Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pogodę mamy nietypową, psy mi się brudzą za szybko.
W śniegu to się same myły :)
Dzisiaj moja znajdkowa mnie zaskoczyła, myślałam, że nie wie do czego służą zabawki, a wyciągnęłam gryzak sznurek i ona zaczęła z nim szaleć... Zawsze jak jej rzucałam to patrzyła jak na wariata. Sama musiałam go przynosić albo czarnuszek się bawił.
Nawet drugiej podrzuciła gryzaka żeby jej kość podwędzić, cwana bestia. A grubasek dał sobie kość zabrać, bez protestów.

Korzystając z okazji życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku i udanej zabawy.

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzięki za noworoczne życzenia :)
a co do zabawy, to ja bardzo malo zabawowa jestem. Za to u mnie ile luda będzie w chałupie na nju rock to sama nie wiem - jak co roku, jest to wielka niewiadoma, sami goście pewnie nie wiedzą ilu ich będzie... W tamtym roku musieliśmy robić ławki z desek ze stodoly :) bo nie było na czym siedzieć tyle było takich "co to przejazdem zajrzeli". zawsze mnei bawi ta informacja, ze tak przejazdem jechali i po drodze do nas weszli, bo u nas nie da sie "przejazdem", chyba że ktos ma czolg lub jakiegoś mega terenowca lub malego fiata (bo mozna zawsze pod pachę zabrać i iść dalej), bo nasza droga praktycznie kończy się w lesie, dalej tylko dla pancerniaków. Ale za to zawsze jest miło jak ludzi troche sie pojawi :)
W tamtym roku byl śnieg i to dośc spory, bo po północy na źródliska szliśmy w zaspach, ten rok bedzie raczej wiosenny i błotny. Moze jakiś błotochód zmajstrujemy do sylwestra? Albo grilla wyciągne i też będzie dobra zabawa :)

Posted

[quote name='daguerrotype']http://i41.tinypic.com/35bxo43.jpg uwielbiam takie drzewa, coś przepięknego!

Zazdroszczę planów Sylwestrowych, mnie czeka pierwszy w życiu Sylwester w lokalu i choć by nie wiem, co tam się działo, nic nie zmieni faktu, że to nie-Gdynia, więc szału nie będzie ;)
ja nie cierpie balów i ogólnie tego typu imprez. Daltego nie chodzę nawet po weselach do znajomych czy rodziny, chyba, że są to imprezy zorganizowane niebanalnie i z odjazdem, to wtedy tak. Nawet nie lubie wyjazdów zorganizowanych czy tzw wczasów - mam na to alergię. O wiele bardziej wolę sama sobie zorganizować czas, ludzi i miejsca jakie chcę odwiedzić. Wolę spokojniej, mniej ale bardziej esencjonalnie poznać prawdziwa kulturę i świat w jakim żyją ludzie a nie to co chcą turystom pokazać biura podróży. Rok temu tak pojechaliśmy do północnej Hiszpanii - bez rezerwacji noclegów, tylko z pomysłem co chcemy zobaczyć. I to byl jeden z bardziej szalonych i udanych wyjazdów.
to za rok zapraszam do nas (w końcu to po sąsiedzku) - tyle, ze tu nie zaplanujesz sobie niczego, bo wszystko jest uzależnione od pogody ducha i tej za oknem - rok temu z pochodniami w sniegu powyzej kolan łaziliśmy pół nocy po cudownych miejscach, w tym roku nie wiem co będzie jeszcze.

[quote name='Nikaragua']a ja w Sylwestra w domu siedzę
no ja też. I z nami kilka (naście) osób :)

Posted

Ja też nie lubię szopek pokazowych :).
Też wolę sobie sama połazić po mniej uczęszczanych miejscach np. w Bieszczady pojechać niż w komercyjne miejsca.

A ja idę na parapetówkowy sylwester bo mi się siostra przeprowadziła.

Posted

Bieszczady też uwielbiam! Ale jeszcze fajniejsze jest Pogórze Przemyskie - okolice Arłamowa, zapomniane wsie.
A dla pancerniaków co lubią dzicz polecam Bukowinę w Rumunii (oczywiście omijając malowane cerkwie, bo przy nich masa luda) - to dopiero miejsca! Góry, zero szlaków, jedynie szalasy na poloninach, owce, strumienie i wsie w dolinach. I ajkie nazwy topograficzne - Humor, Gura Humorului. Spokojnie po polsku nawet można tam porozmawiać w pięknym języku Sienkiewicza (potomkowie uciekinierów po polskich powstaniach tam osiedli). I wozem konnym mozna sobie pojeźdzc - zatrzymywaliśmy to zamiast autostopa :) I ajkos tanio tam dojechaliśmy - teraz pewnie ciut drożej by było, ale wtedy postawilam sobie za punk honoru jak najtaniej - autobus Lublin-Lwów (nie wiem ile teraz, bo to bylo z 8-9 lat temu), pociąg Lwów-Czerniowce - coś ok 2-3 dolary wtedy, taxi Czerniowce-Suczawa chyba z 10 dolarów - to było najdrożej :) ale dokladnie tyle samo co autobus. A w Rumunii - no cóż - jak chcieliśmy kupić bilet na pociąg to sie pani w kasie mocno zdziwilą, ze coś takeigo chcemy i gdzieś wygrzebala taki z tekturki co to u nas byly wieki temu. A jakie było nasz zdziwienie jak w pociągu ludzie płacili konduktorowi za przejazd jabłkami - 3 przystanki - 3 jabłka, albo arbuzami - jak dalej :)

Posted

Ale macie fajne wyprawy i odwagę tak jeździć, ja nie wiem, czy bym dała radę męża przekonać do takiego wyjazdu, on woli o nic się nie martwić, ale teraz zasuwa 7 dni w tygodniu i ma sporo stresów w nowej pracy, więc w sumie się nie dziwię :)

Ja też preferuję domówki, ale w sumie będziemy mieć fajne, pokręcone towarzystwo, więc mam nadzieję, że nie będziemy żałować, a za rok... wpadamy do Was, może do tego czasu uda nam się poznać ;)

Posted

daguerrotype napisał(a):
Ale macie fajne wyprawy i odwagę tak jeździć, ja nie wiem, czy bym dała radę męża przekonać do takiego wyjazdu, on woli o nic się nie martwić, ale teraz zasuwa 7 dni w tygodniu i ma sporo stresów w nowej pracy, więc w sumie się nie dziwię :)

Ja też preferuję domówki, ale w sumie będziemy mieć fajne, pokręcone towarzystwo, więc mam nadzieję, że nie będziemy żałować, a za rok... wpadamy do Was, może do tego czasu uda nam się poznać ;)

ja to uwielbiam takie wyjazdy :) Ten w Bukowinę miał jeszcze taką "zaletę" ze jedyną mapę jaką mieliśmy to była mapa samochodowa calej Rumunii, więc bardzo nie górska mapa.... Dopiero gdzieś na szlaku spotkaliśmy Czecha co szedł w duga strone i miał zbedne juz xero starych polskich przedwojennych map i dał nam :)
a zapraszam kiedyś - bedzie nam miło :)

Posted

Fascynujące te opisy wypraw :) Aż się chce człowiek wybrać na coś takiego :)

Co do Sylwestra - my siedzimy z ladySwallow, TŻtami i obydwoma burkami ;) Nie wyobrażam sobie siebie gdzieś na balu czy innej imprezie, gdzie trzeba się stroić czy coś. U nas sylwester w dresie :D

Posted

evel napisał(a):
Fascynujące te opisy wypraw :) Aż się chce człowiek wybrać na coś takiego :)

Co do Sylwestra - my siedzimy z ladySwallow, TŻtami i obydwoma burkami ;) Nie wyobrażam sobie siebie gdzieś na balu czy innej imprezie, gdzie trzeba się stroić czy coś. U nas sylwester w dresie :D

a pakuj stwory i do nas podjeżdżajcie jak dacie radę. U nas co prawda nie w dresie (jakos mam kiepskie skojarzenia) ale normalnie, chyba, ze ktos wyskoczy w gajerku, to go zaraz ubierzemy jak trzeba, bo usadze gościa w takim miejscu że mój czarnuch zaraz wpakuje sie na kolanka (to wbrew pozorom bardzo kolankowy pies).

mam mase zdjęc z takich wyjazdów, ale to na długie nocne ogladanie ( z resztą chwilowo ekran wyjechał, a na prześcieradle kiepski efekt). Moze kiedyś napisze książkę o tych wyjazdach????? Nie wiem.
Idę Czarka luknąć - mam patologiczną chęć obejrzeć ten serial

Posted

panbazyl napisał(a):
a pakuj stwory i do nas podjeżdżajcie jak dacie radę. U nas co prawda nie w dresie (jakos mam kiepskie skojarzenia) ale normalnie, chyba, ze ktos wyskoczy w gajerku, to go zaraz ubierzemy jak trzeba, bo usadze gościa w takim miejscu że mój czarnuch zaraz wpakuje sie na kolanka (to wbrew pozorom bardzo kolankowy pies).

Hehe, chyba nie da rady, bo my wybitnie niezmotoryzowani obecnie ;) ale dzięki. Zresztą Zuz + Jax + inne stwory, a do tego dzieci (Zu się patologicznie boi i buczy) i obcy ludzie - kosmos ;)

panbazyl napisał(a):
mam mase zdjęc z takich wyjazdów, ale to na długie nocne ogladanie ( z resztą chwilowo ekran wyjechał, a na prześcieradle kiepski efekt). Moze kiedyś napisze książkę o tych wyjazdach????? Nie wiem.
Idę Czarka luknąć - mam patologiczną chęć obejrzeć ten serial

Kiedyś się wreszcie musimy umówić na jakiś spęd ;) Zuza się zaklatkuje i będzie OK :) My nie mamy tiwi, więc sobie Czarka nie obejrzymy, ale wierzę, że chłopak robi postępy (ponoć :lol:).

Posted

oj jestem po spotkaniu z Czarkiem, spodobało by Ci się, bo bylo o australijczyku - fakt, facet robi postepy, w drugim odcinku o pitach tak sie zagalopaował, ze chcial ćwiczyc właściciclela pitów, co akurat złe by nie było i tlumaczyl widzom, ze musi jeszcze nad tym panem popracowac z miesiąc to będą pozytywne efekty. Pzrestal juz kopac psy i rzucać nimi o ziemie - rilaksuje się.

a na spęd zapraszam :) My tez niesamochodowi. Klatki mam nawet 2 - duże, labradorówy - jak jakiś bedzie buczał to do klatki i po zabawie. Moje psy są dośc zrównoważone, maja czasami jakiś gości na tymczasie.

Posted

A dzieki :) o 6 rano poszliśmy spać, wstaliśmy o 10, poszliśmy całą brygadą z psami na spacer.

Obiecuję ci - bedziesz mieć piękne foty Piranii, bo mnie dziś Pirania rozłożyła na łopatki swoja grzecznością - chyba to jej postanowienie noworoczne, na spacerze była tak gzreczna jak nigdy dotąd (albo szykuje jakąś niespodziankę.... bleeeee)

Posted

panbazyl napisał(a):

Obiecuję ci - bedziesz mieć piękne foty Piranii, bo mnie dziś Pirania rozłożyła na łopatki swoja grzecznością - chyba to jej postanowienie noworoczne, na spacerze była tak gzreczna jak nigdy dotąd (albo szykuje jakąś niespodziankę.... bleeeee)

Hihihihihihi, kochana Pirania kombinuje pewnie coś w swojej pięknej główce :loveu:

Posted

też tak myśle, że ona nie robi tego z powodu żeby jej pańcia była zadowolona a z tego, ze coś wymyśli paskudnego. No niestety - ona jest inteligentna.... w pzreciwienstwie do moich samcow, te są inteligentne, ale inaczej..... ale za to dobrze się z nimi pracuje

Posted

dzieki - no cóż - głupio zabrzmi, ale ja od zawsze jestem anty ;)
a u mnie bylo super :) po prostu super. Mam nadzieję, ze gościom tez sie podobało.
Za rok mamy duzo lepszy pomysl na sylwka - zaczynamy od 12-13 w dzień w kuźni u sąsiada - każdy z nas wykuje przy pomocy kowala jakiś mały element do większej pracy, kowal to wszystko pieknie do kupy połączy w jedną sensowną całość i przekażemy to dzieło sztuki sylwestrowej na aukcję Wielkiej Orkiestry Jurka Owsiaka. Potem oczywiście po robocie w kuźni do mnie do chałupy na sylwestra :)