Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

panbazyl napisał(a):

Do tego przynieśli kolejnego sąsiada do osiedla na przeciwko... Mamy bardzo przyszłościowe widoki. Ale sąsiedztwo spokojne.

Masz zakład pogrzebowy vis-a-vis czy cmentarz? ;)

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magdabroy napisał(a):
A nie masz czytnika kart w kompie??

pewnie mam, ale nie chcę przez to coś - kiedyś w ten sposób straciłam zawartość całej karty i od tamtego razu mam to w mojej pojemnej :)

Posted

Ech... ja w pracy to jestem non stop - nawet w domu. Więc spokojnie sobie w pracy robię "przerwy" na dogo. jak się od wieków jest w organizacjach pozarządowych to nie ma podziału na dom-praca-wypoczynek. To wszystko się miesza równo. Dziś np szkolenie zaczynamy o 14 a kończy się przed 21.... Gdzieś po drodze pisanie kolejnych wniosków i projektów aby zdobyć kasę na utrzymanie siebie, pracowników, biura i sprzętów. Rozliczamy się jak budżetówka ale nie mamy kasy zagwarantowanej w ustawie jak budżetówka - o swoją kasę musimy "walczyć", szukać, zdobywać - jesteśmy organizacją pozarządową, nie możemy działać dla zysku, jesteśmy non profit i nikt nas non stop nie finansuje. Więc raz na wozie a raz pod - w każdym razie - nudno nie jest.

Posted

panbazyl napisał(a):
Ech... ja w pracy to jestem non stop - nawet w domu. Więc spokojnie sobie w pracy robię "przerwy" na dogo.

To tak jak ja, hyhyhy. Się śmieję, że jak mnie nie ma na dogo, to znaczy, że mam urlop albo - wyjąteczkowo - całkiem wolny weekend ;)

Posted

andegawenka napisał(a):
Nie znalazłam ksiegowej:shake:

już mamy - taką od pozarządówki - bo inne się gubią w tym wszystkim.

filodendron napisał(a):
To tak jak ja, hyhyhy. Się śmieję, że jak mnie nie ma na dogo, to znaczy, że mam urlop albo - wyjąteczkowo - całkiem wolny weekend ;)

u mnie jak mnie nie ma na dogo, znaczy się że mam nalot gości :) Albo że sprzęt odmówił współpracy, albo - i to jest najfajniejsze - jestem w polach z psami :)
właśnie - co do nalotu gości - jakiś weekend kwietniowy pasuje? Możliwośc noclegu jak najbardziej jest (dla agresorów mam 2 kennele metalowe :diabloti: - spokojnie dzieci tam też się da wpakować, ba - same sie tam zamykają i się doskonale bawią :p ) Tylko jak komuś nie pasuje spora ilosc kłaków i piasku na podłodze to u mnie będzie miał z tym problem (pająki też tu i ówdzie uwiły sobie pajęczyny, ale szczęśliwy to dom gdzie mieszkają pająki :diabloti: )

Posted

[quote name='panbazyl']u mnie jak mnie nie ma na dogo, znaczy się że mam nalot gości :) Albo że sprzęt odmówił współpracy, albo - i to jest najfajniejsze - jestem w polach z psami :)
właśnie - co do nalotu gości - jakiś weekend kwietniowy pasuje? Możliwośc noclegu jak najbardziej jest (dla agresorów mam 2 kennele metalowe :diabloti: - spokojnie dzieci tam też się da wpakować, ba - same sie tam zamykają i się doskonale bawią :p ) Tylko jak komuś nie pasuje spora ilosc kłaków i piasku na podłodze to u mnie będzie miał z tym problem (pająki też tu i ówdzie uwiły sobie pajęczyny, ale szczęśliwy to dom gdzie mieszkają pająki :diabloti: )

Przewidujesz agresywne dzieci? :evil_lol:

Posted

Panbazyl aż mam się ochotę też do ciebie wybrać - skoro masz pomieszczenia przygotowane dla agresywnych psów i dzieci to reszta otoczenia powinna być zabezpieczona przed moimi potworami ;).

Posted

zapraszam - ja juz mialam tu takich gości, że chyba nic mnie nie zdziwi. (byl tez pies morderca mojego kota
[*] - czasem jeszcze przyjeżdża to testuję na nim swoją szkołę dobrego zachowania - i jakos coś zaczyna kumać). Mialam też przez dłuższy czas pewną pania (moja koleżanka chyba juz była) z dziećmi "co to im wszystko wolno, bo wakacje mają..." - to był koszmar! Ja jestem cierpliwa, ale do czasu.