Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Baski w tym wieku sa ogromnie smieszne,a ta fotka udała sie zupełnie przypadkiem :)
tylko mi komp nie wkleja tak jak pisałas z fb....buu...i moge tylko linka do zdjecia wkleic...

No to kto ma pomysł co dziecko afrykańskie chce zrobic ?

Posted

Na fb psiarze doszli co dzieco chciało zrobic :D :D :D

Z tyłu-na fotce nie widac, jest jeszcze jeden mały pluszak. Dziecko oczywiście pluszaka obejrzało wczesniej z normalnej pozycji. Ale spojrzało sobie pomiedzy łapki- a tam pluszak,ale jakis inny bo do góry nogami:evil_lol: no to trzeba tego do góry nogami capnąc, bo tego w normalnej pozycji juz próbowało :evil_lol:

basenji mysla po afrykańsku :eviltong::eviltong::eviltong: a pregowane do tego jeszcze rozumek w paski maja hi hi hi:evil_lol:

Posted

[quote name='Tascha']

Ja to myślałam, że chce stanąć na głowie :D :D No wygląda, jakby się właśnie przymierzało :)
Ależ one są cudne. Już pisałam, że mam po sąsiedzku basenji - ale napiszę jeszcze raz: jaki cudny pies :)

Posted

kiedyś byłam u Taschy i mnie przywitało stadko takich klusków (tylko nie były pręgowane a rude z białym). To było niesamowite. Takie do zakochania kluchy ze zmarszczkami i tymi zakręconymi ogonkami. Niesamowite przeżycie. I nie ważne bylo, że pewnie miały ochotę mnie "skonsumować" - jak to zwykle szczeniaki robią. No piszczące szczęścia.

Posted

zamieszczam ogłoszenie mojej znajomej z Hodowli Psia Cometa. Ogłoszenie jest jak najbardziej na serio.

"Zobaczymy czy znajdzie się hodowca "dla idei".
Oddam w dobre ręce na prawach hodowlanych (czyli wystawy, hodowlanka, może konkursy i potem dzieci z psem którego wspólnie ustalimy, 1 szczenię dla mnie - żeby nie było wątpliwości) suczkę 5 miesięczną AKSAMITKĘ PC Ogarowe granie. Suczka z nie byle jakim pochodzeniem bo urodziła się w Psiej Comecie. Matka Zwycięzca Świata 2010 i Klubu 2010. Wielokrotnie otrzymywała CACIB i BOB. Wybitnie użytkowa suka. Polująca. Starsze rodzeństwo to same championy i także psy użytkowe. Suczka zapowiada się bardzo dobrze wystawowo i użytkowo. Okropny z niej gagatek. Z charakteru to drugi Rysio (kto chłopaka zna to wie o czym mówię). Oczy zdrowe. Zęby na razie pięknie rosną. Zgryz prawidłowy. Wygląda na to, że będzie dość dużą suka w typie raczej jak Ajsza niż szlachetnym. Oczy jak do tej pory zdrowe, dość jasne ale nie tak bardzo jak u naszej Aroni. Duży i ciemny czaprak. Suka ładnie wybarwiona, na razie bez przesiania na grzbiecie. Mail kasia@cometacavia.com.pl lub tel (preferowane sms) 603 884 625 "

Posted

[quote name='filodendron']Ja to myślałam, że chce stanąć na głowie :D :D No wygląda, jakby się właśnie przymierzało :)
Ależ one są cudne. Już pisałam, że mam po sąsiedzku basenji - ale napiszę jeszcze raz: jaki cudny pies :)[/QUOTE]
Bo ta fotka faktycznie tak wygląda ;) łapki rozstawione, łepek centralnie na podłozu hi hi
one miewaja wogóle wyjatkowe pomysły, jako dorosłe tez :D czasami mozna ze smiechu paśc.
Teraz w tym wieku i tak do paru miesięcy wygląd mają iście karykaturalny - spojrzenie nieco tępawe, gęba pomarszczona, zmarszczki na czole jakby dziecko baaardzo intensywnie myslało, skóry stanowczo za duzo i tłusta doopka przez która na razie za bardzo nie da sie poszalec :D
Jak przywiozłam moje pierwsze basenji pare lat temu, po drodze wstąpilismy do mamy mojej kolezanki. Lise zabralam oczywiście ze soba w gosci, niosłam ja pod kurtka. W progu wystawiła gębe spod mojego ubranka i mama kolezanki jak ją zobaczyła to tak sie zaczęła smiac,że az jej łzy pociekły i przestac nie mogła chyba kilkanaście minut :D

Posted

[quote name='panbazyl']zamieszczam ogłoszenie mojej znajomej z Hodowli Psia Cometa. Ogłoszenie jest jak najbardziej na serio.

"Zobaczymy czy znajdzie się hodowca "dla idei".
Oddam w dobre ręce na prawach hodowlanych (czyli wystawy, hodowlanka, może konkursy i potem dzieci z psem którego wspólnie ustalimy, 1 szczenię dla mnie - żeby nie było wątpliwości) suczkę 5 miesięczną AKSAMITKĘ PC Ogarowe granie. Suczka z nie byle jakim pochodzeniem bo urodziła się w Psiej Comecie. Matka Zwycięzca Świata 2010 i Klubu 2010. Wielokrotnie otrzymywała CACIB i BOB. Wybitnie użytkowa suka. Polująca. Starsze rodzeństwo to same championy i także psy użytkowe. Suczka zapowiada się bardzo dobrze wystawowo i użytkowo. Okropny z niej gagatek. Z charakteru to drugi Rysio (kto chłopaka zna to wie o czym mówię). Oczy zdrowe. Zęby na razie pięknie rosną. Zgryz prawidłowy. Wygląda na to, że będzie dość dużą suka w typie raczej jak Ajsza niż szlachetnym. Oczy jak do tej pory zdrowe, dość jasne ale nie tak bardzo jak u naszej Aroni. Duży i ciemny czaprak. Suka ładnie wybarwiona, na razie bez przesiania na grzbiecie. Mail kasia@cometacavia.com.pl lub tel (preferowane sms) 603 884 625 "

to znaczy rodzinka Ci sie powiększy ? ;) :D
dobry moment,zeby wprowadzic nowego domownika- w swieta raczej chłop Cie nie wygoni z tej okazji ;) :D

Posted

[quote name='Tascha']to znaczy rodzinka Ci sie powiększy ? ;) :D
dobry moment,zeby wprowadzic nowego domownika- w swieta raczej chłop Cie nie wygoni z tej okazji ;) :D[/QUOTE]
no nie..... nie da rady. Już mialam w pakiecie z kotem przywieźć jedną suczkę, ale jak na ten rok starczy chłopu szoku zwierzęcego.... musi ochłonąć.

Posted

[quote name='panbazyl']no nie..... nie da rady. Już mialam w pakiecie z kotem przywieźć jedną suczkę, ale jak na ten rok starczy chłopu szoku zwierzęcego.... musi ochłonąć.[/QUOTE]

Ale rok się kończy i za kilka dni będzie już nowy :cool3: