Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten syropik to z procentami czy bez? jak bez, to weź ździebko do Przemysla...:)

a ja w końcu sushi jadłam - jakos w Lublinie nie dotarłam, ale jadłam w Krakowie i w Warszawie, no i niniejszym stwierdzam ze luuuubie sushi :) i sashimi tez luuuubie :) mniam, mniam :) przy najblizszym pobycie w stolicy tez ide na sushi-obowiązkowo :D
a na razie ide stukac w ściane- myszy złażą sie juz na zime i własnie ganiaja się i piszczą za panelami,wrrrr...

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

syropik bez procentów. Wezmę. jedyne % jakie mam ostatnio to w ratach za lodówkę.... gryyy.
myszy - uch - u mnie też słychać te koszmary. Trutki wylożone w piwnicy. a juz z pól ściągają do domów.... i nie tylko myszy.

Posted

No to popróbujemy :)
a lodówke chociaz z ubezpieczeniemi kupiłas? ja teraz wszystko co sie da biore z ubezpieczeniem...pralka zepsuła mi sie od razu po uplywie gwarancji- od razu! :mad:ale ze mieliśmy ubezpieczenie, zadzwoniłam, zgłosiłam że sie zepsuła. Przyjechał pan, obejrzał, zamówił co trzeba z częsci, naprawił- ani pół grosza nie wziął ani za dojazd tez nie. Z ubezpieczenia dzwonili czy jestem zadowolona z naprawy. iedawno pralka znowu sie zepsuła. W ubezpieczeniu doszli więc do wniosku, ze drugi raz sie nie opłaca naprawiac i... dali mi nowiutka pralke:D za free :) jeszcze sobie z 3 róznych modeli mogłam wybrac :) oczywiscie wykupiłam sobie do niej ubezpieczenie...bo u mnie pierze sie całkiem sporo i często ;)

ja w domu nie kłade trutek, bo sie o psy boje/a piwnicy u nas niet/, ale stawiam na noc pułapki :diabloti: ze skórka od wedzonego boczusia na przynetę:diabloti: myszy wychodza w nocy plądrowac chalupę, a taka skórka z boczusia pachnie...i zaraz sie łapia:evil_lol:

kiedys jedna pułapke musiałam w lodówce postawic.. w środku... bo mysza właziła przez taka dziurke co woda czy costam ma odpływac:eviltong:
nie wiedziałm którędy włazi, ani ze wogóle włazi, az mi którejś nocy zezarła serek z pudełka /oczywiście nabobkała w srodku/, a potem jednego wieczora przyłapałam ją otwierajac lodówke -nie wiem kto był bardziej zaskoczony wtedy hi hi - to jakas arktyczna mysza musiała byc:eviltong:

Posted

oczywiście, że bez ubezpieczenia..... ups.... za to tv kupilam kilka lat temu z ubezpieczneiem na 5 lat - i jest ok. Tv znaczy się jest ok, żadnych problemów. Pralka która na gwarancji -była 4 czy 5 razy naprawiana, po czym dzien po gwarancji zaczęła świecić w nocy od dołu sprzętu - jakieś zwarcie było - niestety - musieliśmy sami znaleźć pana od pralek, przyjechał, naprawił, wziął 40 zł i od tego czasu minęły ze 2 lata i pralka działa jak trzeba (nie pisze że działa jak nowa, bo ona od razu byla praktycznie w naprawach, od nowości).
za to wczoraj sami instalowaliśmy antenę tv sat - własnoręcznie wymieniałam konwerter z takiego co miał jeden kabelek na taki co ma 2 kabelki - bo ile można oglądać bajki w kuchni????? Teraz dzieci mają swoje bajki u siebie w pokoju a ja w końcu mogę Czarka M pooglądać w spokoju między myciem garów a gotowaniem zupy czy szykowaniem żarła dla psów. :diabloti: całe 25 metrów kabla mi poszło na podłączenie.... grunt, ze rezultat końcowy jak należy.
Teraz jeszcze muszę sie nauczyć jak robić strony www i będę hepi, bo w końcu zrobię sobie stronę psią w necie

Posted

Tascha napisał(a):
teraz jest 1&1 my web site- nie musisz sie uczyc nic robic-samo sie robi ;)

eee, ja chcę takie jak jak chcę, a nie jak mi jakiś automat zrobi...

a tu sie chcę pochwalić - wczoraj bylismy z Panbazylem u dr. Balickiego i mamy certyfikat, ze Panbazyl ma zdrowe oczy, nie ma chorób dziedzicznych i jego potomstwo też tego mieć nie będzie :) :) :)
Taki badanie też miała robione siostra miotowa Panbazyla - Malina - też wszystko ok z czego bardzo się cieszę!!!!!

Posted

Super wyniki :)
ale tam automat robi jak Ty chcesz, tzn wszystko sobie wybierasz, kolory, grafike, układ, a on po prostu sam wszystko przetwarza, aby dla ogladajacych było widoczne ok; hm.. jakby Ci tu wytlumaczyc inaczej...
np ja moja strone robie w html, czyli aby było widoczne to co jest, musze wstawiac ciagi znaczków i literek, czyli musiasz wiedziec, jakie literki i znaczki nalezy wpisac aby np tekst był tekstem, zdjęcie zdjęciem /a nie tez ciagiem znaczków/ ,zeby tekst był np na srodku albo na górze, albo nastepna linijka pod spodem albo w ilus odstepach; kolory, barwy takze sa zapisane w formie liter i cyfr
jak napiszesz cos nie tak, to albo bedzie to widoczne w formie znaczków które zle wpisałas, albo bedzie w najmniej spodziewanym miejscu strony albo jeszcze co innego :D
a tu, automat wie sam, jakie znaczki musi wpisac, aby Twoja wizja została przedstawiona jak Ty chcesz
nie wiem czy przejrzyscie wytłumaczyłam... to 1&1 mozna sobie wyprobowac za free przez chyba miesiąc czy cos

A do tej lodówki nie mozna dokupic ubezpieczenia? moze warto.. teraz jakos sprzety robiatak,zeby zaraz po gwarancji cos sie psuło....

Posted (edited)

no mozna dokupić gwarancję - co zrobię :) przez miesiąc po zakupie mozna to zrobić - doczytałam wczoraj w umowie.
No tak - jak dla mnie to 1&1..... ech.... ale i tak mam wielką ochotę coś się nauczyć.
a tu są nowe zdjęcia (te ostatnie) ale musicie mieć chyba konto na fejsie aby to obejrzeć....
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.104039856304086.2250.100000942179161&type=1
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.373146782726724.79584.100000942179161&type=1

Edited by panbazyl
Posted

To "Zajaczka" sobie sciagnij, darmowy jest. Program do robienia stron w html u. I samouczek tez zdaje sie od razu sie sciaga :)Bedziesz miała co robic w dłuuugie jesienno-zimowe wieczory :)

Posted

panbazyl napisał(a):

Nic nie widzę :roll:. Panbazylku, pokaż foteczki, please :lol:. Nadrabiam tygodniowe zaległości na dogo ;).
Tascha, napisz coś więcej o "zajączku" :lol:.

Posted

nigritta - witamy :)
dana - bo się musisz na fejsie zalogować.... niestety. A zanim tu na dogo wrzucę to mnie bierze nie powiem co, bo trzeba przez jakieś "ustrojstwa" te foty wrzucać, jakby nie można było tak od razu (po zmniejszeniu tylko) z kompa, prostsze by było wszystko..... a tak jakieś fotoszoi czy inne badziewia któe mają też miliony pomysłów aby umilić życie - a wszędzie udowadniaj ze jesteś ludziem a nie robotem....

Posted

magdabroy napisał(a):
Poodkurzam galerię :)

A dzięki za pomoc :)
Szykuję sie do wyjazdu na konkurs z Panbazylem - jak wrócę pewnie kolo niedzieli to opiszę jak nam poszło. Trzymajcie za nas kciuki!!!!!

Posted

i dooopa - proszę nie pytajcie o konkurs.
Foty wrzucę jak będę mieć trochę czasu, czyli z biura, ale nie z konkursu, bo tam nie robiłam. Takie krzaki i chaszcze że psa widać nie było, za to mam nadgarstki tak podrapane jeżynami, że dziś się mnie kilka osób pytało, czy to przemoc w rodzinie czasem nie jest.... nic tylko pojechać na konkurs do lasu który składa się z samych jeżyn i dzikiego chmielu. Nigdy więcej!!!!

Posted

nie pytajcie.... Bo dostał same najlepsze oceny i jedną zerową.... no i popłynęliśmy....
a jeżyny - te dzikie - a wszystkie bym wytępiła, ale nie mam takich mocy.... Nawet w moim ogrodzie się rozlazły. plaga