Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ada89 napisał(a):
jamniki są chondrodystroficzne :cool3: - jedno z niewielu mądrych słów jakie znam :multi:
ada89...no wiesz.....ja tu plebejskie okreslenia a ty z grubej walisz:oops: :lol: ...musze zlozyc samokrytyke:cool1:

Posted

Dziś będąc u veta po tabletki na robale spytałam czy mój pies jest jakiś wydłużony(jamnikopodobny),napomknęłąm coś o jakiś więzadłach ale on na mnie tylko popatrzył dziwnie,powiedział ,ze jest normalna i jak coś to on ją chętnie ode mnie weżmie.
Już więcej nie wspomnę o tym,że kreci tyłkiem(a ja parę dni temu gotowa byłam bić się ze złodziejami,bo wciągnęli mi ją po ciemku w krzaki,żebym nie zobaczyła ich gębów(mord..)czy jeszcze inaczej ale o to samo chodzi .

Posted

ayshe napisał(a):
ada89...no wiesz.....ja tu plebejskie okreslenia a ty z grubej walisz:oops: :lol: ...musze zlozyc samokrytyke:cool1:

chondrodystrofia to genetycznie uwarunkowane zaburzenia rozwoju szkieletu, polegające na upośledzeniu kostnienia śródchrzęstnego :cool3:
kiedyś wymówiłam to słowo na lekcji polskiego... ale ich zagięłam... a co! nawet gdybym jakąś bzdurę na ten temat powiedziała to i tak by sie nikt nie skapnął... ależ ja jestem mądra... :evil_lol: drugie trudne słowo związane z psami jakie znam to - neotennik :loveu: o tyle o ile nie trudne do wymówienia to znaczenie często nieznane... :p
dobra, dobra już sie nie chwale :cool3:

Posted

kochani, bratowa zastanawia się nad zakupen ON. znalazła hodowlę, hodowca ma zaświadczenia itp. ale szczeniaczek który jej się podoba ma uszka wywinięte do tyłu. hodowca zapewnia że szczeniaczek z tego wyrośnie, ale my mamy swoje wątpliwości.

powiedzcie, czy się z tym zetkneliście i czy rzecywiście z tego wyrośnie? uszka mu stają, ale wygląda przekomicznie.

acha- ja już dziś też stane się dumną posiadaczką małego ON. więc pewnie będę często was nękać ;)

• 2 months later...
Posted

Pokolej.
U 10 tygodniowego szczeniaczka..jeśli podstawa ucha stoi prawidłowo to uszy o ile są normalnej wielkości i budowy to stana w pużniejszym wieku,mogą byc jednak miękkie.
Co do 10 miesiecznego psa,to jeśli nawet stojące uszka w tym wieku są aż tak miękkie to najprawdopodobniej miękkie juz zostaną.

Posted

a najlepszy numer to przezylam ostatnio u gronka ze szkolenia ktoremu ucho podklejane stanelo w wieku roku.a ja chite olalam:placz: .moglam byc bardziej wytrwala:roll: .tyle ze ja nie mam przekonania co do stawiania uszu.:cool1:

• 9 years later...
  • 5 months later...
Posted

Cześć wszystkim! 

Mam podobny problem, mam owczarka niemieckiego w wieku 8 miesięcy. Jedno uszko mu stoi pięknie, a drugie wisi sobie beztrosko. Myślałam, że pójdę do weta i zrobi mu badania krwi, ale on powiedział, że to nie ma sensu i tyle...Proszę Was o porade czy mam się bać czy cierpliwie czekać??

Pozdrawiam cieplutko;))