panbazyl Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 na Pogodnej mieszkałam. Blisko mialam fajny targ, ale wtedy moje psy nie były na barfie, nie miałam bladego pojęcia o tym.... Targ nadal jest i jak jestem tam przelotem to zawsze zajrzę do mięsnych po coś dla psów i po super smaczne cebularze w jednej budzie. I żałuję też, że aktualnie mam do Makro daleko, bo tam dla barfiarzy można zawsze coś ciekawego wyszukać. ale - mam za to teraz inne atrakcje i spokój :) Quote
andegawenka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Moja siostra na Łabedziej a z Pogodnej prosta droga do Piask. Przypadek to? Quote
panbazyl Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 prosta ta droga to dopiero od niedawna, kiedyś była bardziej kręta. Ostatnio czytałam w jakimś miejscowym piśmidle, że marszałek lubelski mocno się chwalił przyznaną dotacją Piaskom na targowisko i że niedługo on (marszałek) będzie mógł wsiąść do samochodu w Lublinie i po 7 minutach będzie juz w Piaskach na zakupach na nowej targowicy. hehehe! Quote
filodendron Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Te kociska muszą być naprawdę duże, skoro przy ogrze nadal wyglądają imponująco - w sensie proporcji. Quote
panbazyl Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 ogar młodzik, ale większy ciut od labka a koty - chyba duże, dla mnie one normalne są, ale pewnie jakbym spotkała zwykłego kota to by mi się wydał mały. Quote
andegawenka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Kot jest jak harmonijka, gdy leży to duzy i długi a gdy wstanie to jakoś sie skraca:-) Quote
panbazyl Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 a witajcie. Wiecie co - nie wiem co się dzieje, ale na wątku o rozetkach dziewczyna napisała, ze robi bombki świąteczne a pod napisem fota paszportu osoby mi dośc dobrze znanej, bynajmniej która bombką świąteczną nie jest. No i zaczęłam drążyć temat - fotę paszportu mam tylko ja.... tylko na moim kompie to się pokazuje, u innych nie! Porobiłam foty, screeny - wszystko nadal z tym paszportem.... Zaczynam wierzyć w jakieś sily nadprzyrodzone. Nawet odświeżenie ekranu nic nie zmieniło ani wyłączenie kompa. Quote
andegawenka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Może zalezy przez jaką przegladarkę wchodzisz. Kiedyś nie widziałam fotek na wątku a gdy weszłam przez explorera to je widziałam....jakies dziwy takie. Quote
panbazyl Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 przeglądarkę mam non stop od początku istnienia tego kompa taką samą (jestem straszną tradycjonalistką i mozilla ponad wszystko). Przy okazji nauczyłam się robić skreeny z ekranu (baardzo potrzebna umiejętność) a temat dalej drążę. Quote
panbazyl Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 to opowiem teraz "obrazowo" bo już dziewczyna edytowałą zdjęcie które u mnie sie otwierało jako skan paszportu a u innych jako nie wiem co, ale zrobiłam fotę ekranu (tu tylko część tego paszportu, bo reszta to dane osobowe i zdjęcie, mam to zrobione u siebie na kompie, ale nie będę tego pokazywać na forum) to było na wątku - rozetki, kotyliony, floo (dział wystawy) w poście 1585 który został edytowany dzis o 20.07 chyba (usunięte zdjęcie) niżej w poście 1588 - moim - cytowałam całość wcześniej podanego postu ze zdjęciem - u mnie nadal się pokazuje jak pełen paszport), nie wiem jak u innych. No i mam zagwozdkę już kilka godzin.... nie wiem jak to możliwe? Quote
andegawenka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 To jest w jej podpisie czy Ci się coś zawiesiło? Paszport ukraiński chyba widzę. http://cocacolapremiership.pun.pl/viewtopic.php?id=13 Quote
panbazyl Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 dzięki - juz mnie łopatologicznie nauczyli skreeny robić :) nie było to łatwe. Tylko ja wcześniej sobie wrzuciłam na tiny pica tą fotę z aparatu a mnie cholera bierze jak mam z tego tiny tu coś wklejać.... bezsensowna praca. To nie podpis, to jest zdjęcie jakie u mnie w kompie się pojawiało - to tylko góra paszportu, potem byla reszta, ale ekran nie obejmował całości. Podpis ma taki jak zwykle - czyli teriery. Nie chcialam tez wkejać foty reszty paszportu bo tam dane osobowe i zdjęcie było. Ale mam to obfocone i skreeny juz na kompie. Quote
andegawenka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 A w ten sposób, rzeczywiście zagwozdka :) Quote
panbazyl Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 przez ta sprawę nauczyłam się robić skreeny, potrafie prześledzić już część historii zdjęcia (to akurat było z wp. wysylane - z historii foty się tego dowiedziałam, ba nawet datę znalazlam kiedy robione było i numery plków, reszty oznaczeń na arzie nie jestem w stanie rozgryźć, ale mam nadzieję, że mi się kiedyś uda) czyli zawsze jakieś pozytywy są :) jeszcze jakbym się nauczyła robić strony www to by było cudnie! Quote
andegawenka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Słyszałam ze to nudna i żmudna robota Quote
Unbelievable Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 a możesz skopiować adres tego zdjęcia? klik prawym przyciskiem na zdjęcie i kopiuj adres url/obrazka bo chyba wiem o co może chodzić ;) Quote
panbazyl Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Unbelievable napisał(a):a możesz skopiować adres tego zdjęcia? klik prawym przyciskiem na zdjęcie i kopiuj adres url/obrazka bo chyba wiem o co może chodzić ;) adres poślę CI na pv, bo się dane osobowe pojawią... zrobilam eksperyment an drugim laptopie (z innym modemem do neta, zeby nie było, ze z tego samego) i co wyszło? ano jak się zalogowałam to obrazek paszportu był widoczny jak na dłoni - ślicznie i pieknie (ale tylko w moim cytowanym poście, bo oryginał usunięty) a jak weszłam na dogo bez logowania to nie było nic - biała większa przestrzeń w cytowanym poście nr 1588.... i zgłupialam juz do reszty. To coś się czepiło mojego loginu.... Chyba egzorcystę powinnam wezwać.... Quote
Unbelievable Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 panbazyl napisał(a):adres poślę CI na pv, bo się dane osobowe pojawią... zrobilam eksperyment an drugim laptopie (z innym modemem do neta, zeby nie było, ze z tego samego) i co wyszło? ano jak się zalogowałam to obrazek paszportu był widoczny jak na dłoni - ślicznie i pieknie (ale tylko w moim cytowanym poście, bo oryginał usunięty) a jak weszłam na dogo bez logowania to nie było nic - biała większa przestrzeń w cytowanym poście nr 1588.... i zgłupialam juz do reszty. To coś się czepiło mojego loginu.... Chyba egzorcystę powinnam wezwać.... no to miałam rację, napisałam ci już wytłumaczenie na priv, mam nadzieję że będziesz wiedziała o co chodzi, niestety jestem marnym tłumaczem :diabloti: tak samo jak kopiuje się link do zdjęcia bezpośrednio z komputera, ja mam np. taki file:///C:/Users/Martyna/Desktop/IMAG0137.jpg i widzę mojego psa, a ty jakbyś miała taką samą nazwę użytkownika i taką samą nazwę pliku to by ci się pokazało coś innego Quote
panbazyl Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 dzięki :) zrozumiałam, ale nie rozumiem jak sie to stało :) no mam zbyt mały rozumek. dla niewtajemniczonych - podpiął się załącznik z mojej skrzynki prywatnej. Ale potem to już czarna magia - grunt, że coś mi się rozjaśniło. Tylko nie wiem jak się to podpięło, dlaczego akurat ja padłam tego ofiarą, ale jak to zawsze bywa - ciemne blondynki są ciemne.... i o technice wiedzą niewiele. Quote
filodendron Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Matko i córko, o jakich Wy tu czarach opowiadacie? :D Czy u mnie na pewno widać pudle a nie nic innego? ;D Quote
panbazyl Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 tak, spokojnie - sa pudle :) a ta fota to nie był podpis tylko zdjęcie - tak jak tu czasem wrzucam foty psów. Tak to jest jak się komputer uwziął na właścicielkę.... Quote
andegawenka Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 panbazyl napisał(a):tak, spokojnie - sa pudle :) a ta fota to nie był podpis tylko zdjęcie - tak jak tu czasem wrzucam foty psów. Tak to jest jak się komputer uwziął na właścicielkę.... Wszystko możliwe. Wczzoraj kurier przywiózł mi dysk zewnetrzy (pracuję i mieszkam na tej samej ulicy). W pracy zrobiłam próbę przeniosłam 2 fotki. Wyłączyłam zaniosałam do domu. Dzisiaj rano w pracy dysk mi się otworzył i były te 2 fotki:evil_lol: Quote
andegawenka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Co to miało być, nie dog to juz ustalone. Labrador? Quote
Recommended Posts