panbazyl Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 no w lecie u mnie też na podwórku pod wężem, ale teraz za zimno ciut by było. Quote
haliza Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [quote name='panbazy [IMG']http://i41.tinypic.com/imjrip.jpg[/QUOTE Po prostu padłam, ha ha ha a cóż to za mina, ale to błotko to małe piwo :evil_lol:, a mój kiedyś znalazł reklamówkę z rybami w rozkładzie i białymi robaczkami :cool3::mad:i zgadnijcie co zrobił .........cały się w tym syfie wytarzał :mad:, nie da się opowiedzieć tego smrodu, prałam go dwie godz. i później codziennie przez tydzień....bakutil przy tym to pestka.... Quote
panbazyl Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 słuchajcie - przed chwilą była u mnie pani która chce założyć schronisko dla psów - co jej moge powiedzieć gdzie ma szukać i jakich rzeczy - bo że kasą to wiem, i jakoś znajdę, ale jakie dokumenty, zagospodarowanie przestrzenne terenu z gminy to na pewno i co jeszcze? orientuje się ktoś w tym temacie? Quote
filodendron Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='panbazyl'] http://i40.tinypic.com/fjdksy.jpg Bardzo mi się to zdjęcie podoba. Jeszcze tylko w photoshopie wyczyścić ten błękitny drugi plan i byłby dowód na to, że ziemia jest okrągła :) Quote
panbazyl Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 filodendron napisał(a):Bardzo mi się to zdjęcie podoba. Jeszcze tylko w photoshopie wyczyścić ten błękitny drugi plan i byłby dowód na to, że ziemia jest okrągła :) dzięki :) tylko ja nieobczajona z photoshopem.... U mnie wszystko full natura, tylko zmniejszona nieco i to bardzo nieco ;) Quote
evel Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 http://i41.tinypic.com/imjrip.jpg o proszę, Bazyl moczydupa :) [quote name='panbazyl']słuchajcie - przed chwilą była u mnie pani która chce założyć schronisko dla psów - co jej moge powiedzieć gdzie ma szukać i jakich rzeczy - bo że kasą to wiem, i jakoś znajdę, ale jakie dokumenty, zagospodarowanie przestrzenne terenu z gminy to na pewno i co jeszcze? orientuje się ktoś w tym temacie? Może puknij na pw do sacred_PIRANHA, ona jest wolontariuszką w zamojskim schronie, może coś się dowie od kiera. Przez te rozmowy o kąpielach przypomniało mi się, że muszę psa umyć wreszcie z szamponem, bo wstyd z nim wychodzić :evil_lol: Quote
panbazyl Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 a dzięki - jutro coś jej napisze z biura (bo sie wtedy nudzę jak mops :evil_lol:, praca jest taka ciężka.... że oj, więc zaczęłam szyć rozety :p które po roku nieszycia też mi bokiem wychodzą...) A babeczka szuka na siebie pomysłu. nota bene - aktualnie sprząta (na jakimś pochrzanionym wątku wylewali pomyje na inną sprzątaczkę co chciała adoptować jakiegoś jorasa lub czilkę...). Ma kawał ziemi i chce to przeznaczyć na schronisko, ma duże serce do zwierzaków. Na razie ją do gminy wyslalam aby się dowiedziała co ze strony gminy jest do tego potrzebne. Jutro pewnie ja do miejscowego weta poślę niech też jej opowie. Jak ja to nie zrazi to biznes plan będziemy jej pisać pewnie. No i sprawa sąsiadów - bo nie wiem gdzie ta dzialka jest a sąsiedzi mają jednak coś do powiedzenia (hałas, smrodek, podrzucanie psów itp). Quote
*Magda* Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 panbazyl napisał(a):tylko ja nieobczajona z photoshopem.... U mnie wszystko full natura, tylko zmniejszona nieco i to bardzo nieco ;) Czyli tak jak u mnie ;) Zero retuszu :) Quote
panbazyl Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 magdabroy napisał(a):Czyli tak jak u mnie ;) Zero retuszu :) nie lubię "upiększanych" zdjęć. aj - masz świąteczny banerek :) A mina Torci - cudowna :diabloti: Quote
panbazyl Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 o kurczaczki - Lumpka równie piękna Quote
*Magda* Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 panbazyl napisał(a):aj - masz świąteczny banerek :) A mina Torci - cudowna :diabloti: panbazyl napisał(a):o kurczaczki - Lumpka równie piękna Dziękuję :) Lumpek to wampir, a Tora wilkołak w świątecznej wersji :evil_lol: Quote
dagg Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 panbazyl napisał(a):nie lubię "upiększanych" zdjęć. aj - masz świąteczny banerek :) A mina Torci - cudowna :diabloti: Nawet naszych? ;) A ta pani się nie boi, że wszystkie niechciane kocięta i szczenięta będą jej ludzie masowo zwozić? magdabroy napisał(a):Dziękuję :) Lumpek to wampir, a Tora wilkołak w świątecznej wersji :evil_lol: Ale genialny banerek :D Quote
*Magda* Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 daguerrotype napisał(a): Ale genialny banerek :D Dziękuję ;) Quote
panbazyl Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 No właśnie nie wiem czy ona jest tego świadoma. Będę z nią o tym rozmawiać. Jeśli ją nie zniechęcę odpowiednio to znaczy że ma misję do spełnienia i moje anty na nic się nie przydadzą :p. Na razie wysłałam ją do gminy i weta po informacje. Poza tym sprawa sąsiadów - w końcu oni tez maja coś do powiedzenia w takiej sprawie - jeśli dzialka posiada sąsiadów, bo nie wiem gdzie się ona mieści. Dużo niewiadomych i efekt końcowy też jest wielką niewiadomą. Zbieram info co trzeba do założenia schroniska. Nie żebym kiedyś miała taki plan! ale wiedzieć nie zaszkodzi. Mnie wystarczą moje futra i ich kleszcze - zgroza!!!! które łapię na sobie..... :crazyeye: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='panbazyl']słuchajcie - przed chwilą była u mnie pani która chce założyć schronisko dla psów - co jej moge powiedzieć gdzie ma szukać i jakich rzeczy - bo że kasą to wiem, i jakoś znajdę, ale jakie dokumenty, zagospodarowanie przestrzenne terenu z gminy to na pewno i co jeszcze? orientuje się ktoś w tym temacie? Panbazyl, chyba najlepiej jest w tych kwestiach zorientowana Mariamc, która szefuje naprawdę wzorowemu schronisku w Szczecinku. :lol: Quote
*Magda* Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Swego czasu miałam dwa marzenia ;) Pierwszym było takie stare auto, odpalane jeszcze na korbkę :loveu: Ale za drogo, nie stać mnie :( A drugim było schronisko dla zwierząt :loveu: Jak poznałam Bogdana i się o tym dowiedział, to miałam jego pełne poparcie dla tego marzenia. Ale wtedy już wiedziałam, że jak nie znajdę sponsorów, to zamiast pomóc tym zwierzętom, to wyrządzę im jeszcze więcej krzywdy :( Zrezygnowałam, ale pozostało to nadal w sferze moich marzeń :) Quote
zaginiona sara Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Też myślałam o schronisku, bardzo lubię zajmować się zwierzętami, jakby to była moja praca choćby za średnią lubelską :)... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 To mamy podobne marzenia. Już nawet zaczęłam troszeczkę to swoje marzenie spełniać: http://www.dogomania.pl/threads/204199-MURZYNEK-AGAT-wychudzony-maluch-jest-już-wreszcie-w-swoim-domku. :evil_lol: Quote
filodendron Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Panbazyl, mogłabyś w wolnej chwili coś rozjaśnić laikowi w sprawie tych "psich wener"? Sorry, że tak odbiegam w inne klimaty, ale podczytawszy wątek w dziale hodowlanym ("dążenie do ideału kosztem...") tak mnie to jakoś zainteresowało. Jakie to choroby i czemu zapobiega ich wykluczenie? Czy to ryzyko dla ciąży, dla szczeniaków? (Tylko jeśli masz czas.) Quote
panbazyl Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 [quote name='filodendron']Panbazyl, mogłabyś w wolnej chwili coś rozjaśnić laikowi w sprawie tych "psich wener"? Sorry, że tak odbiegam w inne klimaty, ale podczytawszy wątek w dziale hodowlanym ("dążenie do ideału kosztem...") tak mnie to jakoś zainteresowało. Jakie to choroby i czemu zapobiega ich wykluczenie? Czy to ryzyko dla ciąży, dla szczeniaków? (Tylko jeśli masz czas.) nie wiem co się dzialo ostatnio na dogo, ale nie dało się rady wejść tu masz linki do tych psich wener [FONT=Arial]Tu masz info na temat Brucella Canis:[/FONT] [FONT=Arial]http://therios.strefa.pl/porady/bruceloza.html[/FONT] [FONT=Arial]tu masz cos niecos na temat Herpes Virusa[/FONT] [FONT=Arial]http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=25&page=1 jak dla mnie to podstawa hodowli takie badania. dzieki za info o schroniskach :) [/FONT] Quote
filodendron Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Dzięki za wyjaśnienia. Brzmi groźnie. Aż dziwne, że tak mało się słyszy o konieczności takich badań. (Dogo chyba przechodzi jakąś kolejną metamorfozę? Jakieś takie zmiany w górnych paskach i okno odpowiedzi inne.) Quote
panbazyl Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 filodendron napisał(a):Dzięki za wyjaśnienia. Brzmi groźnie. Aż dziwne, że tak mało się słyszy o konieczności takich badań. (Dogo chyba przechodzi jakąś kolejną metamorfozę? Jakieś takie zmiany w górnych paskach i okno odpowiedzi inne.) no coś sie zmienia. Byle na lepsze :) jak się wczytalam w te choroby to zrobiło mi się źle. I sie ucieszylam, że moje psy są wolne od tego. Bo przed zrobieniem tych badań nie bylam nawet świadoma skali tego co za sobą niesie każda z tych chorób. I się dziwię, ze ZK nie wymaga tych badań jako obowiązkowych aby pies czy suka byli hodowlanymi zwierzakami. Quote
filodendron Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 A co ze szczepieniem p/herpeswirusowi ciężarnych suk? Stosują to ludzie? I to jest raz na całe życie, czy przy każdej ciąży? Quote
panbazyl Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 filodendron napisał(a):A co ze szczepieniem p/herpeswirusowi ciężarnych suk? Stosują to ludzie? I to jest raz na całe życie, czy przy każdej ciąży? nie wiem.... Ja mam problem z suką " z głowy", tzn z ciążami ;) Jak popatrzysz nawet na topik porodówka to co raz się pojawia problem martwych miotów czy natychmiastowych zejść "zdrowych" jeszcze wczoraj szczyli - to musi mieć jakąś przyczynę poza "urokami" innych hodowców. Quote
filodendron Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Nie znam się na hodowli. Nigdy nie myślałam o tym w tych kategoriach. Czy to są kosztowne i/lub problematyczne badania? Quote
Recommended Posts