*Magda* Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 panbazyl napisał(a):a zrobilam, zrobilam, ale nie wiem kiedy wrzuce :) Znowu muszę się wkurzyć, żebyś dodała zdjęcia :D:mad: Quote
filodendron Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 panbazyl napisał(a):no to jeszcze jedna czarna małpa Pirania http://i39.tinypic.com/708228.jpg Super ta fotka. Jak myślę "labrador" to mniej więcej taki obrazek mi się gdzieś tam w mózgu wizualizuje :) Nic tylko wyściskać ;) Quote
panbazyl Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 No dobra, masz koty, bo mnie myszami jeszcze poszczujesz :cool3: Quote
*Magda* Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 panbazyl napisał(a):No dobra, masz koty, bo mnie myszami jeszcze poszczujesz :cool3: Pająkami :) panbazyl napisał(a): http://i42.tinypic.com/11kjnnn.jpg Jaki sierściuch :loveu: Quote
panbazyl Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 jakby byl domowym poduszkowcem by mial dużo ładniejszą sierść, a on woli chodzic po podworku, spać w krzakach. Takie dziwadło. Quote
*Magda* Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Mój Lumpek też by wolał być na dworze, ale nie przeżyłby nawet tygodnia (zbyt ufny do ludzi i zwierząt) http://i41.tinypic.com/1zg49hf.jpg Fajna ta mordka :loveu: Quote
Oscar Patric Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 http://i41.tinypic.com/1zg49hf.jpg piękny kotecek:) Quote
panbazyl Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 jego rodzice, dziadkowie, pradziadkowie i pewnie jeszcze dalej w życiu na zewnątrz nie byli - chyba ze ich na wystawy wozono. a mój to taki zawadiaka - nawet jedno ucho ma ciut odgiete do tylu, kiedys w jakiejś walce malo go nie stracił. ja nie jeździlam z nim po wystawach, nie po to go brałam. od razu miał nie miec jaj - stracil je u zaprzyjaźnionego weta, nie jest rozplodowcem wiejskim (choć sąsiadkom podobno rodza sie kotki z "palmą" na ogonie - tylko nie wiem po kim, bo nie po moim) Quote
NikaEla Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 to ostatnie zdjęcie mnie rozwaliło :) Quote
panbazyl Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Nikaragua napisał(a):to ostatnie zdjęcie mnie rozwaliło :) jeśli chodzi Ci o kredens to pracuję nad nim juz ze 14 lat.... Moze w przyszlym roku w końcu zaloże szyby. ale pewnie nie, bo musial bym je często myc, bo to stoi na tarasie (pod dachem). A kot lubi przesiadywac w dziwnych miejscach, zazwyczaj niedostepnych dla psów - tam psy nie wejdą. Quote
zaginiona sara Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Fajny sierściuch, ale biedactwa mają spłaszczone pyszczki gorzej niż pekińczyki. Takiego płaszczaka bym nie chciała. Pekinki mają super charakter, ale te ich pyszczki są dość ładne ale zbyt płaskie. Ma jakieś dolegliwości przez ten nosek między oczami? Quote
panbazyl Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 nie, jedynie co trzeba mu myc ten pyszczek, bo sam nie daje rady (za płaski), więc jak ma nieumyty, to wyglada niezbyt estetycznie. No i z jedzeniem moze byc problem, bo jednak inny uklad szczęki. Musze mu podstawiać wyzej michy z jedzeniem. I często też zwraca kłaki (nie myje się tez tak jak normalne koty a dużo rzadziej). A poza tym jest normalnym kotem, nawet potrafi upolować mysz (ale na podworku, w domu nic nie ruszy), jakieś ptaszki też padają jego lupem. Ogolnie nie polecam tej rasy ze względu na sierść - dluga, bardzo delikatna, łatwo się filcuje, bardzo pracowita, ale ze względu na charakter - jest jak pies, wierny, nie chodzi po firankach, nie drapie mebli. Tylko glos ma paskudny - one nie miauczą jak zwykle koty, one wydają jakieś ryki jak lew w rui, trzeszczą. I nie lubia się łasić, być na kolanach, nie lubia obcych. Domownikow szanują, ale nie są namolne - wolą spać w jakimś zacisznym miejscu a nie na kolanach. Quote
zaginiona sara Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 To nie jest z nim źle jak potrafi upolować mysz :). Sierść persów podobno jest dobra na plamy ropy na morzu, może po to je hodują :D. Nie lubię ekstremalnie zmienionych ras. Mimo, że gdyby nie nosek między oczami to byłyby ładne, ale o sierści słyszałam, że trudna w pielęgnacji. Ogólnie po długowłosych psach wolę krótkowłose wszystkie stwory. Ostatnio polubiłam koty od jakiegoś czasu, bo przegrywały u mnie z psami. Quote
bea100 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 No cóż, koteczek może i nie praktyczny, ale za to jaki śliczny... Quote
zaginiona sara Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Moje piesiaki też śliczne, ale dla ich dobra i zdrowia lepiej by było, gdyby były prawdziwymi psami, a nie płaszczkami. Quote
dagg Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Witamy się u "sąsiadki" :) Mieszkam 20 km od Was na południe :) (W Sobieskiej Woli) Oglądam Wasze zdjęcia z "terenów spacerowych" i nie mogę się nadziwić, jakie podobne do moich, jednak ta okolica jest podobna :) Piękny Panbazyl :loveu: nie jestem wielką fanką labków, ale Twoje są naprawdę ładne :cool3: Quote
panbazyl Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 i kilka zaległych zdjęć - te zimowe są sprzed kilku dni, a te wiosenno-pustynne z dziś :) To Panbazyl w chwastach :) Quote
*Magda* Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 panbazyl napisał(a): http://i40.tinypic.com/14lkwg.jpg Lewa dupka PanBazyle, a prawa dupka Pirania?? Quote
panbazyl Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 a teraz te z dziś :) Panbazyl Quote
panbazyl Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 magdabroy napisał(a):Lewa dupka PanBazyle, a prawa dupka Pirania?? chyba tak ;) Quote
dagg Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Nie dość, że pustynia, to jeszcze w trakcie pustynnej burzy ;) Quote
zaginiona sara Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Super jak na piaszczystej pustyni :) Quote
Recommended Posts