panbazyl Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 ja to lubię taki dżem z dzikich pomarańczy - czasem z Hiszpanii dostaję, jest bardziej goryczkowaty niż z normalnych, też ze skórkami, no fajny :) a teraz trochę fot Quote
*Magda* Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Jakie piękne rozety z ONkami :loveu: A zdjęcie kociastych :cool3: Quote
panbazyl Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 już kociaste są, tzn jeden kociasty, bo drugi jakoś się nie wprosił na sesję Quote
panbazyl Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 a jeszcze coś na deser - fota jak najbardziej prawdziwa, z Lublina, zero retuszu czy czegoś w tym stylu.... Quote
*Magda* Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/535628_490141771027224_1655121825_n.jpg jaki mądry kot ;) czyta gazetę, pisze na laptopie i jeszcze przez telefon gada :D Ten słup na przystanku jest dobry :D Quote
panbazyl Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 no kot jest debeściak. a slupy są nawet dwa. Drugi coś lekko oberwany tak metr nad ulicą, chyba się ktoś mocno wkurzył. Quote
filodendron Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Panbazyl, ale te rozety to już jakaś zaawansowana technologia - tyle warstw i tak uporządkowane. Naprawdę ładna rzecz, super! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Panbazyl, żebym ja mogła tak Murzynka puścić z Barim w lesie, mając nadzieję, że będzie się pilnował :modla:. Rozety rzeczywiście są megaspecjalistyczne i tak dobrane kolorystycznie :klacz:. Co do słupów na przystanku :crazyeye:, ciekawe, który mądry :shake: urzędnik miał taką super powalającą wizję :mdleje:. Quote
panbazyl Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 moje futrzyńskie nawet się słuchają jak je puszczam luzem, wracają, choć czasem potrafią pobiec za czymś sobie tylko wiadomym, ale ogólnie są ok. Choć ja zawsze mam jakieś "ale" do ich wychowania (tzn do siebie, bo ja w końcu z nimi pracuję nad ich zachowaniem) Im barzdiej się tym rozetom przyglądam to dostrzegam więcej błędów i krzywizn.... I na pewno teraz bym inaczej coś tam zrobiła. A tak ogólnie, to wyciszająca robota, takie "warsztaty terapii zajęciowej". Najgorsze w tym jest to, ze mma mini zadziory na palcach, normalnie niedostrzegalne w życiu codziennym, ale na wstążkach niestety tak i tymi zadziorkami zaciągam czasem wstążkę, oczywiście już tą przyszytą. a zaczęłam robić rozety bo mi sie spodobały. I te pierwsze to przypominają raczej kapusty ozdobne niż rozety, ale wtedy bylam z nich tak dumna, że uszyłam i ze potrafię.... teraz patrzę na nie z politowaniem. Zawsze chciałam aby moje psy coś dostawały z wystaw które są bardzo drogie (wystawy) i zazwyczaj nic nie przywoziły, więc nauczyłam się szyć rozety, sama funduję mojej rasie psów a przy okazji kilka/naście osób też dostanie rozety, nie tylko ja. I mam nadzieję, ze za rok ktoś inny ufunduje/uszyje rozety dla wszystkich psów w rasie - na Rzeszów tak ufundowałam, wszystkim zgłoszonym w rasie. Dla mnie to duża przyjemność ze mogę komuś coś dać a przy okazji ze sama też dostanę (swoją własną rozetę co prawda) ale w kolorach jakie lubię. Na duże rozety z z bisów nie licze zupełnie (w labkach duża konkurencja i labki wystaw nie wygrywają na bisach, tak samo ogary), więc dostaną je inne psy - z czego się cieszę i mam nadzieję, ze czterech nowych właścicieli rozet też się ucieszy. Słupy na przystanku to jak najbardziej realna wizja Lublina.... Szlam sobie piechotą od BRW (Black, Red White) w stronę Zemborzyckiej, po stronie BRW a tu nagle coś takiego mi wyrosło prosto z ulicy.... No miał ktoś odjazd. Ale jak znam realia Pl, to pas drogowy jest zupełnie kogoś innego niż słupy.... I się pewnie dogadać nie potrafią kto ma ten bajzel posprzątać. Quote
panbazyl Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='magdabroy']Szukasz mebli z BRW???[/QUOTE] nie już nie. Ale lubię sobie popatrzeć czasem na meble i dojśc do wniosku, że to co ja lubię to ciężko znaleźć. Ale w BRW znalazlam fajny narożnik, tyle tylko, ze musieli mi zupełnie wymienić obicie na takie jaki mi pasuje do kolonialno-rustykalnego stylu chałupy, a co więcej 700 zł a może i więcej wysępiłam upustu. Tyle tylko, ze 2 miesiące czekałam na narożnik. Jak ta firma zaczynala działalność dawno temu to ich pierwszy "salon" w Lublinie był na parterze hotelu robotniczego. Hotel mieścił się na ulicy na której mieszkałam. Wtedy to był szok takie meble, teraz hmmmm - meble jak meble, na kolana nie rzucają. Ideałem moich mebli jest sklep Inne Meble, ale nie to co mają na ekspozycji, bo to też szit, tylko to co na zapleczu i ewentualnie w katalogach i to co 2 razy w roku sprowadzają z Indonezji. Tylko to cholernie drogie meble, więc chadzam tam popatrzeć i poczatować na przeceny, bo coś w transporcie się zwichrowało. W ten sposób kupilam u nich takie odlotowe lustro z okiennicami za dość rozsądną sumę. Teraz widziałam lustra w tym typie w innych sklepach ale jednak wykonanie kiepskie.... Quote
*Magda* Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Jakbyś kiedyś chciała coś kupić z BRW, to mogę polecić Ci sklep internetowy, w którym kupisz je w dobrej cenie jakby co ;) Więc jakby co, to daj znać, to podeślę Ci na PW ;) Quote
panbazyl Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 dzięki :) takich info nigdy za dużo. Kto wie kiedy znow mi się coś zamani ;) Quote
zaginiona sara Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Nie mogę się napatrzeć na te rozetki jak można tak równiutko zrobić :). Ogary idą w las pozować na śnieżnym tle :D Quote
panbazyl Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 dziś zajęłam się posprzątaniem w dziecięcych szafkach z ubraniami.... hmmm... nie wiem na jak długo ten porządek. i czy to ogólnie miało jakiś sens. a rano pranie dywanika bo się któryś pies postanowił wyrzygać.... ech, życie ze zwierzakami jest pełne niespodzianek. Quote
Tascha Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Szafy miewaja taki superowy wynalazek..DZRZWICZKI:eviltong: i jak sie włascicielowi półek sprzeatac nie chce-jak ojemu drugiej połowie-to niech sobie ma ten burdel, mam to gdzies :evil_lol: ja na swoich półkach mam porzadek a jego -zamykam! (uważac przy otwieraniu trzeba bo moze wszystko na łeb wyleciec,ale to juz inna bajka rzygi-Ty sie ciesz ze sraczki zaden nie dostał :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
panbazyl Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 no cieszę się że sraczki nie mają ;) toż to ulga. Rzygi się szybko sprząta, tylko dywanik dłuzej schnie, ale po sraczce tak samo długo schnie a sprząta się chmmm - paskudnie.... Chłopu to ja nie sprzątam w szafkach! Gdzieżbym śmiała. Ale dzieciom posprzątałam, bo i tak rano na mnie wszystko idzie jak mam ich do szkoły przyszykować.... więc wolałam to posprzątać a przy okazji lekka utylizacja zbędnych rupieci. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='panbazyl']moje futrzyńskie nawet się słuchają jak je puszczam luzem, wracają, choć czasem potrafią pobiec za czymś sobie tylko wiadomym, ale ogólnie są ok. Choć ja zawsze mam jakieś "ale" do ich wychowania (tzn do siebie, bo ja w końcu z nimi pracuję nad ich zachowaniem) (...) Panbazyl, pewnie dlatego właśnie Bari jest super ułożonym psem, jest zrównoważony, rozumie każdy gest, nawet bez sów:multi:. Bari jednak jest u nas od szczeniaczka, a przeszłość Murzynia stanowi dla nas jedną wielką niewiadomą :roll:, nie pracowałam nad zachowaniem malucha od lat szczenięcych. Nie tracę jednak wiary, że kiedyś osiągniemy z Murzynkiem wyższy poziom współpracy, przecież robi postępy :lol:. [quote name='panbazyl'] ( ....) Ale w BRW znalazlam fajny narożnik, tyle tylko, ze musieli mi zupełnie wymienić obicie na takie jaki mi pasuje do kolonialno-rustykalnego stylu chałupy, a co więcej 700 zł a może i więcej wysępiłam upustu. (....) Jednak spełniasz swój wielki ;) plan o zakupie narożnika :multi:. Pamiętam, jak pisałaś kiedyś na wątku Murzynka, że marzysz o narożniku dla ... psów :-D. Ciekawa jestem tego narożnika :lol:, a zmieszczą się wszyscy :diabloti: ? Quote
filodendron Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Sprzątanie w szafach jest bez sensu i tylko frustruje. Jak ten Syzyf z głazem - przynajmniej ja się tak czuję ;) Quote
panbazyl Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 [quote name='dana']Panbazyl, pewnie dlatego właśnie Bari jest super ułożonym psem, jest zrównoważony, rozumie każdy gest, nawet bez sów:multi:. Bari jednak jest u nas od szczeniaczka, a przeszłość Murzynia stanowi dla nas jedną wielką niewiadomą :roll:, nie pracowałam nad zachowaniem malucha od lat szczenięcych. Nie tracę jednak wiary, że kiedyś osiągniemy z Murzynkiem wyższy poziom współpracy, przecież robi postępy :lol:. Jednak spełniasz swój wielki ;) plan o zakupie narożnika :multi:. Pamiętam, jak pisałaś kiedyś na wątku Murzynka, że marzysz o narożniku dla ... psów :-D. Ciekawa jestem tego narożnika :lol:, a zmieszczą się wszyscy :diabloti: ? ja lubię a nawet wolę pracować z doroslymi psami, one wbrew obiegowej opinii szybciej "łapią" o co w tym wszystkim chodzi. Chyba, ze mnie się ostatnio trafił jakiś uparty szczeniak ogar.... Choć one sa uparte i baaardzo cwane - zrobią to co one chcą i co się im opłaci. dziwne stwory. Tak, na narożniku mieszczą się w miarę wszyscy, oprócz mnie oczywiście..... Wszyscy, czyli wszystkie zwierzaki i dzieciaki, a dorośli niech sobie siedzą na podłodze. Taki los. Muszę kiedyś mu zrobic fotę jak ma obłożenie dziecięco-zwierzęce. A poszycie jest takie jak tło na zdjęciach z ostatnich rozet - ciemny brąz przecierany niby skóra, oczywiście psie flumki zostają i trzeba je co dzień zmywać, kocie futro też, ale to norma. [quote name='filodendron']Sprzątanie w szafach jest bez sensu i tylko frustruje. Jak ten Syzyf z głazem - przynajmniej ja się tak czuję ;) zupełnie mam te same odczucia.... Quote
Tascha Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='panbazyl']się polansuję troszkę ;) Jeszcze kunia Ci brakuje do kompletu, takowoz z kulbaka oryginalną i czaprakiem szlacheckim zdobionym- ale hucuł ni konik polski nijak to sie nie wkomponuja...w jakiego araba albo choc angloaraba musisz zainwestowac... ;) :D Quote
Recommended Posts