Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sto lat, sto lat! :multi: :new-bday: :tort: :BIG:

Jak ten czas leci... A ja mam do ułożenia dwa psy w typie, młodziaki niemal roczne, po sąsiedzku... Oj, coś czuję, że mi dadzą popalić ;) Zwłaszcza, że jeden waży 36kg (!) a drugi pewnie też jakoś tak. Chyba czas przekonać właścicieli do kuracji odchudzającej ;)

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki! :)
Jeśli w typie labka - to one tak potrafią ważyć, ale 36 to trochę za dużo. Za tydzien podam ile mój młody waży, bo jadę z nim na przegląd do weta i sie dowiem ile on waży. Może niech dietę zmienią?
Życzę powodzenia w układaniu młodziaków!

Posted

panbazyl napisał(a):
dzięki.
Byłam na topiku - trochę - mam nadzieję - rozwiałam Twoje wątpliwości - jeśli chcesz o coś pytać - jeśli będę w stanie mogę pomóc. Pytaj.

Napisałam kolejną porcję pytań... ;)

Posted

evel napisał(a):
Zu na pusto i wykupiona :evil_lol: waży 10kg 100g :) Nażarta i z kupą w środku - 10,5 kg :lol:

ooo, całkiem duży ładunek :) że też potem po odkupieniu nie postawilam gada na wadze.... oj, ale chciałam jak najszybciej zrobić wszelkie badania - teraz czekam na wyniki.

Posted

Hoo, ten Bazyl to rzeczywiście ma łeb chłopak :evil_lol:

Widziałam dzisiaj Pandorę, znaczy Malinkę, w klinikach na Głębokiej :) Super dziewczynka, świetna laska, zacieszała, jak się tylko na nią spojrzało - jeśli inne "panbazylki" też takie są, to składam serdeczne gratulacje :)

Posted

evel napisał(a):
Hoo, ten Bazyl to rzeczywiście ma łeb chłopak :evil_lol:

Widziałam dzisiaj Pandorę, znaczy Malinkę, w klinikach na Głębokiej :) Super dziewczynka, świetna laska, zacieszała, jak się tylko na nią spojrzało - jeśli inne "panbazylki" też takie są, to składam serdeczne gratulacje :)

ano - Bazyl ma łeb - i w nim nawet dośc porządnie poukładane :) Panbazyl na razie ma fiu-bzdziu we łbie, ale z czasem nabierze ogłady.

No to miałyście spotkanie. ja sie już z Pandorą - Maliną jakiś czas nie widziałyśmy - ale na wiosnę pewnie zrobimy rodzinne spotkanie. Ona jest "moją" perełką, bo taka najbardziej spokojna - do dogoterapii, i bardzo chcialam aby poszla w odpowiedzialne ręce, które pokierują nią dalej - co mi sie udało. No i Malina też ma wyniki HDA i ED 0/0! Z czego bardzo się cieszę!
Panbazyl oczywiście jest trochę większy od sióstr, ale to normalne. I ma większą głowę.
a ja wczoraj bylam na Stefczyka z Panbazylem. czyli jakiś wetowy dzień na moje psy wczoraj :)
Inne psy są identyczne, moze jedną właściciele trochę zatuczyli - na jesień ją widziałam, ale teraz słyszałam że już jest ok. Inna sunia ma codzienne długie spacery. Dobrze trafiły moje psy! :)

Posted

Przed Młodym czyli Panbazylem jeszcze kilka kilogramów :) jego tatusiek - Bazyl waży 45... A nie jest zatuczony. Nie wiem gdzie im sie to mieści. Pewnie same gnaty tyle ważą. Za miesiąc sprawdzę Młodego znów i napiszę ile. Aż sama jestem ciekawa.

Posted

A moje hasiorzysko skromnie 21 ;P
Musze przyznać że nasze spotkania z labkami, a właściwie bardziej to moje i ich wylewność kilka razy zaowocowały upadkiem na tyłek :D
Daaawno mnie tutaj nie było, super że stawy czyste i zdrooowe :)

Pozdrawiamy!!

• 2 weeks later...
Posted

z dumą ogłaszam, ze Panbazyl Herbu Bazyl FCI został
Młodzieżowym Championem Mołdawii,
Młodzieżowym Grand Championem Mołdawii
oraz Championem Macedonii.
Jestem z niego dumna :)

Posted

dzięki.
Wystawa była wspaniała, pierwszy raz w życiu dostaliśmy butelkę wina od organizatorów (jak i inni wystawcy), co było niesamowicie miłe :) Wystawa ładnie zorganizowana, dużo sędziów zagranicznych a nie tylko Mołdawian. Vice BISa dwa razy zdobył afgan z Polski.