anahi1 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Witajcie! Czy ktoś ma jakiś przepis na dropsy dla psa ? Chciałam sama zrobić mojemu pieskowi :p Chcę uczyć ją różnych sztuczek i innych takich , ale nie mam czym nagradzać ,a mięsa mi szkoda .Jeśli ktoś zna przepis na dropsy niech napisze . A wiecie może po ile można kupić dropsy w zoologiku albo w markecie ? Dziękuję z wszystkie odpowiedzi :p Quote
engelina_88 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Pudełko psich ciastek (400g) kosztuje 11 zł. Ja kupuje takie dla jorków bo są małe i jest ich dużo ;) Jednak nie jest dobrze dawać takie kupne dropsy cały czas. To tak jakbyś nagradzała dziecko czipsami, albo czekoladą. Trochę można, ale nie codziennie i nie za dużo. Dlaczego szkoda ci mięsa? Mięska nie żałuj ;) najlepsza nagroda i na dłuższą metę wyjdzie ci taniej niż kupne smakołyki. Możesz np ugotować pierś kurczaka i pokroić na drobne kawałeczki- im więcej tym lepiej. Takie kawałeczki możesz wykorzystać zamiast ciastek (albo na przemian). No chyba, że pies dostaje takie jedzenie jako normalny posiłek. Wtedy możesz zrobić odwrotnie- nagradzać psa suchą karmą- pod warunkiem, że znajdziesz taką, która będzie psu naprawdę smakować. Moja znajoma tak zrobiła i nauczyła psa kilku sztuczek nagradzając go tylko kuleczkami pedigree. ed. a tak w ogóle to poszukaj tu: http://www.dogomania.pl/threads/47771-Przepisy-na-psie-ciasteczka-) Quote
Christiane Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Dropsów dla psów raczej nie zrobisz, bo to trzeba umiec zrobic tak, aby psa nie otruc ;D Lepiej kup suszonego kurczaka [miękkiego], u mnie na szkoleniu polecali a pozatym wszystkie psy za tym szaleją i zrobią wszystko za chocby najmniejszy kawałek. Quote
Paulex Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Christiane']Dropsów dla psów raczej nie zrobisz, bo to trzeba umiec zrobic tak, aby psa nie otruc ;D Lepiej kup suszonego kurczaka [miękkiego], u mnie na szkoleniu polecali a pozatym wszystkie psy za tym szaleją i zrobią wszystko za chocby najmniejszy kawałek.[/QUOTE] słyszałam ze ciastka z wątroby też działają na szkoleniu cuda :) Quote
Lawinka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Paulex napisał(a):słyszałam ze ciastka z wątroby też działają na szkoleniu cuda :) tez o tym slyszalam ale sama jeszcze tego nie wyprobowalam :) Quote
Recommended Posts