evel Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 O ja, ale super zdjęcia z ogrem w szlacheckim stroju - uwielbiam "tematyczne" prezentowanie ras :) U nas zasypane wszystko, pies w swoim zimowym kaftanie porusza się kicając przez zaspy, bo inaczej nie daje rady, a poruszanie się "nożnie" po mieście wojewódzkim Lublinie to katastrofa. Tak źle i tak niedobrze :lol: Quote
Tascha Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Na stronie oddziału Rzeszów odnosnie wystawy nic nie pisze o jakimkolwiek zaswiadczeniu. Spadam dalej odsnieżac..wczoraj wszystkiego nie dałam rady /mamy duuuze podwórko i do bramy daleko/ rano tez nie wszystko odsniezyłam, bo poprawiac bylo trza-sypie cały czas... zeby nie wczorajsze dwie tabletki hmb, a dzisiaj karnitynka + hmb bedzie znowu na wieczór to bym chyba reka juz ni noga nie dała rady ruszyc:evil_lol: dobrze czasamim iec w szafce zapasik wspomagaczy treningowych :evil_lol: Quote
N&N Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Tascha, specjalnie dla Ciebie :-) http://zkwp.aws.af.cm/ Na dole strony :-) Quote
panbazyl Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 na FB tez się rozmowa o tym wywiązała spora. zaraz tam spojrzę i sprawdzę co i jak. NO jak nic, trza bedzie pipitolić do weta i kwita zrobić.... Ja z Lbna z nimi jadę, nie od nich z domu! Tam to na pewno się nie dotelepię. No padło mi jak nie wiem na rozumek i do psa musiałam strój mieć, w końcu szlachectwo zobowiązuje. Za granicą to po ringu będę w takim stroju ganiać z ogrem, w końcu promocja rasy. Quote
N&N Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Ile czasu przed wystawą ma być wystawione zaświadczenie (ja z lubelskiego :roll: )? Jak powinna brzmieć jego treść? Quote
Tascha Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Najlpeiej dzień przed wystawa Najlepiej napisac na kompie i wydrukowac, a wet niech podpisze i pieczatke przystawi, chyba gotowych tego typu druków nie maja Powinny byc tam dane psa /nazwa, kolor, rasa, data ur, chip/, dane włascicela i napisane że pies jest zdrowy klinicznie i moze uczestniczyc w wystawie tej a tej, oraz teren zamieszkania psa czy jak to tam nazwali jest wolny od wscieklizny, data, podpis i pieczatka Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Ja chcę takiego kota http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/74996_492178900823511_36739491_n.jpg albo może :roll: dwa :-D. Czy ogar też będzie miał takie szlacheckie ubranko ;) na wystawy ;) ? Wystawiajcie się z sukcesem :thumbs:, a my tymczasem w ciepłym domku :-D. Quote
panbazyl Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='dana']Ja chcę takiego kota http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/74996_492178900823511_36739491_n.jpg albo może :roll: dwa :-D. Czy ogar też będzie miał takie szlacheckie ubranko ;) na wystawy ;) ? Wystawiajcie się z sukcesem :thumbs:, a my tymczasem w ciepłym domku :-D. no z moich kotów dzieci nie będzie. się ostatnio zastanawialam nad ubraniem wystawowym na ring labków i doszlam do wniosku, że jednak to duże wyzwanie aby chodzić w stroju rybaka z Nowej Fundlandii. A ogar to na wystawy jest "specjalnie" przygotowywany. Otrzepuję go z kurzu, przecieram ścierą błoto i biegniemy na ring. Quote
Tascha Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 A propos przecierania scierka, otrzepywania z kurzu tudziez wystrojów itp...ja sie chyba musze pomaseczkowac albo jakie spa czy coś...musze chyba kiepsko wygladac...pani w sklepie w trakcie rozmowy stwierdziła,ze ja to chyba niewiele mniej mam lat od niej- a ona juz 50 na karku...ale ja dopiero sie do 40tki zbliżam :mad: masakra normalnie :mad: Panbazyl- lukłam na Łódź -odpada w oba dni Lukaj na Katowice a strój rybaka z Nowej Funlandii jest jakis inny niz większości rybaków? Quote
panbazyl Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Katowice mam w 2 dni, w piątek i sobotę, więc odpada. Quote
Tascha Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Ja na Katowice jak by co to tylko z jednym na sobote Quote
filodendron Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='Tascha']A propos przecierania scierka, otrzepywania z kurzu tudziez wystrojów itp...ja sie chyba musze pomaseczkowac albo jakie spa czy coś...musze chyba kiepsko wygladac...pani w sklepie w trakcie rozmowy stwierdziła,ze ja to chyba niewiele mniej mam lat od niej- a ona juz 50 na karku...ale ja dopiero sie do 40tki zbliżam :mad: masakra normalnie :mad: [/QUOTE] Wiesz, to też zależy od tego, jak ta pani w lustro zagląda i co widzi - bo jak ja looknę bez okularów, to tak całkiem, całkiem, niczego sobie. A u ojca w domu jest takie stareńkie lustro po babci - ciemnawe i trochę matowe - oh, jak ja w nim fajnie wyglądam! :D Na dodatek jest trochę krzywe i odchudza :D Quote
N&N Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Panbazyl, przepraszam, że na twoim wątku. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz. Kochani, mogę Wam kogoś przedstawić? Może kogoś chwyci za serduszko. Szuka właściciela lub nowego domku! :) Od przynajmniej 2 tygodni po moim osiedlu błąka się pies. Młody. Mały, ale nie miniaturka. Ma ok. 35-37 cm i 10 kg wagi. Rewelacyjny charakter. :) Łagodny, wesoły, słodki. Przymilny. Wpatrzony w człowieka. Bardzo zrównoważony. Cierpliwy. Nieagresywny. Proszę o kontakt, jeżeli ktoś może ofiarować mu dom. :) Tel. 796 79 79 73 - Agnieszka :-) Quote
panbazyl Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 właśnie doczytalam na innym wątku o wymysłach na Rzeszów. Nosz cholera mać! grrryyy! Już żałuję, że nie zakupiłam sobie cooogara, nawet bardzo. Choć akurat z nim bym musiała być a Rzeszowie, bo tam przegląd hodowlany dla nich jest akurat w sobotę.... Ale potem zero wystaw :) i aż 2 krycia (a po chorobę mi więcej?) a psy śliczne. ech.... i tylko 200 zł się dokłada do psa (no koszt zakupu i żarcia, ale odpadają wystawy, hodowlanki i inne cudaki, bo coogary mają TYLKO przegląd hodowlany wyceniony na 200 zł i żadnych wystaw, nic!). Quote
panbazyl Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 a co do luster - hmmmm - długo nie miałam żadnych w domu. Potem się kilka pojawiło - najbardziej lubię to co ma zamykane okiennice i najbardziej lubię je jak jest zamknięte. I czasem się dziwię, co to za baba patrzy na mnie z lustra... aaa - i swoich zdjęć z czasów przed dziećmi nie oglądam, po co się denerwować? a o urodzinach swoich to zapominam już od dawna. Chyba to się jakoś nazywa, skleroza czy jakoś tak... Quote
panbazyl Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 mam prośbę do posiadających FB - lajkujcie moje foty w konkursie (nagroda jakaś symboliczna, ale to się najmniej dla mnie liczy) tu jest jedno ze zdjęć - inne moje też tam są, poznacie je bez problemu lajkuje się wchodząc w dane zdjęcie i klikając "lubię to" pod konkretnym zdjęciem. Dzięki :) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151441482776495&set=a.10151441481901495.544303.307915866494&type=1&theater Quote
panbazyl Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 no i zaistnieliśmy na FB - na razie początki, ale pewnie strona się rozrośnie http://www.facebook.com/HerbuBazylFciKennel Quote
filodendron Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Jam jest nołfejsbukowa, ale fotę z kicią penetrującą talerz widzę - super! :) :) Quote
panbazyl Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 dzięki, dzięki :) jestem w kropce, Tacha pewnie wie, z powodu wystawy w Rzeszowie. Hmmm.... Papirologia i durnota zaczyna mieć juz problem z pomieszczeniem się w ludzkich umysłach. I gdyby nie to, ze robię im rozety na wystawę to bym wycofała psy! Bo się tak nie robi, że za 5 minut przed końcem zgłoszeń (przedłuzanych w nieskończoność) zaczyna się mnożyć ilośc papierów niezbędnych i koniecznych do tego aby psa wpuścili na wystawę... teraz chcą papier od powiatowego weta, ze pies nie wściekły.... wcześniej chcieli od zwyklego weta, to jeszcze dało radę pójść, bo zwykly wet jest w każdej większej wsi, a powiatowy to już większa wycieczka. no żesz! Quote
Tascha Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 totez ja sie zastanawiam czy w przyszłości wogole zgłaszac do Rzeszowa, bo jak tam coraz cos wymyslaja to co bedzie w latach nastepnych ? jak jakiegos Monka w powiecie maja ??? moze psy pod mikroskop każde wtykac żeby móc wejśc na wystawe ? albo pod tomograf ? oj bedzie cyrk przed wejsciem na hale, oj bedzie...ciekawe ile za parking jeszcze sobie policza... Quote
filodendron Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Zaświadczenie od powiatowego weta? :crazyeye: Toż to procedura bardziej skomplikowana niż gdyby pies ludzia użarł :roll: Quote
panbazyl Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 a to na rzeszowską rozetki (nie wszystkie, bo część się nie zmieścila) Quote
Recommended Posts