panbazyl Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 barb napisał(a):A tereny wokół domu tez masz niesamowite ...;) i dlatego od ponad 10 lat tu mieszkam, zwialam z miasta, mam wszędzie daleko i jest super! Quote
*Magda* Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 panbazyl napisał(a):no i bedzie dla miłosnikow Piranii tez kilka zdjęc tej małpy. Już się nie mogę doczekać :loveu: Quote
evel Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 panbazyl napisał(a):(ja wlaśnie potrzebuje psa nieskompilkowanego do wystawiania, aby mogł zażywac rozkoszy biegania, kąpania się a po wysuszeniu hop na ring, a nie tony sprejów, kosmetykow, pudrów i innych duperszwanców, pies ma byc psem a nie pudernicą) panbazyl, kocham Cię normalnie! :D Jak widzę, co się dzieje na ringach "ozdóbek" to mi niedobrze normalnie... Że niby zakaz jest psiukania, farbowania i takich tam, taaaa ;) Dla mnie pies ma być psem, no uczesać mogę od czasu do czasu, ewentualnie gdybym miała mieć coś długowłosego o fajnym charakterze to bym szukała krótkowłosego "zamiennika" albo goliła maszynką raz na jakiś czas :eviltong: Po Zu, którą trzeba regularnie kąpać, podstrzygać, wycinać kłaczki i takie tam, mam na jakiś czas dosyć chyba ;) Quote
panbazyl Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 magdabroy napisał(a):Już się nie mogę doczekać :loveu: bedziesz miała. zrobiłam małpie dzis małą sesję (2 dni temu jak chciałam ją obfocic to mi znikneła w wąwozach i stwierdzilam, ze nagrody nie będzie. evel napisał(a):panbazyl, kocham Cię normalnie! :D Jak widzę, co się dzieje na ringach "ozdóbek" to mi niedobrze normalnie... Że niby zakaz jest psiukania, farbowania i takich tam, taaaa ;) Dla mnie pies ma być psem, no uczesać mogę od czasu do czasu, ewentualnie gdybym miała mieć coś długowłosego o fajnym charakterze to bym szukała krótkowłosego "zamiennika" albo goliła maszynką raz na jakiś czas :eviltong: Po Zu, którą trzeba regularnie kąpać, podstrzygać, wycinać kłaczki i takie tam, mam na jakiś czas dosyć chyba ;) co za wyznania :evil_lol: normalnie nie wiem co zrobić :eviltong: hahaha! ja mam dośc kotów dlugowlaosych o miekkiej sierści..... Mam jednego takiego, nawet papierowy, ale nigdy nie wystawiany, bez jaj - zeby nie było, ze prowadzę rozmnażalnię pseudopersów. Ile tego filcu - ło Boziu!!!! a jak na wsi gdzies mleka popije (w domu ma szlaban) to na całą dupencje obfajdaną że hej.... ale - zeby nie było, że marudze - jak musze sobie fryz na wystawie szybko zrobic to zawsze ide do jurkarzy - oni maja to czego potzreba w takich chwilach - chcesz mieć duzo własa na łbie - pudlówką sobie rozczesz, trochę lakieru, psik psik i gotowe :) a co u labków mam? furminatory.... a jakos podszerstku pozbywać się nie mam zamiaru.:evil_lol: Quote
bea100 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 A moje to już wogóle czesane ręcznikiem, przed wystawą się ogara dodatkowo otrzepuje o płot albo i nie hihi ;) Quote
panbazyl Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 bea100 napisał(a):A moje to już wogóle czesane ręcznikiem, przed wystawą się ogara dodatkowo otrzepuje o płot albo i nie hihi ;) A Ty myślisz że z labami to jak? Jak w błocie to mokry ręcznik, chyba, ze pies czarny i zestresowany to od razu łupiez mu sie rzuca - wtedy suchym trzeba przetrzeć. Furminatorów używam jak zmieniają sierść, czyli tak ze 2 razy w roku. Quote
NikaEla Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 moja mała to chyba cały rok zmienia sierść :angryy: bo wszędzie (nawet w świeżo wypranych skarpetkach) zawsze jest pełno jej kudłów, a jak wyczesuje furminatorem to zawsze strasznie dużo tego jest :angryy: Quote
zaginiona sara Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Bardzo mi się podoba Twoje podejście. Żeby wszyscy hodowcy tacy byli. Się rozmarzyłam. Ja jednak pojedynczo wykastruję bo i technicznie i finansowo łatwiej. Quote
panbazyl Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Trzymam kciuki za sterylke i dojście do zdrowia suczydelek (nawet i pojedyńczo). Koszt jest to dość spory, a jeszcze podwojnie? Oj dużo. Dziś moje psiury same przez poł dnia w domu. Quote
zaginiona sara Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 panbazyl napisał(a):Trzymam kciuki za sterylke i dojście do zdrowia suczydelek (nawet i pojedyńczo). Koszt jest to dość spory, a jeszcze podwojnie? Oj dużo. Dziś moje psiury same przez poł dnia w domu. Mam i tak dość taniego weta, sprawdzony na innych psach i kotach :), wiem, że solidnie robi zabiegi i komplikacji nie było jak dotąd. Wstępnie jestem umówiona jeszcze tylko konkretny termin. Zdecydowałam się na jedną teraz bo technicznie lepiej nosić itd. A drugą po pierwszym... W kubraczek muszę się zaopatrzyć. A posypywanie psów jakimś szajsem, farbowanie.... Bez komentarza. Quote
filodendron Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 panbazyl napisał(a): ja mam dośc kotów dlugowlaosych o miekkiej sierści..... Po długowłosym kocie można mieć uraz. Z psami jest łatwiej niż z persem - wiem to od groomerki, która "wszystko, byle nie pers" i od znajomej, której pers "kołtunił się od podmuchu wiatru" ;). Ja sobie bardzo cenię zero absolutne kudłów w domu i na ubraniach - to czesanie, kąpiel czy strzyżenie to cena, którą moim zdaniem warto zapłacić. Choć nie wykluczone, że zdanie bym zmieniła, gdyby przyszło do szykowania psów na wystawę. Quote
zaginiona sara Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 filodendron napisał(a):Po długowłosym kocie można mieć uraz. Z psami jest łatwiej niż z persem - wiem to od groomerki, która "wszystko, byle nie pers" i od znajomej, której pers "kołtunił się od podmuchu wiatru" ;). Ja sobie bardzo cenię zero absolutne kudłów w domu i na ubraniach - to czesanie, kąpiel czy strzyżenie to cena, którą moim zdaniem warto zapłacić. Choć nie wykluczone, że zdanie bym zmieniła, gdyby przyszło do szykowania psów na wystawę. Ja teraz też krótkowłose wolę. Czesanie i fruwanie sierści... Quote
NikaEla Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 zaginiona sara napisał(a):Ja teraz też krótkowłose wolę. Czesanie i fruwanie sierści... moja jest raczek krótkowłosa, a sierści wszędzie pełno Quote
zaginiona sara Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Ale długiej sierści jest więcej niż krótkiej :) chociaż długa ładnie sobie leży na dywanach. Quote
*Magda* Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 panbazyl napisał(a):bedziesz miała. zrobiłam małpie dzis małą sesję (2 dni temu jak chciałam ją obfocic to mi znikneła w wąwozach i stwierdzilam, ze nagrody nie będzie. No i gdzie obiecana Pirania :mad: Quote
panbazyl Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 magdabroy napisał(a):No i gdzie obiecana Pirania :mad: ano właśnie - gdzie? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a moze tu???? Quote
*Magda* Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 panbazyl napisał(a):ano właśnie - gdzie? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: http://i41.tinypic.com/2u4odns.jpg W trawie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Co tak mało :mad: Jednym zdjęciem mam się nacieszyć?? Quote
panbazyl Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 no to jeszcze jedna czarna małpa Pirania i jeszcze jedno piraniowe Quote
*Magda* Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 panbazyl napisał(a):no to jeszcze jedna czarna małpa Pirania http://i39.tinypic.com/708228.jpg Śliczna :loveu: A kiedy będzie kot?? Quote
panbazyl Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 i jeszcze przody Bazyla i tyły Bazyla oraz boki Panbazyla Quote
panbazyl Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 magdabroy napisał(a):Śliczna :loveu: A kiedy będzie kot?? kota jutro dopadne i obfocę, bo w tej sesji nie miał żadnej foty..... Quote
monika15 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 http://i42.tinypic.com/jzxzdy.jpg Ja w pierwszej kolejności jestem fanką Bazyla:loveu::loveu::loveu: Chociaż wolę tyły( http://i43.tinypic.com/10f57cz.jpg ) Piranii:evil_lol: Quote
*Magda* Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 panbazyl napisał(a):kota jutro dopadne i obfocę, bo w tej sesji nie miał żadnej foty..... Już jest jutro :) Quote
panbazyl Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 a zrobilam, zrobilam, ale nie wiem kiedy wrzuce :) Quote
Recommended Posts