Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='filodendron']To takie socjotechniki - milutka fryzurka na psią panienkę, różowa karimatka i jeszcze "Pusia" wołać - i każda restauracja wpuszcza ;)[/QUOTE]

doskonałe!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• 2 weeks later...
  • Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a bo trochę jeździliśmy się socjalizować do Gdańska :) Gryzoń w I klasie PKP :diabloti: (za bilet Lublin Gdańsk w tą i powrót w I klasie PKP z miejscówkami zapłaciłam 130 zł w tym 30 zł było za bilety Gryzonia...)

Posted

w sobotę wystawiamy, ale będę z młodym i psem już w piątek i do niedzieli bedziemy - bo taniej i bezpieczniej mi zamówić nocleg niż plątać się po nocy po jakis dworcach kolejowych...

Posted

daguerrotype napisał(a):
Ooo, a ja za bilet w 1 klasie płaciłam 113 zł w jedną stronę, skąd wynalazłaś takie tanie? :mad:

bilet podróznika - ważny jest od piątku od 19 do poniedzialku do 6 rano (albo jak długi weekend to odpowiednio dłużej) to jest "przejazdówka" na wszelkie TLK - mozna się przesiadać ile się chce byle w czasie się zmieścić. Miejscówki są za free do tego biletu, ale jak ktoś chce to moze i bez miejscówki, ale wtedy moze zamiast w wygodnym fotelu to na podlodze polec... 104 kosztuje na I klasę a 75 na II, ale ja stwierdzilam, że raz się żyje i że mam gest :diabloti:

Posted

No, tak, ja jechałam na kilka tygodni, więc u mnie to by się nie sprawdziło ;)

Cudne jest to zdjęcie nad Motławą, widzę, że byliście tam naprawdę wcześnie rano, ani żywej duszy...

Posted

panbazyl napisał(a):
w sobotę wystawiamy, ale będę z młodym i psem już w piątek i do niedzieli bedziemy - bo taniej i bezpieczniej mi zamówić nocleg niż plątać się po nocy po jakis dworcach kolejowych...

super, to mam nadzieje, ze gdzies uda mi sie was zlapac, bo bardzo chcialambym poznac ogara :razz:

Posted

daguerrotype napisał(a):
No, tak, ja jechałam na kilka tygodni, więc u mnie to by się nie sprawdziło ;)

Cudne jest to zdjęcie nad Motławą, widzę, że byliście tam naprawdę wcześnie rano, ani żywej duszy...

byłam cholernie rano! tak gdzieś po 4.... może 4.30???? zero ludzi :) a potem jak byłam po 14stej to tłok był niemilosierny, koszmarny po prostu, ale mnie akurat o to chodziło aby mojego wieśniaka ciut socjalizować z ludźmi i miastem.

Iza. napisał(a):
super, to mam nadzieje, ze gdzies uda mi sie was zlapac, bo bardzo chcialambym poznac ogara :razz:

a ja też bym chciała sie spotkać :) bedziemy na pewno przy ringu ogarowym - teraz nie wiem ktory to, bo nadal zgłoszenia czynne :eviltong: (kuźwa, ile można to przedłużać!!!!) i mam ochotę w końcu luknąć na miasto a nie jak zawsze tylko na dworzec i poszukiwania jak i czym do cywilizacji dojechać.... Choć przyznam się, ze bym wolała na prowincję wyskoczyć - Grabarka (dawno nie byłam) i Sokólszczyzna.

Posted

panbazyl napisał(a):

a ja też bym chciała sie spotkać :) bedziemy na pewno przy ringu ogarowym - teraz nie wiem ktory to, bo nadal zgłoszenia czynne :eviltong: (kuźwa, ile można to przedłużać!!!!) i mam ochotę w końcu luknąć na miasto a nie jak zawsze tylko na dworzec i poszukiwania jak i czym do cywilizacji dojechać.... Choć przyznam się, ze bym wolała na prowincję wyskoczyć - Grabarka (dawno nie byłam) i Sokólszczyzna.

ja w sobote to raczej bede pracowac na ringu, wiec pewnie znajde was jakos w okolicach BISow ;)
w samym Bialymstoku to raczej nie ma co ogladac za bardzo, szczegolnie teraz jak remonty wszedzie :diabloti: ale okolice sa na prawde piekne to fakt :loveu:

Posted

dziś nie mamy wody w domu bo rura cieknie i trzeba było zakręcić.... za to mamy na podwórku, bo tam nie cieknie i nie musieliśmy zakręcić. ech.... jutro szybki wyjazd rowerem po szybkie zakupy jakiegoś czegoś aby rura nie ciekła....

Posted

eeee - pół wsi już na konsylium było jak to naprawić :diabloti: na razie kupiliśmy pipsztek (tzn proste kolanko które ciekło), rozkręciliśmy to co ciekło i nie ma wody w domu :evil_lol: ale za to na podwórku jest - ten kran ma inną rurę, tzn odziela się wcześniej niż te rury domowe i ktoś rozgarnięty pomyślał, że można go podłączyć/odłączyć nie zakłócając domowego kranu. Tak więc dzis prysznic na podwórku :razz: jutro też. Jest nadzieją, ze w poniedzialek będzie już wszystko ok....

Posted

panbazyl napisał(a):
eeee - pół wsi już na konsylium było jak to naprawić :diabloti: na razie kupiliśmy pipsztek (tzn proste kolanko które ciekło), rozkręciliśmy to co ciekło i nie ma wody w domu :evil_lol: ale za to na podwórku jest - ten kran ma inną rurę, tzn odziela się wcześniej niż te rury domowe i ktoś rozgarnięty pomyślał, że można go podłączyć/odłączyć nie zakłócając domowego kranu. Tak więc dzis prysznic na podwórku :razz: jutro też. Jest nadzieją, ze w poniedzialek będzie już wszystko ok....

Panbazyl, jak pół wsi konsultowało problem, to mam nadzieję że wszystko już naprawione ;) :lol:. Co tu tak cichutko :lol:.

Posted

już naprawione :) naprawione :) dzięki sąsiadom.

A cicho bo byliśmy w Bialymstoku na wystawie, nie chciało mi się brać cywilizacji komputerowej ze sobą.

wróciliśmy ze złotym medalem, dużym CWC i res. CACIB i chyba zmęczeni, bo PKP jechaliśmy z przesiadką w Wawie. I w jednym pociągu w przedziale mieliśmy moherowe baby którym przeszkadzał pies... ale że ja przed okresem, więc malo moherów nie pożarłam :diabloti: bo nie dośc że zajęly nasze miejsca pod oknami to jeszcze im niby mój pies śmierdział.... na co ja że zaraz zawolam konduktora aby im policzył bilety za walizy co trzymają na siedzeniach. Baby się zamknęły i wyciągnęły zgrzewkę jaj na twardo....

Posted

a czemuś sie nie przyznała? Ja jak blondynka na wystawie jestem :diabloti: nic nie czaję
zapomnialam też że miałam rozetki przekazać co były zamówione, dobrze, że przyszła osoba po nie (nawet wystawiłam sobie je na zewnątrz aby nie zapomnieć...)

a wracając z wystawy znalazłam niedużego, ale jednak borowika (w mieście, nie w lesie).