asia_i_bora Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Szukam jakiegoś fajnego, krótkiego imienia na literę B dla gończej suki... myślałam o Bystrej, Borze, ale nie chcę, żeby się powtarzało... Może Baszta, Brawura, Barwa?... Pomóżcie mi coś wymyśleć... Quote
mmbbaj Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Sabina1 napisał(a):Bonnie Blue :lol::lol::lol: fanka "Przeminęło z wiatrem"? ;), a może Bona? :eviltong: Quote
Sabina1 Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Bona - bardzo ładnie. A fanką Scarlett byłam kiedys rzeczywiście, przez te jej miłość do ziemi.:lol: Quote
asia_i_bora Posted April 4, 2006 Author Posted April 4, 2006 Chciałabym, aby to imię miało coś wspólnego z geografią lub myślistwem albo muzyką... Quote
aśka-od-dagona Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 hmmm, imię najczęściej przychodzi samo, kiedy się na psa spojrzy;) Quote
Hania Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Tak naprawdę to przy fajnym imieniu nie ma szansy, zeby się nie powtarzało. To tak jak z imionami ludzi - i jakoś nikt sie tym nie przejmuje. Ja mam gdzieś kartkę z wypisanymi propozycjami imion na "B" - może uda się ją znaleźć. Quote
Ziółkowa Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 A moze Baciara? Bagietka,Bajka,Bajarka,Bajda,Bajera,Bakburta :p , Bakcyla, Balerina, Balia, Balsa, Banda, Bandura, Bandyta,Bandżola, Bańka, Baretka, Bariera, Barka ,Baryłka, Basta i mozna by tak dluuuuuuuuugo myslec :lol: Quote
weszynoska Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 ech jedno imię a u mnie będzie cały miot na literkę D też macie jakies pomysły :lol: bo ja nie mogę zaskoczyć, no ale do maja mam czas ;) Quote
puz Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 To ja mam dwie propozycje Bagira Bujka - to imie dla suni zawiadiaki łobuzicy Quote
Marysia_i_gończy Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 weszynoska napisał(a):a u mnie będzie cały miot na literkę D :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :roll: :roll: :roll: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Dziwię się, bo całkiem nie tak dawno można było całą Twoją hodowlę kupić na allegro! A teraz kolejny miot...? Pozdrawiam Marysia i Una Quote
KUMPELka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a)::crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :roll: :roll: :roll: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Dziwię się, bo całkiem nie tak dawno można było całą Twoją hodowlę kupić na allegro! A teraz kolejny miot...? Pozdrawiam Marysia i Una :crazyeye: Naprawdę :-o Quote
Marysia_i_gończy Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Ziółkowa napisał(a):A moze [...] Basta BASTA podoba mi się bardzo :) Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Marysia_i_gończy Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 KUMPELka napisał(a)::crazyeye: Naprawdę :-o Naprawdę. Przecież to absolutnie nie jest temat do żartów. Była wystawiona na allegro suka-matka i dwa, bodajże siedmiomiesięczne, podrostki. Że niby likwidacja hodowli. A teraz co? Podrostki udało się sprzedać więc huzia następny miot? :-o Pozdrawiam Marysia i Una Quote
KUMPELka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a):Naprawdę. Przecież to absolutnie nie jest temat do żartów. Była wystawiona na allegro suka-matka i dwa, bodajże siedmiomiesięczne, podrostki. Że niby likwidacja hodowli. A teraz co? Podrostki udało się sprzedać więc huzia następny miot? :-o Pozdrawiam Marysia i Una To nieładnie :mad: Quote
puz Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Kazdy z nas ma chwile slabosci moze warto nie wyciagac pochopnych wniosków i na szczescie zakończyło sie wszystko szczesliwie. Oba szczeniaki min Czesnik znalazły dom i jestem zadowolona ze wlsanie Czesnik dzieki stronie adopcyjnej trafil do nowych wlascicieli. Akurat w hodowli kryła aktualnie moja kolezanka swoim psem i z tego co wiem to szczeniaki nie beda mialy problemu ze znalezieniem domków bo juz sa praktycznie zamowienia a jedna suczka trafia do Krakowa i bedzie ja wychowywał osobiscie sam tatuś tego miotu. Z włascicielka hodowli byłam w ciaglym kontakcie i warto moze Marysiu zapytac cos na priv niz wyciagac pochopne wnioski publicznie. Owszem jest to forum i wola wyrazania swoich opinii ale ujme to tak "nieładnie" i zycze Tobie Marysiu zebys Ty nie miała takich problemów hodowlanych oraz jako przyszła babcia ogórkowa tez mam nadzieje ze wszystkie ogarki znajda dom i nie bede przed takim dylematem jak Weszynoska . Wrecz ja podziwiam i trzymam kciuki za ten miot Quote
Sabina1 Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 puz napisał(a): warto moze Marysiu zapytac cos na priv niz wyciagac pochopne wnioski publicznie Tak, to była moja pierwsza myśl, jak przeczytałam Marysiu twoje zarzuty. a przeciez zupełnie sprawy nie znam i nie interesuje mnie ona. Zarzuty słuszne , czy nie, wnioski pochopne , czy przemyślane, nie o to chodzi. chodzi o to, ze to prywatna sprawa Węszynoski i jeśli jestes zbulwersowana, powinnas dyskretnie i prywatnie poprosic ją o wyjasnienie. Quote
KUMPELka Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Sabina1 napisał(a):Tak, to była moja pierwsza myśl, jak przeczytałam Marysiu twoje zarzuty. a przeciez zupełnie sprawy nie znam i nie interesuje mnie ona. Zarzuty słuszne , czy nie, wnioski pochopne , czy przemyślane, nie o to chodzi. chodzi o to, ze to prywatna sprawa Węszynoski i jeśli jestes zbulwersowana, powinnas dyskretnie i prywatnie poprosic ją o wyjasnienie. Oj, a myślałam, że to pewne - ja to jestem naiwna jednak :cool3: Nie wnikam co i jak - pozdrawiam :p Quote
Marysia_i_gończy Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 puz oczywiście nie wiem, jak było, dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Wiem tylko to, co widziałam na allegro i jestem lekko zaskoczona obrotem spraw. Jeśli kogoś obraziłam moim zdziwieniem to najmocniej przepraszam. Pozdrawiam Marysia i Una Quote
puz Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 z mojej strony wszystko jest ok wiec unikajmy zlej atmosfery i cieszmy sie tym ze nowe gonczaki sie pojawia i zeby byly zdrowe i mialy domki Quote
Ziółkowa Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Moze wrocilmy do wymyslania imion a o tamtym temacie zapomnimy? Albo sie zalozy inne forum,hmm?? To mialo byc chyba wspolne mile wymyslanie imion. Tylko,ze sama nowa "mama goncza" cos nie udziela sie w temacie :niewiem: Quote
weszynoska Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 no cóż Marysiu i Gończy życie nie zawsze jest różowe i takie jakie człowiek sobie wymarzy fakt, wystawiłam hodowlę na allegro, ale po 3 dniach wycofałam, to była nieprzemyslana decyzja podjęta pod wpływem ciężkich chwil i trudnej wtedy sytuacji zdarza się psy od 25 lat są moją pasją, Smuga to nie jest mój pierwszy pies, i nie jest też zachcianką typu jak nie sprzedam to zlikwiduję, nie myślę się tłumaczyć z tamtego faktu, było i nie będzie już nigdy więcej ale cała sprawa rozwinęła się przez niesamowicie wścibską, złą i chyba niebardzo rozumną sąsiadkę, która nachodziła mnie w domu, nasyłała policję, groziła, że wszystkie psy wytruje, krzyczała na całą dzielnicę, po prostu zrobiła mi taki terror psychiczny, że poczułam się całkowicie bezradna. Jej przeszkadzały szczekające psy a może raczej to, że ja czerpię z tego korzyści :shake: nikomu nie życzę takiej sytuacji, ja jestem zgodną i spokojną osobą i nawet nie potrafiłam się bronić nie chciałam sprzedać hodowli, bo nie stać mnie było wychować podrośnięte psy, zresztą wszyscy zaintereowanie mogli sledzić ich rozwój i piękno na naszej stronie internetowej, tam nie pisałam nigdy o zamknięciu hodowli po prostu wizyty dzielnicowego, krzyki tej kobiety i okrutna nagonka na nas wsród sąsiadów a kłopot w tym, że nasz ogródek jest długi i wąski, to 8 arów wokól domu i te maluchy muszą się przecież gdzieś bawić, załatwiać i szczekać na koty ;) nie trzymam psów w piwnicy, ech szkoda słów ciężko mi wspominać, do tego miałam maleńką córeczkę i nią musiałam się zajmować nie zawsze mogłam skutecznie przerwać głośne zabawy szczeniaków teraz troszkę się przygotowałam, zmieniliśmy usytuowanie kojca, wygłuszyliśmy troszkę no i nabrałam dystansu do tej kobiety bedzie lepiej na pewno no i córcia podrosła i już mi pomaga :lol: Quote
Marysia_i_gończy Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 weszynosko dziękuję za wyjaśnienie. Teraz rozumiem. Pozdrawiam Marysia i Una PS W ogóle to ja mam strasznie niewyparzoną gębę, więc jeśli Cię uraziłam szorstkim pytaniem to przyjmij moje przeprosiny :calus: ale to wyłącznie dlatego, że wszystkie gończe nasze są i tak się jakoś człowiek martwi o nie wszystkie :fadein: Quote
Recommended Posts