Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jego rodzice, dziadkowie, pradziadkowie i pewnie jeszcze dalej w życiu na zewnątrz nie byli - chyba ze ich na wystawy wozono. a mój to taki zawadiaka - nawet jedno ucho ma ciut odgiete do tylu, kiedys w jakiejś walce malo go nie stracił. ja nie jeździlam z nim po wystawach, nie po to go brałam. od razu miał nie miec jaj - stracil je u zaprzyjaźnionego weta, nie jest rozplodowcem wiejskim (choć sąsiadkom podobno rodza sie kotki z "palmą" na ogonie - tylko nie wiem po kim, bo nie po moim)

Posted

Nikaragua napisał(a):
to ostatnie zdjęcie mnie rozwaliło :)

jeśli chodzi Ci o kredens to pracuję nad nim juz ze 14 lat.... Moze w przyszlym roku w końcu zaloże szyby. ale pewnie nie, bo musial bym je często myc, bo to stoi na tarasie (pod dachem).
A kot lubi przesiadywac w dziwnych miejscach, zazwyczaj niedostepnych dla psów - tam psy nie wejdą.

Posted

Fajny sierściuch, ale biedactwa mają spłaszczone pyszczki gorzej niż pekińczyki.
Takiego płaszczaka bym nie chciała. Pekinki mają super charakter, ale te ich pyszczki są dość ładne ale zbyt płaskie. Ma jakieś dolegliwości przez ten nosek między oczami?

Posted

nie, jedynie co trzeba mu myc ten pyszczek, bo sam nie daje rady (za płaski), więc jak ma nieumyty, to wyglada niezbyt estetycznie. No i z jedzeniem moze byc problem, bo jednak inny uklad szczęki. Musze mu podstawiać wyzej michy z jedzeniem. I często też zwraca kłaki (nie myje się tez tak jak normalne koty a dużo rzadziej). A poza tym jest normalnym kotem, nawet potrafi upolować mysz (ale na podworku, w domu nic nie ruszy), jakieś ptaszki też padają jego lupem. Ogolnie nie polecam tej rasy ze względu na sierść - dluga, bardzo delikatna, łatwo się filcuje, bardzo pracowita, ale ze względu na charakter - jest jak pies, wierny, nie chodzi po firankach, nie drapie mebli. Tylko glos ma paskudny - one nie miauczą jak zwykle koty, one wydają jakieś ryki jak lew w rui, trzeszczą. I nie lubia się łasić, być na kolanach, nie lubia obcych. Domownikow szanują, ale nie są namolne - wolą spać w jakimś zacisznym miejscu a nie na kolanach.

Posted

To nie jest z nim źle jak potrafi upolować mysz :).
Sierść persów podobno jest dobra na plamy ropy na morzu, może po to je hodują :D.
Nie lubię ekstremalnie zmienionych ras. Mimo, że gdyby nie nosek między oczami to byłyby ładne, ale o sierści słyszałam, że trudna w pielęgnacji.
Ogólnie po długowłosych psach wolę krótkowłose wszystkie stwory.
Ostatnio polubiłam koty od jakiegoś czasu, bo przegrywały u mnie z psami.

Posted

Witamy się u "sąsiadki" :)
Mieszkam 20 km od Was na południe :) (W Sobieskiej Woli)

Oglądam Wasze zdjęcia z "terenów spacerowych" i nie mogę się nadziwić, jakie podobne do moich, jednak ta okolica jest podobna :)

Piękny Panbazyl :loveu: nie jestem wielką fanką labków, ale Twoje są naprawdę ładne :cool3: