Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

adkaaa5. w miare mozliwosc nie pozwalaj jej chowac sie po kątach i pod łóżko.

Ona powinna siedziec/lezec w centralnym punkcie mieszkania tak, zeby miec mozliwosc obserwacji. TO pierwszy etap jej socjalizacji. Musi by na widoku i musi obserwowac, ze to co robisz nie jest zle. Musi zrozumiec tez, ze nawet jak jest na widoku nic jej nie grozi.

Jak u niej z kupka i siku (czyt. pakiety ;) )

(moja Sisi dzisiaj po raz pierwszy zrobila caly pakiet na spacerku :) )

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona obserwuje jak nikt nie patrzy... Wtedy nawet idzie sobie do drugiego pokoju, ale jak tylko zobaczy kogos to ucieka zeby sie schowac... Musi minac troche czasu, aby ona zaufala czlowiekowi... Nie oczekuje od niej, ze ma sie zmienic po 2 dniach... czy nawet po 2 tygodniach... Podejrzewam, ze to co przezyla w Doborocinie na dlugo zostanie jej w pamieci i bedzie otwierala sie bardzo powolutku...

Posted

Wiem co to znaczy. (o, teraz wielam sie w role Kany, ktora mocno trzymala mnie na duchu i pouczla jak byla u mnie Kropka). Moja Kropa uciekala przede mna przez tydzien. ZAlozenie jej szelek graniczylo z cudem. Na widok reki kladla sie na plecach, mruzyla oczy i czekala na cios. Byla strasznie biedna. A. Pakiety oczywiscie na panelach :)
Za jakis tydzien, poltora bedzie poprawa (moze szybciej). Tak bylo u Kropkowej.

Mowka musial przezyc baardzo duzo zlego...a co dokladnie? tego mozemy sie tylko domyslac...moze to i dobrze,ze psy nie mowia...

Posted

Jeszcze dwa dni z tego co pamiętam i Mrówka do nowego domku pojedzie :)
Znów się pewnie maleństwo zestresuje, no ale mam nadzieję, że to ostatni już raz, a potem... potem już będzie tylko lepiej :)
Obdarzona miłością i troskliwością szybko wróci do pionu :)

Posted

Halo, halo? Co tam u Mróweczki słychać?
O ile się nie mylę, to dziś do nowego domku jedzie? po nowe życie?? tak?
zrobiła jakieś postepy przez te dwa dni??

Posted

Napisze jeszcze raz, bo juz nie wiem komu, gdzie pisałam o postepach Mroweczki :) a od dzisiaj Kajuni- bo tak się bedzie nazywac w nowym domku. Kajunia nadal sie boi jednak widac, ze jej strach jest troche mniejszy. Wczesniej siedziala tylko w budce kociej lub w jakims kąciku, a teraz juz czesto wychodzi i patrzy co sie dzieje :) Chodzi tez z pokoju do pokoju- czasem ma nawet calkiem podniesiony ogonek :) Na dworze wie, ze ma zrobic pelen "pakiecik", w zaleznosci czy sa inne psy na podworku i ludzie jej zachowanie sie zmienia. Jesli jest cicho i sa tylko moje zwierzaki to Kaja swobodnie chodzi i wacha sobie trawke:) Jesli jest pies sasiadow albo dzieci biegaja po podworku Kajunia ucieka w kącik i nie chce chodzic po trawce :( W domu Kajka jest grzeczna, nie bedzie sprawiala problemow. Ciesze sie, ze w koncu bedzie miala kochajacy domek :)

Dzwonila do mnie Tarzanka wszystko juz umowione jeszcze pare godzin i malutka jedzie do domku :)

Posted

Mroweczka juz w domciu, troszke niesmiala, wystraszona, ale bedzie dobrze :)

Ciociu Moniko, prosimy o zmiane tytulu i dziekujemy, ze pomoglas!
I pozostalym dziewczynom rowniez wielkie DZIEKI...
Madalleno, ty znalazlas domek :)
No i wreszcie samemu DOMKOWI za nowa szanse!

Posted

Madallena napisał(a):
Cała przyjemnośc po mojej stronie :)
które mikro z Dobrocina szukaja domkow?

macie jakis odzew z ogloszen?

do mnie odezwaly sie poki co dwie osoby z ogloszen Mrowci ,jedna pani adoptowala dzisiaj szczeniaka z wrocka a druga cos niezdecydowana :/ Myslalam ze bedzie wiekszy odze z ogloszen ,niestety jakos coraz ciezej z adopcjami.