Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prosze o pilny kontakt kogos odpowiedzialnego za Mroweczkę:) Mam możliwośc DT darmowego oczywiscie u mojej córci (tylko z jedzonkiem- bo to studenci) dla Mrówci,lub dla innego mikruska(musi byc maleńki) ale musimy uzgodnic kilka ważnych sparw:):)A...i domek do konca czerwca...:((mlodzi wyjeżdzają)

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Transportu bedziemy szukac, napewno - prosimy o pomoc finansowa, bo same nie podolamy.
Gosiu gdzie bylby ten tymczas i co zrobimy jak Mrowka nie pojdzie do nowego domu? To najwazniejsze pytanie.

Domek we Wroclawiu:):)
Nie wiem jaka ilośc jedzonka potrzebuje taka malizna- i jaka to bylaby kwota, ale chyba nie taka wielka:)
No niestety na druga częśc pytania nie umiem odpoiwedziec:(...u mnie by pewnie wylądowal- ale mnie nie bedzie w domku szybciej niż Marty-bo ja juz 28 czerwca wyjeżdzam na ponad miesiąc z domu...Pozostaje nadzieja, ze domek znajdzie się szybko- ale jesli nie..:(...no mamy tylko taka mozliwosc..ale jak popatrzylam na ta malizne i pomyslalam, ze musi tam siedziec...a domek mialby od poniedzialku juz nawet:):)
A..i jeszcze jedno pytanko:) JAK malutka znosi jazdę autem?To ważne bardzo- Martusia jeźdxi do domku- do mnie. W domku zawsze ktos zostaje, ale na pewno wolalaby mala zabierac ze soba:)
NO nie wiem- decydujcie:) Domek jest sprawdzony- iwa77 chyba oddawala nam (im znaczy) Salmunie (najpierw tam, do Marty szla na DT;)), dzis pojechala od nich sunia ktorą mieli 3 dni na "przetrzymaniu"- ze schronu z Wałbrzycha- czekala na transport do Katowic:)
Ale tak, jak pisalam..opcja tylko na dwa miesiace:(..inaczej nie ma mozliwości...więc decydujcie. :):)

Posted

Dziewczyny i co robimy, ja do Wrocka moge dowiezc, trzeba zebrac na karme i najwazniejsze, co jak nadejdzie czerwiec a Mroweczka bedzie na dt.
Macie pomysly?
O zachowanie w aucie zapytamy, ale nie sadze, zeby sunia w pseudo schronie byla wożona autem.

Posted

Ludzie zrozumcie w koncu, ze my prawie nic o tych psach nie wiemy... Tyle co pojedziemy zrobic zdjecia... jak pytamy cos o psy to odpowiedz jest nikła... co najwyzej plec i wiek... nic poza tym nie wiemy... Te psy na oczy samochodu nie widzialy, nie widzialy weta... my nie damy rady przewiezc kazdego jednego psa samochodem, sprawdzic jak sie sprawuje do dzieci, czy toleruje koty... My sobie zyly wypruwamy zeby porobic zdjecia, pooglaszac jako tako.. nawet nie mamy do kogo kontaktu podac :( Ciezko sie z kimkolwiek tam dogadac............... p.s tylko sie nie obrazajcie, ale taka jest prawda.....

Posted

adkaaaaa5 napisał(a):
Ludzie zrozumcie w koncu, ze my prawie nic o tych psach nie wiemy... Tyle co pojedziemy zrobic zdjecia... jak pytamy cos o psy to odpowiedz jest nikła... co najwyzej plec i wiek... nic poza tym nie wiemy... Te psy na oczy samochodu nie widzialy, nie widzialy weta... my nie damy rady przewiezc kazdego jednego psa samochodem, sprawdzic jak sie sprawuje do dzieci, czy toleruje koty... My sobie zyly wypruwamy zeby porobic zdjecia, pooglaszac jako tako.. nawet nie mamy do kogo kontaktu podac :( Ciezko sie z kimkolwiek tam dogadac............... p.s tylko sie nie obrazajcie, ale taka jest prawda.....

ALe na co się mamy obrażać..??Zapytalam, bo na watku nic nie ma o tym, czy wiecie, czy nie wiecie...:) JAsne, ze to i tak sie okaże jakby miala jechać, to juz w podrozy do Wrocka będzie wiadomo:)...no nic...jakby co- piszcie:) MArta i jej chlopak nawet nie wiedzą jak Mrówcia wygląda,im jest obojetne- chca tylko pomoc.. mają tu wejśc ale nie da zalogowani na dogo:)
Rozmawialam tylko z Martą przez telef i stąd wszystkie ewentualne opcje opisane:)

Posted

Przegladac watek moga bez logowania, gdyby chcieli pisac posty juz nie.
Zapraszamy zatem Coreczke :)
A jutro bedziemy chcialy zrobic jej nowe zdjecia do ogloszen.
Pracownik nie mogl jej postawic na ziemi bo by uciekla.
Jest taka malutka, eteryczna i ma wilgotny nosek do calowania :(
Musi sie strasznie bac w tym miejscu....

Posted

adkaaaaa5 napisał(a):
Oj musi... To miejsce sieje groze...

Blagam ciiiii...juz nic nie piszcie...:(:(...zabierajcie ja stamtąd..no....:(....ja myslę, ze domki to beda sie o nia bily...ale kiedy bylaby sterylka??Bo rozumiem, ze zanim ogloszenia beda to musi miec najpierw sterylke??

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Na sterylke musimy zebrac fundusze i wlasciwie nie mamy gdzie jej dac po zabiegu.
Czy corka zgodzilaby sie aby sterylka byla przeprowadzona u Was, we Wroclawiu, jak Morwcia trafi na Dt?

Jasne, ze tak. Salmunie tez mialy u sebie po sterylce, wiec ma juz wprawe:);)

Posted

adkaaaaa5 napisał(a):
a czy orientujesz sie jaki jest koszt sterylizacji we Wro? Bo wiem, ze sa duze rozbieznosci w cenach...

Nie mam pojęcia, bo Salma byla w schronie sterylizowana. Tzn byla juz na tymczasie, ale Iwa jakos zadbala, ze po tygodniu chyba Marta pojechala:)
Ja nie mieszkam we Wroclawiu niestety:(

Posted

[quote name='Madallena']Dziewczyny, czy w razie gdyby znalazl sie dom (Gliwice) dalybyscie rade zawiezc tam Mrowke?

Helołłłł!
Zacytuje sama siebie, bo moze nie zauwazylyscie! i nie wiem po co te rozmowy o DT jak Mrowka ma juz DS :D

i odpowiedz z maila:

Witam! Oczywiście gdybym ją adoptowała na pewno ją wysterylizuję. Jeżeli
Pani chce proszę się skontaktować z Moniką-Pianką, ona bardzo udziela
się na dogomanii (i nie tylko) i wie jakie są warunki w moim domu,
jesteśmy w stałym kontakcie, wie co się dzieje z psami, wysyłam jej też
zdjęcia. Ja wiem co to znaczy mieć w domu "nieadopcyjnego" psa, Burek
podobno taki był ale u nas zmienił się bardzo więc myślę że podołam z
opieką nad Mróweczką i że szybko dojdzie do siebie po tym co przeszła.
Będę czekać z niecierpliwością na dalsze wiadomości, gdyby udało się
załatwić ten transport byłoby super. Pozdrawiam:)

Posted

Wiezcie i to ...no wlasnie, zadalam pytanie kiedy Mrowka moglaby przyjechac :)

Dostalam historie wszystkich psiakow. Wszystkie wziete ze schronisk, psy, ktore w schronie siedzialy po kilka.kilkanasie (!) lat znalazly dom u tej kobiety. Mysle, ze wizyta przedadopcyjna jest w tym wypadku zbedna. Tzn trzeba ja zrobic ale z Mrowka na rekach :)

Posted

Szczerze mówiąc nie spodziewałysmy sie tak szybkiego obrotu sprawy :):):) Mroweczka zostanie wyciagnieta z umieralni w DBC jesli tylko znajdziemy pieniazki na transport!!! POTRZEBUJEMY WSPARCIA... tylko maly kroczek dzieli ją od "nowego, dobrego zycia" Pomożcie :)

Posted

marta do mnie zadzwonila :):) Mowi ze wlasnie weszli na watek, juz sie "zakochali" i doczytali wiadomosc:)i:):):)!!!!!!!!!!!
No to sparwa zalatwiona na CITO:D
Jeśli macie jakiegos innego mikruska ale takiego w wielkiej potrzebie- to propozycja jest aktualna:)

Posted

gonia66 napisał(a):
marta do mnie zadzwonila :):) Mowi ze wlasnie weszli na watek, juz sie "zakochali" i doczytali wiadomosc:)i:):):)!!!!!!!!!!!
No to sparwa zalatwiona na CITO:D
Jeśli macie jakiegos innego mikruska ale takiego w wielkiej potrzebie- to propozycja jest aktualna:)

pewnie że są mikrusy w potrzebie wejdź proszę na wątek mikropsiaków, którego banerek Madallena ma w podpisie, tam jest full mikrusów, które potrzebują dt.

A zresztą z tego pseudo...z którego jest Mrówcia, to tam jest jeszcze jedna taka kruszyna, ale już bardziej kudłata, imieniem Sonia - ona też szybko znajdzie domek, ale w tym pseuda siedzieć nie może dłużej, może jej Twoja córcia mogłaby dać dt?