontenerkach jest w miarę krótki, jak jest dobry weekend to jest adoptowanych nawet i 15 psów z kontenerków. Psy na końcu schroniska przebywają latami w schr te w wejściu, tygodniami.

Posted

Alekssandra, na prawde Saba adoptowana? Wiesz cos wiecej, bylas przy adopcji? Wiesz cos o domku, mozna sie cieszyc? Ja juz swietuje :multi::multi::multi:.
Teraz kolej na Lasucha. Najpierw powtorzymy mu ogloszenia, a potem jesli wciaz nie znajdzie domu (tfu, tfu) bedziemy myslaly co dalej.

Posted

Zajrzyjcie na bazarek aby uratowac Frodo od schronuhttp://www.dogomania.pl/threads/185064-Coś-Specjalnie-dla-Ciebie-dodatki.-Uratuj-Frodo-od-Schronu.-do-14.05-do-godz.-22.00/page5

Posted

Dziękuję Aleksandro za odpowiedź. Teraz czas na to aby Łasuch był szczęśliwy. Bardzo się cieszę, że Saba już jest w Dobrym Domku, czego życzę wszystkim zwierzętom Paluchowym i nie tylko Paluchowym.

Posted

Tak na pewno, dałyśmy ją osobiscie. Państwo z dobrymi warunkami, wrażliwi, zapytali jakie psy nie maja szansy, odpowiedziałam ,że te starsze, ze wszystkich pokazanych Państwu psów, najbardziej spodobala się Saba i Dagi. Saba była starsza bo Dagi to młody psiak, poszliśmy na spacer i Pani nie chciała juz spacerować z Dagim i porównywać, zdecydowala się na Sabcię. Za wcześnie żeby oceniać ale wg mnie udana adopcja, mamy kontakt z właścicelami.

Posted

Proszę Was o pomoc założyłam wątek kolejnym dwóm psom ich historie są bardzo smutne. To Piccolo i Barnaba. Piccolo jest niechcianym pieskiem a historia jest Barnaby jak z zakochanego kundla i tylko od ludzi zależy czy zakończenie obu tych historii będzie szczęśliwe. Oto ich wątek http://www.dogomania.pl/threads/185668-Niechciany-Piccolo-i-zdruzgotany-Barnaba-szukaj%C4%85-ukojenia-i-Wspania%C5%82ych-Ludzi?p=14684730#post14684730

Posted

Moj pupilek Lasuch bedzie mial wkrotce nastepna serie ogloszen. Po tej serii zostaje nam jeszcze wyroznione allegro i nastepne ogloszenia itd,, az do skutku. Z pieskami powyzej 5 lat jest troche trudno, ale maluch jest taki uroczy, ze ktos musi sie zakochac.

Posted

Zarowno Sabcia jak i Łasuszek to 7-8 latki, chętnych wielu na takie psy nie ma ale często są to bardziej przemyslane, świadome adopcje.

Ludzie często kierują się taką opinią, ze tylko młodego psa moga ulożyć, prawda jest taka, ze ktoś kto NIE umie postępować z psami, nie ułoży żadnego psa, młodemu wyrobi zle nawyki i nerwicę.

Starsze psy powyżej 6 lat, polecam rodzinom z dziećmi, bo są one mniej podatne na rozemocjonowanie, bardziej stacjonarne i wiek szczenięcy ( gryzenie wszystkiego i wszystkich naokoło) mają za sobą .

Posted

Wszystkie i młodsze i starsze zasługują na Wspaniałych Ludzi. Płakać mi się chce ile krzywdy się dzieje i jak bardzo to przykre, że takie istotki takie wrażliwe i ufne cierpią przez ludzką głupotę. Psu nie potrzeba wiele do szczęścia, jedzenie, picie, spacery, szacunek, opieka i głaski. To wszystko czego pies potrzebuje, nic więcej, a nam tak trudno im ofiarować tych kilka podstawowych spraw, które dla nich są bardzo cenne. Cieszę się, że są tacy ludzie jak Wy i to sprawia, że człowiek to brzmi dumnie.

Posted

Pani od Saby dzwoniła podziękować za pokazanie Sabci w schr. Saba zachowuje się wzorowo, jest bardzo wpatrzona w swoją panią, tak jak przypuszczalyśmy, nie sprawia kłopotu i cieszy się ze wszystkiego, psi skarbek nasz :)

Na wątki zaglądam.