Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witajcie - ciut zaniedbałam galerię.... hmmm... potem wrzucę jakieś foty, bo mam nowe.

W niedzielę byliśmy w Przemyślu na wystawie - ja, Panbazyl i Gryzoń. Wystawa bardzo fajna, pogoda udana. A wyniki? Tez bardzo ok.

Panbazyl Herbu Bazyl FCI - I miejsce w klasie championów, ocena doskonała, CWC, Zwycięzca (czyli najlepszy pies/samiec w rasie)

Drużba Herbu Węszynos (Gryzoń) - I miejsce, ocena wybitnie obiecująca, Najlepsze Szczenie w Rasie.

Fotek z wystawy nie mam, tzn na forum ogarzym jest jedna w zaprzyjaźnionej galerii, jak mi się uda to ją skopiuję.

o - udało się. Fotka kopiowana z forum ogarkowo.pl autorstwo Węszynoska
tu link do wątku
http://www.ogarkowo.pl/viewtopic.php?f=11&t=1975&st=0&sk=t&sd=a

Posted

[quote name='panbazyl']Dzięki :)
ale które informacje? to po imieniu i przydomku psa?[/QUOTE]

Podałaś link do strony, nad zdjeciem figuruje opis : " ENTER z Beskidzkich Wysp" są tam i inne nazwy. Twój też taki długi opis:oops:

Posted

[quote name='andegawenka']Podałaś link do strony, nad zdjeciem figuruje opis : " ENTER z Beskidzkich Wysp" są tam i inne nazwy. Twój też taki długi opis:oops:[/QUOTE]

To jest imie hodowlane, rodowodowe psa (np. Enter), a następnie przydomek hodowli (z Beskidzkich Wysp).

Posted (edited)

O dzięki LasyS za odpowiedzi, ja trochę dziś "zaganiana" jestem. Ganiam po necie, muszę ciut "podnieść" morale projektowe www.tarczasobieskiego.pl a zwłaszcza lajki na fb http://www.facebook.com/pages/Tarcza-Sobieskiego-portal-dla-NGO-szlaku-Sobieskiego/152364728216863?ref=hl

a z tymi długaśnymi nazwami psów to hodowcy czasem przeginają, bo imie ma kilka wyrazów a nazwa hodowli też a do tego po angielsku, ze niby ładniej brzmi.... grryyyyy. Moje na szczęscie obydwa mają w miarę po polsku wszystko. Oczywiście imion z rodowodu zazwyczaj się nie używa w zyciu codziennym z psem, więc na swojego labka często wołam Czarnuch, Cholera, Łał i takie tam inne, na ogra też Cholera a na wszystkich Bazyl.
a - w nowym numerze Mój Pies jest jakiś artykuł o ogarach - nie czytałam jeszcze.

Edited by panbazyl
Posted

no na foty jeszcze trochę poczekacie, bo mi net muli....
a kocio-psie relacje po prostu wzorcowe!!! Poza jednym małym ale - bo mi kot wszystkie psy z łóżka wygonił.... buuuuu.... zamiast 3 psów mam teraz 1 kota, który zajmuje więcej miejsca....

Posted

No no, pogratuluj chłopakom ładnych wyników :)
A te imiona rodowodowe wcale nie takie długie, znam dłuższe w mojej rasie :D
Swoją drogą, śliczny ten Twój gryzoń, naprawdę! :D
Z tych psów co są powstawiane zdjęcia na forum ogarów podoba mi się też CYNKA Herbu Węszynos :)

Posted

[quote name='panbazyl']a kocio-psie relacje po prostu wzorcowe!!! Poza jednym małym ale - bo mi kot wszystkie psy z łóżka wygonił.... buuuuu.... zamiast 3 psów mam teraz 1 kota, który zajmuje więcej miejsca....[/QUOTE]

Hahahaha i bardzo dobrze ;) Co się będą mu psy po łóżku pałętać :evil_lol:

Posted

[quote name='panbazyl']
a z tymi długaśnymi nazwami psów to hodowcy czasem przeginają, bo imie ma kilka wyrazów a nazwa hodowli też a do tego po angielsku, ze niby ładniej brzmi.... grryyyyy. Moje na szczęscie obydwa mają w miarę po polsku wszystko. Oczywiście imion z rodowodu zazwyczaj się nie używa w zyciu codziennym z psem, więc na swojego labka często wołam Czarnuch, Cholera, Łał i takie tam inne, na ogra też Cholera a na wszystkich Bazyl.

Hihihi, rozbawiło mnie to, zwłaszcza ostatnie zdanie :lol: U mnie niestety w sytuacjach kryzysowych trza psa bluzgnąć czasem :oops: Aż dziw, że tak skutecznie to uszy odtyka psu, który 3 sekundy wcześniej był cichociemny :roll:

A tak w ogóle to śliczna jest ta suka: KLIK, nawet nie wiedziałam, że ogórki mogą być tak ciemno umaszczone.

Posted

[quote name='andegawenka']Bo masz fajne biuro, ale chatkę też......zazdroszczę :loveu:[/QUOTE]

dzięki. Nie zazdrość tylko przybywaj kiedyś. Wtedy moje osobiste dzieci jak ktoś jest w gościach u nas nagle potrafią sobie same nalać wody do picia czy znaleźć jedzenie w lodówce. A jak jestem z nimi sama - uch.... O wiele łatwiej szkolić psy niż wychowywać własne dzieci.
a to co na zdjęciach to tylko nikły fragment, bardzo lakoniczny. ;)

Posted

makot'a;19721978 napisał(a):
Mi to ona chyba nawet bardziej na bloodhounda wygląda, niż na ogara :D

dokładnie :) ciekawe jak z glutami - czy blodkowe bardziej czy ogarze? (wolę ogarze, bo są ciut mniejsze)