Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na Pogodnej mieszkałam. Blisko mialam fajny targ, ale wtedy moje psy nie były na barfie, nie miałam bladego pojęcia o tym.... Targ nadal jest i jak jestem tam przelotem to zawsze zajrzę do mięsnych po coś dla psów i po super smaczne cebularze w jednej budzie. I żałuję też, że aktualnie mam do Makro daleko, bo tam dla barfiarzy można zawsze coś ciekawego wyszukać. ale - mam za to teraz inne atrakcje i spokój :)

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

prosta ta droga to dopiero od niedawna, kiedyś była bardziej kręta.
Ostatnio czytałam w jakimś miejscowym piśmidle, że marszałek lubelski mocno się chwalił przyznaną dotacją Piaskom na targowisko i że niedługo on (marszałek) będzie mógł wsiąść do samochodu w Lublinie i po 7 minutach będzie juz w Piaskach na zakupach na nowej targowicy. hehehe!

Posted

a witajcie.
Wiecie co - nie wiem co się dzieje, ale na wątku o rozetkach dziewczyna napisała, ze robi bombki świąteczne a pod napisem fota paszportu osoby mi dośc dobrze znanej, bynajmniej która bombką świąteczną nie jest. No i zaczęłam drążyć temat - fotę paszportu mam tylko ja.... tylko na moim kompie to się pokazuje, u innych nie! Porobiłam foty, screeny - wszystko nadal z tym paszportem.... Zaczynam wierzyć w jakieś sily nadprzyrodzone. Nawet odświeżenie ekranu nic nie zmieniło ani wyłączenie kompa.

Posted

przeglądarkę mam non stop od początku istnienia tego kompa taką samą (jestem straszną tradycjonalistką i mozilla ponad wszystko).
Przy okazji nauczyłam się robić skreeny z ekranu (baardzo potrzebna umiejętność) a temat dalej drążę.

Posted

to opowiem teraz "obrazowo" bo już dziewczyna edytowałą zdjęcie które u mnie sie otwierało jako skan paszportu a u innych jako nie wiem co, ale zrobiłam fotę ekranu (tu tylko część tego paszportu, bo reszta to dane osobowe i zdjęcie, mam to zrobione u siebie na kompie, ale nie będę tego pokazywać na forum)

to było na wątku - rozetki, kotyliony, floo (dział wystawy) w poście 1585 który został edytowany dzis o 20.07 chyba (usunięte zdjęcie) niżej w poście 1588 - moim - cytowałam całość wcześniej podanego postu ze zdjęciem - u mnie nadal się pokazuje jak pełen paszport), nie wiem jak u innych.
No i mam zagwozdkę już kilka godzin.... nie wiem jak to możliwe?

Posted

dzięki - juz mnie łopatologicznie nauczyli skreeny robić :) nie było to łatwe. Tylko ja wcześniej sobie wrzuciłam na tiny pica tą fotę z aparatu a mnie cholera bierze jak mam z tego tiny tu coś wklejać.... bezsensowna praca.
To nie podpis, to jest zdjęcie jakie u mnie w kompie się pojawiało - to tylko góra paszportu, potem byla reszta, ale ekran nie obejmował całości. Podpis ma taki jak zwykle - czyli teriery. Nie chcialam tez wkejać foty reszty paszportu bo tam dane osobowe i zdjęcie było. Ale mam to obfocone i skreeny juz na kompie.

Posted

przez ta sprawę nauczyłam się robić skreeny, potrafie prześledzić już część historii zdjęcia (to akurat było z wp. wysylane - z historii foty się tego dowiedziałam, ba nawet datę znalazlam kiedy robione było i numery plków, reszty oznaczeń na arzie nie jestem w stanie rozgryźć, ale mam nadzieję, że mi się kiedyś uda)
czyli zawsze jakieś pozytywy są :)
jeszcze jakbym się nauczyła robić strony www to by było cudnie!

Posted

Unbelievable napisał(a):
a możesz skopiować adres tego zdjęcia? klik prawym przyciskiem na zdjęcie i kopiuj adres url/obrazka
bo chyba wiem o co może chodzić ;)

adres poślę CI na pv, bo się dane osobowe pojawią...

zrobilam eksperyment an drugim laptopie (z innym modemem do neta, zeby nie było, ze z tego samego) i co wyszło? ano jak się zalogowałam to obrazek paszportu był widoczny jak na dłoni - ślicznie i pieknie (ale tylko w moim cytowanym poście, bo oryginał usunięty) a jak weszłam na dogo bez logowania to nie było nic - biała większa przestrzeń w cytowanym poście nr 1588.... i zgłupialam juz do reszty. To coś się czepiło mojego loginu.... Chyba egzorcystę powinnam wezwać....

Posted

panbazyl napisał(a):
adres poślę CI na pv, bo się dane osobowe pojawią...

zrobilam eksperyment an drugim laptopie (z innym modemem do neta, zeby nie było, ze z tego samego) i co wyszło? ano jak się zalogowałam to obrazek paszportu był widoczny jak na dłoni - ślicznie i pieknie (ale tylko w moim cytowanym poście, bo oryginał usunięty) a jak weszłam na dogo bez logowania to nie było nic - biała większa przestrzeń w cytowanym poście nr 1588.... i zgłupialam juz do reszty. To coś się czepiło mojego loginu.... Chyba egzorcystę powinnam wezwać....

no to miałam rację, napisałam ci już wytłumaczenie na priv, mam nadzieję że będziesz wiedziała o co chodzi, niestety jestem marnym tłumaczem :diabloti:

tak samo jak kopiuje się link do zdjęcia bezpośrednio z komputera, ja mam np. taki
file:///C:/Users/Martyna/Desktop/IMAG0137.jpg

i widzę mojego psa, a ty jakbyś miała taką samą nazwę użytkownika i taką samą nazwę pliku to by ci się pokazało coś innego

Posted

dzięki :) zrozumiałam, ale nie rozumiem jak sie to stało :) no mam zbyt mały rozumek.
dla niewtajemniczonych - podpiął się załącznik z mojej skrzynki prywatnej. Ale potem to już czarna magia - grunt, że coś mi się rozjaśniło. Tylko nie wiem jak się to podpięło, dlaczego akurat ja padłam tego ofiarą, ale jak to zawsze bywa - ciemne blondynki są ciemne.... i o technice wiedzą niewiele.

Posted

panbazyl napisał(a):
tak, spokojnie - sa pudle :)

a ta fota to nie był podpis tylko zdjęcie - tak jak tu czasem wrzucam foty psów.
Tak to jest jak się komputer uwziął na właścicielkę....

Wszystko możliwe. Wczzoraj kurier przywiózł mi dysk zewnetrzy (pracuję i mieszkam na tej samej ulicy). W pracy zrobiłam próbę przeniosłam 2 fotki. Wyłączyłam zaniosałam do domu. Dzisiaj rano w pracy dysk mi się otworzył i były te 2 fotki:evil_lol: